Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 28.10.11, 13:49   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8692
Mesajlar: 30,434
Ettiği Teşekkür: 104156
Aldığı Teşekkür: 160702
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Farklı Somon Balığı Tarifleri


Somon tarifleri


Somon balığı balık sevenlerin tek sevdiği yetiştirme balıktır.



O kırmızı, yakışıklı balığı yerken aslında bu karakterli ve direnişçi balığın hayatını çok kişi bilmez.

Onlar, tatlı suda doğduktan sonra akıntıya, denize doğru uzun bir yol izler bu küçük somoncuklar. Denize ulaşabilirlerse yıllar sonra büyüdükleri zaman bir içgüdü onları doğdukları yere geri çağırır. Bu yolculuk belki binlerce kilometre olabilir.

Okyanusları aşıp doğdukları akarsuya dönerken birçok tehlike atlatırlar. Şelaleri tersine uçarak aşarlar ve sonunda doğdukları yere ulaşırlar. Bu süreçte erkekler de dişiler de şekil değiştirip pullarını dökerler.
Yumurtalarını bıraktıktan sonra ölürler. Tabii bu ana kadar ayılara ya da insanlara yem olmadılarsa... İnsanoğlundan bile yaşlı ve direnişçi bu balık, pişirmeden önce saygıyı hak ediyor. O zaman saygılı saygılı çok değişik tarifler size:



Deniz tuzuyla masaj



Önce somon füme diye yediğiniz gravlaks’ı yapalım (somon füme odun ateşinde tütsülenerek yapılır).

  • Somonun bütün pullarını temizleyin ve filetosunu çıkartın ya da daha kolayı bu işlemi balıkçınıza yaptırın.
  • Bir tepsiye derisi altta kalacak şekilde yerleştirin, üzerine yaklaşık bir avuç kaya tuzu dökün ve dereotunu parçalayıp onu da somona masaj yaparak yedirin.
  • Böylece balığı dolaba kaldırıp bir gün bekletin.
  • Bir gün sonra balığın üzerindeki fazla tuzu kuru bir bezle silin.
  • İnce ince dilimleyerek servis edin.


Sous Vide (suvid )
usulü:



  • Bir tencerenin içine yarısına gelecek şekilde su doldurun.
  • Balığı içinde pişirebilmek için ısısının 35-40 dereceyi geçmemesi gerekiyor.
  • Ocakta bu sıcaklığı sabitlemek zor olduğundan tencereyi veya tepsiyi fırına koyup sıcaklığını 40 dereceye ayarlıyoruz.
  • Balıkçıya fileto yaptırdığımız somonun sırt kısmını kesiyoruz.
  • Dikdörtgen bir şekil alması gerekiyor. Somonun önüne arkasına deniz tuzuyla masaj yapıyoruz ve vakum poşetine koyup vakumluyoruz.
  • Herkesin evinde vakum makinesi yoktur ona da çözüm var.
  • Kilitli saklama poşedine balığı koyun ve poşedi kilitleyin.Yalnız kenarında bir pipet girecek kadar boşluk bırakın.
  • Pipetle içindeki havayı çekip poşedi kapatın.
  • Balığı içi su dolu tencere ya da tepsinin içinde 40 derece sıcaklıkta fırında 1 saat pişirin.
  • Çıkarttığınızda balığın pişmediğini sanacaksınız ama bu kararı vermeden önce bir tadına bakın.

Tadına baktığınızda bir yaşınıza daha gireceksiniz! Bu tarifi deneyen herkese mutlu yaşlar...
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.05.12, 01:34   #2
Benigni
Ziyaretçi
Benigni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Cevap: Farklı Somon Balığı Tarifleri

Somon baligi en guzel ispanakla yapilir. Yanina da bulgur pilavi iyi gider.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balığı, farklı, somon, tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sudak Tatlı Su Balığı -Tanıtım ve Avlanma Yöntemleri Kartal Balık Avcılığı 1 25.12.18 15:20
Kalkan Balığı Genel Bilgi - Avlanma Teknikleri Kartal Balık Avcılığı 8 24.10.15 14:15
Zıpkın ile Balık Avcılığı - Dalış Riskleri - Dalış Teknikleri Kartal Balık Avcılığı 27 07.08.14 15:34
Tatlı Su Balığı | Sazan Balığı (Cyprinus carpio) Dilaver Balık Avcılığı 2 02.03.13 18:22
Oltayı Tanıyalım Genel Bilgiler -Amatörler İçin Kartal Balık Avcılığı 6 01.06.10 16:53


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.