Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 08.12.11, 13:56   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6718
Mesajlar: 26,602
Ettiği Teşekkür: 102456
Aldığı Teşekkür: 146195
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Portakallı Levrek

Portakallı Levrek



Malzemeler:

  • 1 kg. levrek (her biri 500'er gr.lık 2 adet)
  • 2 adet portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Çekilmiş karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Dilimlenmiş 1 adet portakal


Yapılışı


  1. Balıkların kafalarını ve kuyruk kısmını daha sonra balık çorbasında kullanmak üzere keserek ayırınız.
  2. Balıkların gövdelerini üçer cm. kalınlığında dilimleyiniz. Balıkları bir kabın içerisine koyunuz. Üzerine tuz, karabiber,portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, portakal suyu ve limon suyunu ekleyiniz ve kabaca harmanlayınız.
  3. Balıkları hazırladığınız bu marinatta oda sıcaklığında 2-3 saat kadar bekletiniz.
  4. Fırınınızın ızgarasını veya üstten pişirmeli (salamander) ızgaranızı en yüksek ısıya ayarlayarak açınız.
  5. Izgaranız kızdıktan sonra balıkları marinattan alarak tepsi güvece -kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde- diziniz.
  6. Tereyağını küçük parçalar halinde kesip balıkların üzerine koyunuz ve her iki tarafını yaklaşık beşer dakika kızarana kadar pişiriniz ve servis tabağına alınız.
  7. Tabağınızı ince portakal dilimleriyle süsleyerek sıcak olarak servis yapınız.

Yemek gazetesinden alıntıdır.

__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.11, 14:15   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87774
Aldığı Teşekkür: 126098
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Portakallı Levrek

Boynuma önlüğümü bağlarım, sonra oturur bir güzel bu Levrek'i yerim ben. Hem de bir gıdım bile bırakmadan (ne de hayvan severmişim).


En sevdiğim balık levrek ve palamuttur. İkisi de kılçığından kolay ayrılır.


Resim çok iştah açıcı Canan



Teşekkürler paylaşım için.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.11, 14:23   #3
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,173
Ettiği Teşekkür: 30393
Aldığı Teşekkür: 18715
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Portakallı Levrek

Geçen akşam bir arkadaşım yaptı portakallı levreği bir yerlede okumuş tarifi deneme tahtası olarakda beni seçmiş sağ olsun balık kolik olarak

Muhteşem bir lezzetti hiç üşenmeyin ve ertelemeyin hemen koşun balıkçınıza,akşama ziyafet çekin . Benide çağırsanız çok mutlu olurum tabii.

Teşekkürler Canan,çok şahane karnımı açıktırdın
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.11, 19:30   #4
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,426
Ettiği Teşekkür: 48884
Aldığı Teşekkür: 15659
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Portakallı Levrek

Bu balığın yanında, bir bardak rakıda iyi gidermiş. Teşekkürler canan.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.11, 19:46   #5
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,667
Ettiği Teşekkür: 79543
Aldığı Teşekkür: 37420
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Portakallı Levrek


Bunu benim önüme koysunlar benim ayaklarımı ötekilerininde ellerini bağlasınlar nasıl yeniyormuş görsünler,Paylaşım için teşekkürler.
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.11, 00:19   #6
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2651
Mesajlar: 30,740
Ettiği Teşekkür: 167868
Aldığı Teşekkür: 182243
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Portakallı Levrek

Ben yine de sade olarak ızgarasını tercih ederim...

Çipura, Levrek gibi ızgarada yapılan balıkların üzerine kimilerinin limon sıktığını görüyorum.. Balığa yazık ediyorlar, damak tadı deyip geçiştirmeyin... Balık yiyorsanız, balığın tadını almalısınız... Sardalya mı bu?

Canım hiiiç çekmedi, bu hafta çok balık yedim, hatta bugün bile

* * *

Yine de denesek mi ne?

Ellerine sağlık, teşekkürler Canan...



__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.11, 00:22   #7
Gerçek Üye

KaLiNKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 162
Mesajlar: 829
Ettiği Teşekkür: 1488
Aldığı Teşekkür: 4154
Rep Derecesi : KaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Kuskulu
Standart Cevap: Portakallı Levrek

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Ben yine de sade olarak ızgarasını tercih ederim...

Çipura, Levrek gibi ızgarada yapılan balıkların üzerine kimilerinin limon sıktığını görüyorum.. Balığa yazık ediyorlar, damak tadı deyip geçiştirmeyin... Balık yiyorsanız, balığın tadını almalısınız... Sardalya mı bu?

Canım hiiiç çekmedi, bu hafta çok balık yedim, hatta bugün bile

* * *

Yine de denesek mi ne?

Ellerine sağlık, teşekkürler Canan...



Bende balığı genelde sade ve limonsuz tercih ederim sana katılıyorum Real. Ama bu tarifde iştah açıcı görünüyor denemek lazım sanırım

Bende yarın öğle yemeğinde balık yesemi diye düşünüyordum. Bu konuyu gördükten sonra evet yarın balık yemeliyim

Ama ağlatıcam biraz balığı... malum iş arası öğle yemeği)
__________________

Kendini sevmek, hayatı sevmektir!

KaLiNKa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz KaLiNKa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.11, 00:28   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6718
Mesajlar: 26,602
Ettiği Teşekkür: 102456
Aldığı Teşekkür: 146195
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Portakallı Levrek

Yemek pişirirken klasiklikten çıkacaksın yakışanı kat katıştır
Balığın her türlüsüne limon sıkarım .''Damak tadı''
__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
levrek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.