Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.05.12, 15:56   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Su Ürünleri Yemek Tarifleri


Su ürünleri




Su ürünleri, denizden veya tatlı sudan elde edilen her türlü gıda maddesine verilen ortak addır. Deniz ürünleri, balık, ıstakoz, karides gibi canlılardan oluşmaktadır. Deniz ürünleri, özellikle ihtiva ettiği yoğun omega yağı ile önerilen menülerdendir.



Somon Izgara



Malzemeler

  • 500 g somon fileto
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 4 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı

Fileto somonları sarımsak zeytinyağıyla marine edin ve üzerine limon sıkın. 5. seviyede Grilliant ile pişirin ve üzerine dereotu atın. İsteğinize göre ızgara sebze ile servis edebilirsiniz.

__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 14:44   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Kalamar Izgara




Malzemeler

  • 500 g kalamar
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ adet limon

Yapılışı

Kalamarları yıkayın. İnce ince halka şeklinde doğrayın. Doğranmış kalamarları derin bir kâseye alın. Üzerine karbonat, toz şeker ve limon suyunu ilave ederek harmanlayın. 1-2 saat buzdolabında marine edin. Kalamarları süzün. Çöp şişlere geçirin. Kalamarlara çok hafif sıvı yağ sürün. Grilliant ile 5. seviyede pişirin. İsteğe göre tartar sosla servis edebilirsiniz.

sofra,




Izgara Palamut Filetosu



Malzemeler
  • 4 orta boy palamutun filetosu
  • 1/4 su bardağı rafine yağ
  • 1/2 limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük limon (4'e bölünmüş)

Yapılışı

Önce, ızgaranızı kızdırınız.
Palamut filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz.
Balıkları hafifçe una bulayıp, silkeleyiniz.
Isıtılmış ızgarada unlanmış palamut filetolarının her iki yanlarını 5-6 dakika, ara sıra yağlayarak ızgara ediniz.
Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz.


__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 14:47   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Alabalık Izgara



Malzemeler
  • 4 adet büyük alabalık
  • 4 adet küçük domates
  • 12 adet defne yaprağı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • Roka

Tarifi


Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirip yağlanmış tepsiye dizin.
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.








Izgara Ahtapot




Malzemeler
  • 4 adet bebek ahtapot
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 adet domates
  • Arzuya göre baharat
  • Yeteri kadar su, tuz.
Servis için
  • 2-3 dal dereotu
  • 2 adet domates
Yapılışı

Ahtapotu tuz, şeker ve sirke eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.
Kabuğunu soymadan kenara alın.
Diğer taraftan domatesin kabuğunu soyarak bir tavaya koyun. Üzerine tuz ve arzunuza göre baharat ekleyerek kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirin.
Ahtapotu, hazırladığınız domates sosa bulayın.
Daha sonra önlü arkalı ızgara edin.
Servis tabağına alıp, domates dilimleri ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 15:13   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri


Levrek Şiş



Malzemeler
  • 6 adet levrek fileto
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz beyazbiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • Şampanya sos için:
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı şampanya
  • 1 su bardağı krema
  • Az miktarda nişasta, tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Levrekleri, sızma zeytinyağı, beyazbiber, defne yaprağı ile 45 dakika kadar marine edin.
Rulo haline getirdiğiniz levrekleri şişe takıp pişirin.
Şampanya sos için, ince kıyılmış soğanı yağsız tencerede kavurun. Şampanyayı ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
Soğan ve şampanyaya kremayı yavaş yavaş ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra, az suda eritilmiş nişasta ile bağlayın. Tuz ekleyin. Ocaktan alıp tereyağını yedirin. Süzgeçten geçirin.
Hazırlanan levrekleri gratine (haşlanıp, ekmek kırıntılarına bulanarak fırınlanmış) edilmiş enginar, haşlanmış bebek havuç, limon ve şampanya sos ile servis yapın.


__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 16:38   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Avcı Levreği


Malzemeler

  • 500g. Ispanak (ince doğranmış)
  • 1 adet levrek
  • 2 adet domates
  • 5 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 adet yeşil biber (ince doğranış)
  • 1 adet taze zencefil (ince kıyılmış)
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber.

Hazırlanışı


Tencereye suyu koyun .
Balığı küçük parçalara bölün.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Su kaynadıktan sonra içine sivribiberleri, ıspanakları, taze zencefili, limon suyunu, bütün haldeki domates ve soğanı atın.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sebzeler haşlandıktan sonra içerisine balık parçalarını ilave edin.
6-8 dakika daha pişirip servis edin.

cafe ruj

__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 16:46   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Kiremitte Alabalık




Malzemeler
  • 4 adet Alabalık
  • 1 fincan Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Nane
  • Kırmızı toz biber
  • 3 diş Sarımsak
  • Tuz, karabiber.

Hazırlanışı


Sarımsaklar dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır.
Bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur.
Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır.

netparkicom
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 16:53   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri


Kurutulmuş Domateste Balık Dolması





Malzemeler
  • 200 gram kurutulmuş domates
  • 1 adet orta boy levrek
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak
  • Arzuya göre baharat
  • Tuz

Yapılışı


Kurutulmuş domatesleri ılık suya koyup yumuşayana kadar bekletin.
Levreği temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, doğradığınız levreği 5 dakika sote edin.
Ocaktan alıp ince kıyılmış sarmısak, arzunuza göre baharat ve tuz ekleyin.
Domateslerin içine levrekli harçtan koyun. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun. Soğuduktan sonra servis yapın.

sofra dergisi
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 17:02   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Fırında Rakılı Levrek





Malzemeler

  • 1 adet levrek (ayıklanmış, pulları temizlenmiş)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet limon
  • 6-7 adet mantar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane veya toz karabiber
  • Yarım litre su
  • Yarım çay bardağı rakı (sulandırılmış)

Yapılışı


Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.
Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın.
Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün.
Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin. Limon ve soğanı halka halinde doğrayıp, balığın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Suyu ve zeytinyağını ekleyin.
En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın.
30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin.
Sıcak servis yapın.

caferuj

__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 17:14   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri


Pizza Di Mare (Deniz Ürünlü Pizza)





Malzemeler

Hamur için:
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker, tuz
  • Domates sos için:
  • 200 gram domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 dal fesleğen
  • 2 diş sarmısak
  • 2 dal taze kekik
  • Üzeri için
  • 2 çorba kaşığı toz
  • parmesan peyniri
  • 3-4 dilim kalamar
  • 6-8 adet karides
  • 2 dilim somon füme
  • 1 çorba kaşığı ton balığı
  • Süslemek için:
  • 3-4 adet haşlanmış midye

Yapılışı


Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarmısakları ekleyin.
İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun.
Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin.
Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın.
Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin.
Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin.
Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin.
Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın.

sofra
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.12, 17:24   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,081
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146302
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Su Ürünleri Yemek Tarifleri


Balıklı Kadınbudu Köfte






Malzemeler

  • 1 kg mezgit veya levrek fileto
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • Tuz
Pane için
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
Kızartmak için
Sıvıyağ

Yapılışı

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın.
Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.
Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın.
Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin.
Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun.
Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Sıvıyağda kızartın.
Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın

caferuj
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
tarifleri, ürünleri, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eski Türklerde Ölüm ve Ölüm Gelenekleri Kartal Türk Tarihi 6 08.07.18 11:02
Hafif ve Sağlıklı Fast-Food Tarifleri Canan Diyet Yemekler | Tatlılar 4 29.03.15 19:52
Hiç Bilmediğiniz Türk Kahvesi Tarifleri Canan İçecekler 32 13.03.15 10:32
Yemeğin tarihi Umutgüneşi Diğer Yemekler 6 26.01.09 04:22
Yemek Pişirme Metodları Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 11 25.01.09 01:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.