Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.05.2012, 19:49   #1
Çevrimdışı
Bliss
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Midye Dolması

Midye Dolma




  • Midye Dolma Malzemeleri
1 limonun suyu
50 kabuklu midye
1 su bardağı zeytinyağı

  • İç Pilav İçin
2 su bardağı pirinç
6 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
4 kesme şeker
1 limonun suyu
2 kahve fincanı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz

  • Midye Dolma Hazırlanışı
Midyelerin üzerlerini fırçalayıp temizleyin. Kabuklu kısımlarını birbirinden ayırmadan midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucu ile açın. ‹çindeki tüylü kısımları elinizle çıkarıp kabukları su dolu bir kabın içinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir kenara alın.

Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Soğanları temizleyip ince kıyın. Kuşüzümlerini ayıklayıp yıkayın Ilık suda bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya alıp sararıncaya kadar kavurun.

Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip kavurun. Pirinci ekleyip kısık ateşte alttan üste doğru karıştırarak 10 dakika kavurun. Dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şeker ekleyip tekrar karıştırın. Kısık ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın 20 dakika dinlendirin. Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar pilavla doldurun. ‹ki kapağı üst üste getirip kapatın. Diğer lerini de aynı şekilde doldurun.

Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek şekilde sıralayın. Üzerine zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Kapağını açıp üzerine limon suyunu ekleyin. Pişen midye dolmalarını servis tabağına sıralayıp ılık servis yapın.

Midye dolma artık hazır, afiyet olsun.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Bliss'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.2016, 05:34   #2
Çevrimdışı
midyecibaba
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Midye Dolması

ooo afiyet olsun
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz midyecibaba'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dolma, malzemeleri midye dolma, midye, yapılışı, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.