Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.06.2012, 14:11   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Parmesanlı Midye Tarifi




Malzemeler


  • 4 adet midye
  • 2 diş sarmısak
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 60 gram parmesan peyniri
  • 3'er dal dereotu ve maydanoz
  • 1 tutam karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz




Tarifi
MİDYELERİ iyice yıkadıktan sonra kaynayan bol suda 10 dakika kadar haşlayın. Pişince midyelerin ağızları açılacaktır. (Ağızları açılmayan midyeleri kullanmayıp, atın. Taze olmama ihtimali var!)

Sudan aldığınız midyeleri ikiye ayırın. Tost ekmeği, sarmısak, parmesan peyniri, dereotu ve maydanozu blendere alın. Üzerine karabiber ve zeytinyağı ekleyip birlikte çekin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış midyelerin etli kısımlarının üzerine hazırladığınız harçtan koyun. Düşük ısılı fırında, üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Sofra Dergisi
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2012, 20:30   #2
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Parmesanlı Midye Tarifi

Malzemeleri bulunur cinsten ve yapımı da gayet kolay.

Midye sevenlerin kaçırmaması gereken bir tarif.


Teşekkürler Lale.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2013, 22:57   #3
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Parmesanlı Midye Tarifi

Bunun aslı Fransız mutfağındandır, rokfor peyniri ve salyangozlar yapılır,, Müslüman Mahallesi uyarlaması olsa gerek
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2013, 23:07   #4
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Parmesanlı Midye Tarifi

Tarif nefis görünüyor, midyeyi her türlü severim ama ne yazıkki buralarda bulmak pek mümkün olmuyor.

İzmire dönünce denerim artık..

Teşekkürler Lalecim

M. Özen, yorumcu olarak iyisinde bir iki tarifte senden alsak diyorum
  Alıntı ile Cevapla
Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.05.2013, 23:14   #5
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Parmesanlı Midye Tarifi

Yaa benim tariflerim ancak yaparken alınır, kesim yöntemi pişirme süreleri, pişirme araçları, baharatlar, baharatların ne zaman kullanılacağı,

Sahanda yumurtayı 4 sayfa anlatırım...

Ama merak ettiğin bi yemek varsa sor anlatayım ne küstahım yahu ,
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
midye, parmesanlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.