Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.06.2012, 15:50   #1
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Somon Şiş







Malzemeler

  • 350 gram somon fileto
  • 8 adet pırasa
  • 5 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak

Hazırlanışı

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın. Çöp şişlere bir parça balık, bir parça pırasa olacak şekilde 4 parça halinde dizin. Diğer yandan bir tavada soya soyu, zeytinyağı ve ince kıyılmış sarmısağı, 2-3 dakika çevirin. Tavayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Sosu, balık şişlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Balık şişleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Haşlanmış patatesle birlikte, sıcak olarak servis yapın.

Kaynak


  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.06.2012, 15:58   #2
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Bu çok lezzetlidiiiirrr. Teşekkürler
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.06.2012, 17:46   #3
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Bunu yemem lazım


Teşekkürler Rukia.
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.06.2012, 17:54   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Fotografin güzelligi bile istahlanmaya yetiyor.



Tesekkürler Rukia.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.06.2012, 18:32   #5
Çevrimdışı
Melodram
Bir Umuttur Yaşamak

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Çok güzel görünüyor, mutlaka yiyeceğim.
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Melodram'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.11.2012, 03:17   #6
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Somon değilde dil şiş tavsiye ederim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2012, 00:22   #7
Çevrimdışı
C.Doğan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Şiş - Mangal güzel aletler. Şehir ortamında ve eviniz de bu pişirme şeklini ne kadar? yapabiliyorsunuz. Ben anlayamadım. Kısa süreli şehir dışına, doğal ortama çıkarsınız. Bu balık ve pişirme yöntemi zor ve zahmetli olur.


Balık pişirme, yemek tariflerinin daha kolay, kısa sürede ve az maliyetli olacak şekilde paylaşılmasını bekliyorum.

Hamsi, istavriz, palamut, diğer balıklar en az onlar kadar hazırlaması kolay, lezzetli ve ucuz.

Ben de bundan sonra o balıkları hazırlayıp pişirme tekniklerini sunmaya çalışacağım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2012, 00:25   #8
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Subutay Mesajı göster
Bunu yemem lazım


Teşekkürler Rukia.
Ben hala yiyemedim
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2012, 00:42   #9
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Şiş

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Subutay Mesajı göster
Ben hala yiyemedim
İyiki yiyememişsin Subutay,bu sayede bende kaçırdığım konuyu görmüş oldum

Tarif güzel, sunum güzelde ben alakayı çözemedim.Somon ve pırasa
Somon çok kısa sürde pişmesine rağmen, pırasa tam aksine uzun süreçte pişebilen bir sebzedir
Domates,biber ,soğan,patlıcan,kabak olabilir ama pırasa bu tarife ters düşer.
Pırasa olmasa daha iyi olur ama, somon şişi herkese tavsiye ederim
  Alıntı ile Cevapla
Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
somon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.