Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.10.2012, 21:24   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bademli Dil Balığı Tarifi




Bademli Dil Balığı

Malzemeler

  • 4 adet dil balığı orta boy (derisi soyulmuş)
  • 200 gr margarin
  • 100 gr kabuğu çıkartılarak kıyılmış badem
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yeterli miktar tuz


Hazırlanışı

Margarini bir tavaya koyup kızdırın, balıkları tuzlayıp unladıktan sonra margarin içine yatırın, sağ sol çevirerek pişirin. Pişenleri servis kabına koyun. Tavada kalan yağı başka bir kaba koyup bademleri içine atın. Bademler kızarırken maydanozu da margarin ile eritip hemen balıkların üzerine döküp servis yapın.


Afiyet Olsun


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.10.2012, 21:32   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Dil Balığı Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CeMKaN Mesajı göster
Birde bu yemeğin yanında hangi içecek (şarap,(kırmızı beyaz)gibi rakımı gider lütfen onuda yazın bilelim. Teşekkürler ellerine sağlık Lale..

Dil balığı yanında beyaz şarap iyi gider Cemkan. Ama biz rakıdan vazgeçmeyiz dime?
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.10.2012, 22:26   #3
Çevrimdışı
C.Doğan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Dil Balığı Tarifi

Bana göre her türlü balık yanında önce rakı içilir. Sonra bira ya da beyaz şarap. İçmeseniz de olur.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.10.2012, 22:49   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Dil Balığı Tarifi

Değişik bir lezzete benziyor.

Margarin kullanılmasa ne olur?


Denemek lazım diyeceğimde, demiyorum. Yapan yerler vardır.





  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.10.2012, 23:24   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bademli Dil Balığı Tarifi

Tarifte margarin yazıyor, ama tereyağ daha uygun olur.

Alabalık ve Dilbalığına tereyağ daha çok yakışıyor.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
badem, dil balığı, margarin, maydanoz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.