Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.01.2013, 18:08   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart ReaL Üstad'dan | Kiremitte Soğan Yatağında Çipura


Canım rakı çektiğinde ya da beğenmediğim yemek olduğunda, buzlukta yenilmek için sırasını bekleyen balıklar kurtarıcımdır.

Yine böyle günlerden biri. Hep ızgara olacak değil ya, arada değişiklik de iyi oluyor. Hele konu balık olunca.

  • 1 Kişilik
  • Pişirme süresi: 45 dakika
  • Yapım zorluk derecesi: Çok kolay
Gerekli Malzemeler:
  • 1 adet 450-500 gram ağırlığında Çipura veya Levrek Balık
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 adet iri soğan
  • ½ kabuğu soyulmuş limon
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanması:

Hazırladığımız malzemelerden soğanı kiremit sahana yerleştirip, üzerine yeterince tuz ektikten sonra balığımızı da koyup, balığın yanlarına domates, biber ve limonları yerleştiriyoruz. Bir tutam maydanozu balığın solungaçlarının arasına koyuyoruz, (maydanoz pişince çok hoş bir koku bırakıyor.)


Tüm bu yerleştirme işlemleri bittikten sonra yarım fincan zeytinyağını balığın üzerine gezdiriyoruz. İki yemek kaşığı kadar su gezdirdikten sonra 180 -200 derece ısıya ayarlanmış fırına hazırladığımız balığı yerleştiriyoruz..


Yarım saat kadar sonra üzeri kızarmış olan balığı çevirip, diğer yüzün de kızarmasını sağlıyoruz…


Sonuç mu? İşte aşağıda.. Yerken parmaklarına aman dikkat..

Afiyet olsunnnn.. (Bana oldu)


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 07.01.2013, 18:12   #2
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan Soğan Yatağında Kiremitte Çipura

Canım çekti yahu eline sağlık Real üstad
__________________
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2013, 18:15   #3
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan Soğan Yatağında Kiremitte Çipura

Yahu bir balık bu kadar güzel ve özenli pişirilir mi

Balık hiiiç yemem ama bu görüntüden sonra yiyesim geldi vallahi


Eline sağlık ve afiyet olsun ReaL Üstad
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2013, 18:17   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan Soğan Yatağında Kiremitte Çipura

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster
Yahu bir balık bu kadar güzel ve özenli pişirilir mi

Balık hiiiç yemem ama bu görüntüden sonra yiyesim geldi vallahi


Eline sağlık ve afiyet olsun ReaL Üstad
Özenilmeyen hiç birşey güzel olmaz ki..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 07.01.2013, 18:18   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan Soğan Yatağında Kiremitte Çipura

Sen çok kötüsün ya ReaL.



Ben buraya sonra tekrar geleceğim; şimdi mutfakta işim var
__________________
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2013, 18:28   #6
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan | Kiremitte Soğan Yatağında Çipura

Vay, vay, vay, vay, vay, vay... Biri vaylarımı tutsun


ReaL Üstad (Benden sonraki üstad olan) ne kadar güzel bir görüntü bu böyle?

İtina ile hazırlanmış ve harika kızarmış. Süper görünüyor.

Atasını da almış yanına rakıyı da hazırlamış ohhh.... Afiyet olmuştur mutlaka.



Ellerine sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2013, 18:29   #7
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan | Kiremitte Soğan Yatağında Çipura

Real kişisi, sen hain, pis ve gaddarsın. Dün sanki az anlatıp "balık olsa da olur olmasa da olur" diyen benim bile ağzımı sulandırmışken, şimdi konusunu da açmanı esefle kınıyorum.

Görüntü süper, hazırlık tam sana yakışacak titizlikte ve tadı konusunda ahkam kesebilecek en yetkili forum kişilerinden biriyim. Elinin lezzetini bilen biri olarak "mutlaka nefis olmuştur" diyeceğim istemeyerek te olsa (havalara gireceğini bile bile yani)

Harika bir iş çıkarmışsın Üstad...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2013, 18:33   #8
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan | Kiremitte Soğan Yatağında Çipura

Seninle birlikte kesinlikle yapıp yiyebileriz de, diğer arkadaşları bilemem..

Daha geniş kiremit sahan var, 4 adet balık alıyor.. 4 tane yapıp, hepsini ikimiz yeriz...

Tabi önce sabah 05.00 de balık haline gitmemiz gerek...

Taptazecik, üreticiden tüketiciye ulaştırılma sırasında soğukzincir bozulmamış balıkları ancak orada bulmak mümkün..

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2013, 18:40   #9
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan | Kiremitte Soğan Yatağında Çipura

4 tane yapıp sadece ikiniz yiyeceksiniz he. Alın size o zaman

* * * * * * *


Kıllık yapacak birşeyler aradım ama hazırlama sürecinde birşey bulamadım diye tam üzülmüşken, hehhh buldum dedim.

O rakı bardağı ile su neden birbirinden ayrı duruyor?
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2013, 18:42   #10
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad'dan | Kiremitte Soğan Yatağında Çipura

Yeter ki sen pişir, servisi yap ve sonra bulaşıkları da yıka. Gerekirse balığı ben gider tutarım merak etme.

Sofrayı özledim...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çipura, kiremitte, real, soğan, sonra, üstaddan, yatağında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.