Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.03.2013, 18:49   #1
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hamsikoli Tarifi


Hamsikoli



Rize'nin yöresel tatlarından Hamsikoli


Malzemeler:
  • 1 kg hamsi
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için;Sıvı yağ

Yapılışı:

Kılçıkları alınmış 1 kilo hamsi yoğurma kabına koyulur. 2 adet kuru soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük kıyılıp hamsilerimn üzerine eklenir. 1 dolu tatlı kaşığı nane, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve 2 su bardağı mısır unu ve biraz da sıvı yağ katılıp hamsiler yoğrulur. Hamsili harçtan yassı iri köfteler yapılır ve köfteler kızgın yağda nar gibi kızartılır.

Hamsikoli servise hazırdır.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 19:00   #2
Çevrimdışı
Apple
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsikoli

Şu güzelliğe bak beee Valaha bugünki yemeklerine bakmak bile beni bayaa doyurdu Limon Emeğine sağlık
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Apple'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 19:02   #3
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsikoli

Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 19:28   #4
Çevrimdışı
Kivirbas
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsikoli Tarifi

Karadenizli olmama ragmen hamsiyi hiiiicccc sevmem böö
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Kivirbas'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 19:33   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsikoli Tarifi

Hamsili pilavdaki hayal kırıklığımdan sonra, hamsili hiçbir şey beni cezbetmiyor artık. Çok sevdiğim hamsi kızartması bile. Sanırım belli bir süre geçmesi gerekiyor tekrar yiyebilmem için.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2013, 21:41   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsikoli Tarifi

Kızardıktan sonra, güzeldir ama, onu ellerimle mıncıklarken, tiksinirim, İiigt
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.03.2013, 22:35   #7
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsikoli Tarifi

Bu konu nerden geldi Başakça yapmıştı
  Alıntı ile Cevapla
Eski 23.05.2014, 22:48   #8
Çevrimdışı
moonrose
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsikoli Tarifi

Bunu hemen deneyeceğim. Bildiğin köfte bu. Hamsikoli ismi nerden geliyor acaba bilen varmı?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hamsikoli, kaşığı, kırmızı, nane, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.