Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.05.2013, 21:30   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Izgara Palamut




Malzemeler


  • İki tane palamut balığı
  • 1 adet limon suyu
  • Bir tutam kekik
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 Adet defne yaprağı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı


Balıkçıdan şöyle en güzellerinden seçtiğimiz palamutları temizletip, dilimletiyoruz. Eve geldiğimizde satın aldığımız palamutları bol suyla en az üç kere yıkıyoruz. Kanı tamamiyle temizlenene kadar. Bilindiği üzere palamut cinsi balık en kanlılarından.

Yıkama işilemi bittikten sonra süzgeçe alıp süzdürüyoruz. Balıklarımız süzülürken derin bir kaba, bir limonun suyunu, bir tutam kekiğimizi, tuzumuzu, karabiberimizi boca ediyoruz. Ardından ezmiş olduğumuz sarımsağı ve bir yemek kaşığı kadar da halis zeytinyağımızı ve defne yapraklarımızı koyup karıştırıyoruz. Evetttt…. Sosumuz hazır.




Hazırlamış olduğumuz bu karışıma süzülen palamut dilimlerini de ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Karıştırıyoruz dediysek de öyle harala gürele değil. Balık dilimlerinin hepsine bu karışımdan yediriyoruz. Ve bir saat buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.


Derin bir kaseye biraz zeytinyağı, çok az limon suyu, tuz, karabiber 1 tane defne yaprağı koyalım ve balıkları içine atarak iyice harmanlayalım. Böylece buzdolabına koyup bir saat bekletelim.




Bir saat sonra balıklarımızı dolaptan çıkarıyoruz. Ocağımızın üstüne ızgaramızı koyalım ve yarım soğanla bir güzel ovalım. Izgaramız da hazır olunca balık dilimlerimizi üzerine diziyoruz. Aralarına da damak zevkinize göre kuru soğanı dilimleyip koyabilirsiniz. Balıklarımızı arkalı önlü bir güzel kızartıp servis tabağına alıyoruz.


Roka, turp ve soğanla süsledikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.




Kaynak: Basakca


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
20 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 21:45   #2
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Pek bir emek yok. Balığı da sen tutaydın olacaktı ama.

Ellerine sağlık Başakça, nefis görünüyor.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 21:46   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Huuuu, saate bak, saateee. Bu saatten sonra nerden bulacaksın da yapacaksın..

Afiyet olsun demek yok işte.

Çok fena canım çekti.


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 21:47   #4
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Afiyet olmuştur süper görünüyor balıklar ellerine sağlık ..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 21:50   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Başakcacığım, harika görünüyor, Ellerine sağlık.


Balıktan çok, ızgara yapma şeklin dikkatimi çekti. O ızgara ocak üzerine mi oturtuluyor?
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 21:54   #6
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Pek bir emek yok. Balığı da sen tutaydın olacaktı ama.

Ellerine sağlık Başakça, nefis görünüyor.
Neden yok muş ki? Gidip balıkçıdan alıp parayı saymak bile emek. Hem sosu da ayrı bir emek.

Teşekkür ederim Banemin. Nefis ve lezzetli olduğunu az önce bildirdiler.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Huuuu, saate bak, saateee. Bu saatten sonra nerden bulacaksın da yapacaksın..

Afiyet olsun demek yok işte.

Çok fena canım çekti.


Bu saatte bulamazsın da balıkçıya uğradığında iki tane alıp atacaksın dondurucuya...

Böyle canlar çektirildiğinde de çıkartıp yapacaksın.

Deme afiyet olsun, ama ben derimmm.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Limon Mesajı göster
Afiyet olmuştur süper görünüyor balıklar ellerine sağlık ..
Teşekkür ederim Limon.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 21:54   #7
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Pek bir emek yok. Balığı da sen tutaydın olacaktı ama.
Abi, buyur mendil...
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Huuuu, saate bak, saateee. Bu saatten sonra nerden bulacaksın da yapacaksın..

Afiyet olsun demek yok işte.

Çok fena canım çekti.



Abi, yasak getirelim. Belli bir saatten sonra, yemek tarifi paylaşımı yasaklansın. Akşam Meyhane Pilavı, bu akşam Izgara Palamut..

Zavallı ben

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 21:56   #8
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Başakcacığım, harika görünüyor, Ellerine sağlık.


Balıktan çok, ızgara yapma şeklin dikkatimi çekti. O ızgara ocak üzerine mi oturtuluyor?
Evet Laleciğim ocak üzerine oturtuluyor. Tava formatında, dökümden yapılmış.

Yoksa her canımız istediğinde nerede yapacağız ızgarayı? Dört bir yanımız beton bloklarla çevrili.

__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 22:00   #9
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Hımm, bu şeklini hiç görmemiştim. Sebze için olanını biliyordum.

İyi fikirmiş ama o
radan akan yağlar ne oluyor peki?

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.2013, 22:00   #10
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilaver Mesajı göster
Abi, buyur mendil...

Abi, yasak getirelim. Belli bir saatten sonra, yemek tarifi paylaşımı yasaklansın. Akşam Meyhane Pilavı, bu akşam Izgara Palamut..

Zavallı ben

Neden zavallı oluyorsun ki? Sen her akşam yok aynalısı idi yok aynasızı, ebatı, mevsimi derken iyi oluyordu.

Sanki bizimkisi can değil.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balık, basakcanın, mutfağından, palamut, tutam, ızgara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.