Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.05.13, 21:30   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,967
Ettiği Teşekkür: 79768
Aldığı Teşekkür: 77733
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Izgara Palamut




Malzemeler


  • İki tane palamut balığı
  • 1 adet limon suyu
  • Bir tutam kekik
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 Adet defne yaprağı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı


Balıkçıdan şöyle en güzellerinden seçtiğimiz palamutları temizletip, dilimletiyoruz. Eve geldiğimizde satın aldığımız palamutları bol suyla en az üç kere yıkıyoruz. Kanı tamamiyle temizlenene kadar. Bilindiği üzere palamut cinsi balık en kanlılarından.

Yıkama işilemi bittikten sonra süzgeçe alıp süzdürüyoruz. Balıklarımız süzülürken derin bir kaba, bir limonun suyunu, bir tutam kekiğimizi, tuzumuzu, karabiberimizi boca ediyoruz. Ardından ezmiş olduğumuz sarımsağı ve bir yemek kaşığı kadar da halis zeytinyağımızı ve defne yapraklarımızı koyup karıştırıyoruz. Evetttt…. Sosumuz hazır.




Hazırlamış olduğumuz bu karışıma süzülen palamut dilimlerini de ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Karıştırıyoruz dediysek de öyle harala gürele değil. Balık dilimlerinin hepsine bu karışımdan yediriyoruz. Ve bir saat buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.


Derin bir kaseye biraz zeytinyağı, çok az limon suyu, tuz, karabiber 1 tane defne yaprağı koyalım ve balıkları içine atarak iyice harmanlayalım. Böylece buzdolabına koyup bir saat bekletelim.




Bir saat sonra balıklarımızı dolaptan çıkarıyoruz. Ocağımızın üstüne ızgaramızı koyalım ve yarım soğanla bir güzel ovalım. Izgaramız da hazır olunca balık dilimlerimizi üzerine diziyoruz. Aralarına da damak zevkinize göre kuru soğanı dilimleyip koyabilirsiniz. Balıklarımızı arkalı önlü bir güzel kızartıp servis tabağına alıyoruz.


Roka, turp ve soğanla süsledikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.




Kaynak: Basakca


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
20 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 21:45   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 500
Mesajlar: 11,662
Ettiği Teşekkür: 43295
Aldığı Teşekkür: 75386
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Pek bir emek yok. Balığı da sen tutaydın olacaktı ama.

Ellerine sağlık Başakça, nefis görünüyor.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 21:46   #3
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2675
Mesajlar: 31,103
Ettiği Teşekkür: 167132
Aldığı Teşekkür: 186292
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Huuuu, saate bak, saateee. Bu saatten sonra nerden bulacaksın da yapacaksın..

Afiyet olsun demek yok işte.

Çok fena canım çekti.


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 21:47   #4
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12359
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Afiyet olmuştur süper görünüyor balıklar ellerine sağlık ..
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 21:50   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,243
Ettiği Teşekkür: 85506
Aldığı Teşekkür: 125571
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Başakcacığım, harika görünüyor, Ellerine sağlık.


Balıktan çok, ızgara yapma şeklin dikkatimi çekti. O ızgara ocak üzerine mi oturtuluyor?
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 21:54   #6
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,967
Ettiği Teşekkür: 79768
Aldığı Teşekkür: 77733
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Pek bir emek yok. Balığı da sen tutaydın olacaktı ama.

Ellerine sağlık Başakça, nefis görünüyor.
Neden yok muş ki? Gidip balıkçıdan alıp parayı saymak bile emek. Hem sosu da ayrı bir emek.

Teşekkür ederim Banemin. Nefis ve lezzetli olduğunu az önce bildirdiler.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Huuuu, saate bak, saateee. Bu saatten sonra nerden bulacaksın da yapacaksın..

Afiyet olsun demek yok işte.

Çok fena canım çekti.


Bu saatte bulamazsın da balıkçıya uğradığında iki tane alıp atacaksın dondurucuya...

Böyle canlar çektirildiğinde de çıkartıp yapacaksın.

Deme afiyet olsun, ama ben derimmm.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Limon Mesajı göster
Afiyet olmuştur süper görünüyor balıklar ellerine sağlık ..
Teşekkür ederim Limon.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 21:54   #7
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18089
Aldığı Teşekkür: 20366
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Pek bir emek yok. Balığı da sen tutaydın olacaktı ama.
Abi, buyur mendil...
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Huuuu, saate bak, saateee. Bu saatten sonra nerden bulacaksın da yapacaksın..

Afiyet olsun demek yok işte.

Çok fena canım çekti.



Abi, yasak getirelim. Belli bir saatten sonra, yemek tarifi paylaşımı yasaklansın. Akşam Meyhane Pilavı, bu akşam Izgara Palamut..

Zavallı ben

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 21:56   #8
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,967
Ettiği Teşekkür: 79768
Aldığı Teşekkür: 77733
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Başakcacığım, harika görünüyor, Ellerine sağlık.


Balıktan çok, ızgara yapma şeklin dikkatimi çekti. O ızgara ocak üzerine mi oturtuluyor?
Evet Laleciğim ocak üzerine oturtuluyor. Tava formatında, dökümden yapılmış.

Yoksa her canımız istediğinde nerede yapacağız ızgarayı? Dört bir yanımız beton bloklarla çevrili.

__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 22:00   #9
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,243
Ettiği Teşekkür: 85506
Aldığı Teşekkür: 125571
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Hımm, bu şeklini hiç görmemiştim. Sebze için olanını biliyordum.

İyi fikirmiş ama o
radan akan yağlar ne oluyor peki?

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.05.13, 22:00   #10
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,967
Ettiği Teşekkür: 79768
Aldığı Teşekkür: 77733
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından | Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilaver Mesajı göster
Abi, buyur mendil...

Abi, yasak getirelim. Belli bir saatten sonra, yemek tarifi paylaşımı yasaklansın. Akşam Meyhane Pilavı, bu akşam Izgara Palamut..

Zavallı ben

Neden zavallı oluyorsun ki? Sen her akşam yok aynalısı idi yok aynasızı, ebatı, mevsimi derken iyi oluyordu.

Sanki bizimkisi can değil.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balık, basakcanın, mutfağından, palamut, tutam, ızgara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Kartal Et Yemekleri 15 28.04.13 20:23
Palamut Dolma (6 Kişilik) LaLe Deniz Ürünleri 1 01.11.11 18:32
Hellim Peynirli Izgara Patlıcan nur@n Sebze Yemekleri 2 06.09.09 17:05
Izgara Yemekleri **EMEL** Et Yemekleri 9 09.05.09 06:56
Hitit Usulü Izgara Kartal Et Yemekleri 0 25.01.09 01:25


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.