Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.08.2013, 09:27   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yaşar Paşa Açıklamalıdır!.. | Memet Türker

Türkiye’nin 26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un “hükümeti cebir ve şiddet yoluyla yıkmaya teşebbüsten” müebbet hapis cezası alması; Diğer komutanların Ergenekon’dan ağır cezalara mahkumiyeti, ortalıkta dolaşan bazı iddiaların da yoğunlaşmasına yol açtı!.. Dedikodulara sebep olan en büyük merak, Başbuğ müebbet’e mahkum olurken, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın hükümete e-muhtıra vermesine rağmen, taltif edilerek emekliye ayrılması ve bugün hiçbir şey olmamışçasına “itibarlı bir komutan” olarak rağbet görmesinin arkasındaki sır perdesi!..

***

Biraz da bu meraktan beslenen ve iftira boyutuna varan söylentiler, Yaşar Büyükanıt Paşa’nın Ergenekon davasında “gizli tanıklık” yaptığı, bazı “belgeleri” gerekli yerlere verdiği yolunda!.. Toplumun bazı kesimleri bu dedikoduyla çalkalanıyor!.. Bu çirkin iddia, Yaşar Paşa’nın Recep Tayyip’le gizemli Dolmabahçe buluşmasına da kıyısından kenarından dayandırılıyor!.. Hatırlanacağı gibi, Dolmabahçe buluşması ortaya çıktıktan sonra iki taraf da bu görüşme içeriğinin kendileriyle birlikte “mezara” gideceğini açıklamıştı!.. Görüşme içeriği mezara gidecekse bu büyük bir sır demekti!.. Devrin Genelkurmay Başkanı ile Başbakan arasındaki sır ne olabilirdi?..

***

Yaşar Büyükanıt, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi hükümeti e-muhtıra ile uyarmıştı!.. Seçilecek cumhurbaşkanının “Atatürkçülüğe, laikliğe ve cumhuriyetin temel ilkelerine sözde değil özde bağlı olmasını” istiyordu!.. Bu haklı uyarı tamamen iktidara ve Abdullah Gül’e yönelikti!.. Sonuçta Abdullah Gül yine de aday yapıldı ve cumhurbaşkanı seçildi!..

***

Yaşar Paşa’nın haklı uyarısı, askerin siyasete müdahalesi olarak görüldü ve bildiri e-muhtıra olarak adlandırıldı!.. Ancak… Buna rağmen Yaşar Paşa’ya yaptırım uygulanması bir yana Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı’nın onayı ile verilen “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Şeref Madalyası” ile ödüllendirildi, şimdiye kadar hiçbir genelkurmay başkanına layık görülmemiş çok pahalı zırhlı lüks bir makam aracı da altına çekildi!..

***

İddialara, e-muhtıraya rağmen Yaşar Paşa’ya gösterilen bu özen sebep oldu!.. Kaldı ki, Tayyip’in Başdanışmanı (akıl hocası) Yalçın Akdoğan, Ergenekon kararlarından sonra “Bu dava 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan’dan süzülüp gelen müdahale ruhundan hesap sorulmasıdır” diyerek, Yaşar Paşa’nın “27 Nisan e-muhtırasını” da hesaplaşmanın içine soktu, “müdahale” olarak nitelendirdi!.. Ama hakkında bugüne kadar herhangi bir soruşturma açılmasına gerek görülmedi!..

***

Elin ağzı torba değil ki büzesin!.. Yaşar Paşa’ya gösterilen bu ayrıcalık, mahkemede “gizli tanıklık” yaptığı yolundaki çirkin iddiaların yoğunlaşmasına neden oldu!.. Oysa biz, Yaşar Paşa’yı dobra bir insan olarak biliriz; e-muhtıra vererek iktidara kafa tutabilecek kadar yüreklilik göstermiş bir askerdir!.. Aklın almayacağı bu büyük iftira ortaya atılırken, bir yandan da Dolmabahçe’deki sır görüşme bazı çevrelerde tekrar pişiriliyor!..

***

Yaşar Büyükanıt Paşa gibi bir asker, “gizli tanık” iddialarına karşı gereken açıklamayı yapmalıdır!.. Kendisine leke sürmeye çalışanlara dersini vermelidir!.. O irade Yaşar Paşa’da vardır!.. Kokuşmuşluğu ortaya çıkan gizli tanıklık sistemi de yasalardan sökülüp atılmalıdır!..

Sözcü

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklamalıdır, memet, olarak, paşa, türker, türkerh, yaşar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.