Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.08.2013, 08:25   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart “Demokrasi Gitsin Hilafet Gelsin!..” | Mehmet Türker

Tayyip Bey’e göre, sandık demokrasinin namusuymuş!.. Sandığın demokrasiye nasıl bir namussuzluk yaptığını Mısır’da gördük!.. Sandıkla gelen Mursi, demokrasiyi askıya alıp şeriatçı dikta kurdu, apar topar gitti!.. Bizdeki mollaların kafa yapısı da aynı!.. Önceki gün Tayyip Bey’in oğlu sakallı Bilal’in de katıldığı Mısır’da ölenler için Fatih Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazında atılan sloganları, açılan pankartları gördük!.. Mursi’yi destekleyen küçüklü büyüklü mollalar, “Demokrasi gitsin, hilafet gelsin” diyor!..

***

Fatih Camii’ndeki bu mollalar için “marjinal gruplar” denilebilir!.. Ancak, kafa yapısı genellikle budur!.. Hilafeti istemek belki çok uç olarak görülebilir, ama demokrasi de radikal İslamcıların halka dağıttıkları nane şekerinden ibarettir!.. Ya da durağa, yani iktidara varıncaya kadar binilen bir tramvay!.. Bunu ben değil Türkiye’nin Başbakanı böyle görüyor ve fütursuzca söylüyor!..

***

Babasının adını taşıyan üniversiteyi destekleme derneğinden başka işi olmayan sakallı Bilal’in de katıldığı gıyabi cenaze namazında taşınan pankartlara bir göz atalım: “Kahrolsun Sisi, kahrolsun demokrasi, geliyor hilafetin sesi” “Ne darbe ne demokrasi, biz ümmetten ve hilafetten yanayız” “Demokrasi, demokrasi dediniz, ümmetin kanını emdiniz” “Demokrasinin döktüğü kanların hesabı sorulacak” “Demokrasi eşittir küfür sistemi”

***

Mısır’daki Mursi destekçileri ile Fatih Camii’ndeki Mursi destekçileri arasında hiçbir fark yok!.. Türkiye’deki iktidarın da çoğu aynı kafada!.. Mursi’ye desteği “demokrasi ambalajı” içinde gösterenler, bu nedenle Batılı ülkelerden destek alamıyorlar!.. Hatta şeriatla yönetilen Suudi Arabistan krallığı bile darbecilere kollarını açıp tam destek verdi, Mursi yandaşlarının yüzüne bakmadı!..

***

“Millet yok, ümmet var” Tayyip Bey, çocukluğunda “Biz öldüğümüz zaman melekler kavmimizi sorarlarsa ne diyeceğiz” diye sorduğunda dedesi ne demiş?.. “Müslüman’ım der, geçersin” Türk değil Gürcü olduğunu, karısının da Türk değil Arap olduğunu söyleyen Tayyip Bey ile rahmetli dedesi için de önemli olan ümmet!.. Ümmetçilikte demokrasi olmaz!.. Tayyip Bey’in Mursi’yi desteklemesi de bu yüzden olabilir!.. Avret yeri açıkta mıydı?.. 11 yıldır Başbakan, kıyıların talan edildiğini yeni fark etmiş!.. Yat sefasına çıkmasa, yine de anlayamayacak!.. Bırakın kıyı kenar çizgisini filan, adam denizi doldurup otel dikiyor, bunlar gazetelerde çıkıyor, Tayyip Bey yağmayı 2013 yılının Ağustos ayındaki yat gezisinde anlıyor!.. Anlıyor da ne oluyor, HİÇ!.. Çünkü kıyı kenar çizgisini 100 metreden 50 metreye düşüren kendileri… Yapılaşmayı kıyıya daha yakın hale getirirken vicdanları sızlamıyordu, şimdi aklına geldi!..

***

Tayyip Bey yata şortla binmiş!.. Normaldir!.. Türkmenistan’a giderken uçakta sorulunca da “Ne yani, takım elbiseyle mi binecektik” demiş!.. Haklı!.. Sonra da 16-17 yıl şortla futbol oynadığını söylemiş!.. Ancak… Gazeteci kardeşimiz Fatma Aksu’nun belediye başkanlığı döneminde yaptığı röportajda Tayyip Bey’in söylediğine göre, futbol oynarken giymek zorunda kaldığı şort ona büyük bir pişmanlık ve üzüntü vermiş!.. Çünkü giydiği kısa şort diz altına kadar inmediği için avret yeri açıkta kalmış!.. Yani 16-17 yıl avret yeri açıkta!.. Bu durumda insan merak etmeden yapamıyor… Yat gezisinde de avret yeri açıkta mı kalmış, yoksa diz altından bağlı pehlivan kıspeti gibi “haşema” şort mu giymiş?!.

Sözcü

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
“demokrasi, gelsin, gelsin”, gitsin, hilafet, mehmet, tayyip, türker, “demokrasi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.