Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.10.2013, 23:30   #1
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Konuşamayan Bir Toplumuz! | Ece Cantürk


Konuşamayan Bir Toplumuz!

Genelde çemkiriyoruz, vuruyoruz, kırıyoruz. Adam (?) kadını hata yaptığında(?) konuşmak yerine çekip vuruyor!

Tercihlerimiz genelde şiddetten yana. Atarlıyız yani; ecdatlarımızın DNA'ları sağ olsun! Aktivistlerimiz de devamlı bağırıp çağırıyor. Oysa ki yapıcı olmak eğitim ve empati gerektirir. Biraz ümitliyim; değişim sürecine girildi. Konuşmaya bir nebze başladık; yalnızlık biraz ötelendi !?


Geçenlerde kötülüğün panzehirini bulmuşçasına uyandım.

Evet ya! Uzaylılar alınmasın ama ne yalnızız yahu bu koskoca kainatta!

Bütün şiirler, şarkılar, filmler kavuş(ama)mak üzerine! Öyle kodlanmışız… Mazoşist bir yapısı var insanoğlunun "Homo Sapiens"den beri! Dünya var olduğundan beri herkes yalnız doğup, ölüyor! Tanrı, kesin bizi on yüz bin milyon yıldır "yalnızlıkla" sınıyor!


Tüm o enerji çalışmaları; salın korkularınızı, rahat bırakın bedeninizi, özgür kılın ruhunuzu çalışmaları da bir yere kadar. Taktiklerle yürümüyor insan ilişkileri. Zira el bombası gibi patlayabiliyor bir yerinizde maazallah!

Niye sadece "ben" olamıyoruz? Aslında yarım değiliz ki biri bizi tamamlasın! Yola devam ederken tökezlediğimizde pırr diye uçmayacak birini arıyoruz çoğumuz! Hele ki sığınılacak liman ilişkileri ne maskelidir! Kim kime sığınıyor? "Mor Çatı" ilişkisi mi kuracağız karşı cinsle! (Ya da aynı cinsle.) Kısaca hüzünlü ilişkiler yumağı yaşıyoruz.

Lakin iyidir, gereklidir arada hüzünlenmek. "İnsan" olduğumuzu hatırlatır bizlere.


Can Baba'nın dediği gibi: "Yalnızım çünkü herhangi biriyle değil, beklediğime değecek biriyle devam etmeliyim bu yola. " Cümleyi, o günkü ruh halinize göre uyarlayın. Bu kişisel de olur, sosyal yaşama dair de!
Yeterince seçici değiliz belki de? Yüreğimizi ve bedenimizi deneme tahtası gibi kullanıyoruz ve çürüyoruz. Es geçiyoruz ruha bakmayı. Sadece gözlerimizle baktığımız için yıllarca kandırıldık.

***
Hayatın ironisini çözen beri gelsin. Genelde "Hümanizm" kavramına arada dokundururum zira gıcığım bu kelimeye, içeriğine… En büyük ırkçılık, insanı kendi cinsinden korumak! Herkesin pek erdemli ve doğru olduğu bu boyutta, nedendir bilinmez, her şey yanlış gider. Bu da yalnızlığı doğurur.

***
Ben çok mu doğruyum? Haşaa! Çok seversem güvenene kadar kıskanabilirim; pişmanlıklarımdan ve travmalarımdan beslendiğimi varsayarak gayet güzel savunma mekanizması oluşturabilirim; çalışırken bazen, egom devreye girebilir. Bazen cadıyımdır. Ciddi konularda yalan söylemem ama beyaz yalanlar tabii ki mubahtır lügatimde. Duru görü gibi tuhaf yeteneklerim olduğuna inanırım.

Hepimizin defoları var ve gediklerimizi şapşalca saklamaya çalışarak etrafımızdakileri salak yerine koyuyoruz!


Hele ki iktidarda olmak ne büyük yalnızlıktır. Onların yerine benim ağlayasım geliyor! Kaybedecek çok şeyleri var. Belki de o yüzden tarih mütemadiyen tekerrür ediyor !?


Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay özeleştiri yaptı ve "Toplumumuz yalnızlaştırılmaya çalışılıyor." dedi.

İyi dedi!

Birileri kendi halkına kimyasal silah kullanırsa, açılımı "Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı" (TOMA) olan araççıklar kritik (!?) noktalarda "Akıllı olun ha!" der gibi park ederse, hayvanlara işkence yapan, tecavüz eden insanlara ciddi kanuni yaptırımlar uygulanmazsa, gençler fırınların önünde dövülerek öldürülürse, devletin koruması gereken "kadınlar" korunamıyorsa, biraz daha fazla para kazanmak için ormanlar sabote edilirse…. Daha çook yalnız kalacağız!

Vesselam.

Ece Cantürk


__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beri, cantürk, gibi, konuşamayan, toplumuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.