Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.11.2013, 23:58   #1
Çevrimdışı
Sting
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Lightbulb Yobazlar Müslüman Değildir | Murat Barış Coşkun

Dini kural olarak etrafınızda duydugunuz birçok bilgi yada uygulama yobazlar tarafından uydurulmuş hurafelerden olabilir. Yobazlar enaniyet sahibi oldukları için yalan ve hurafe uydurma konusunda asla çekinmezler. Kuranda olmayan bir ayeti yada olmayan bir hadisi dogru gibi anlatabilir yada tevil (anlamını kendince degiştirip) edip sapkınca yorumlayabilirler. Bu yüzden yobazlar Münafık ve Müşrik zihniyettedirler.

Yobazlar kuranı hiç bilmezler,daha çok kulaktan duyma,aslı astarı olmayan hurafelere inanırlar ve bunları anlatırlar. Arapçaları çok iyidir,çok güzelde kuran okuyabilirler ve en büyük ilgiyi buradan kazanacaklarını bilirler. Dini iyice zorlaştırırlar adeta herkez yapamaz gibi göstertirler. Kuranı yeterli bulmaz ve munafık oldukları icin kibirli olduklarından yanlış yaptıklarının farkına asla varamazlar.

Yobazlar etrafa genellikle her an takva görüntüsü vererek,kendilerini en dogru yolda,cennete en layık kullar olarak görürler.

Yobazlık kılık kıyafetle olmaz ama yobazlar bunuda çok iyi kullanırlar. Yobaz denilince de akla cübbe veya sarık giyen,çarşaf giyen samimi,ahlaklı ve dürüst müslüman kardeşlerimiz gelmesin.!

Yobazların cübbe ve sarık giyenleri oldugu kadar giymeyenleride vardır. Bunlar ise dine ve dindarlara karşı olan sözde çagdaş yobazlardır. Kıyafetler farklı olsada Yobaz düşünceleri aynı oldugundan aralarında fark yoktur.

Yobazlar küstahça Allah'a ve peygamberlerine veya evliyalara akıl ögretmeye,begenmemeye,din hakkında saygısız,çirkin şakalar yapmaya kalkarlar.
(Allah'ı tenzih ederiz)

Bir insan dindar olmasa dahi başka yaşamlara olan saygısızlıgı onun yozlaşması icin yeterlidir.

Yobazlar,kadın düşmanıdır,cahil,korkak,kaba,sevgisiz,ruhen ve bedenen pis,merhametsiz,kibirli,yalancı,hilekar,sahtekar,a cımasız,saldırgan,küfürbaz ve saygısızdırlar. Kalplerinde hastalık vardır..

Müslüman ise,akıllı,kültürlü,demokratik,sevecen,hoşgörülü,g üleryüzlü,neşeli,dikkatli,iyimser,dürüst,barışcıl, saygılı,yardımsever,ahlaklı,temiz ve cesurdurlar. Kalplerinde Allah sevgisi vardır..

Ayetler..

Kalplerinde hastalık vardır.Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır.


Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın." denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz." derler.

İyi bilin ki,onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.

Bakara Suresi,10-11-12


Sonyorumhaber
__________________

ya zarı bir kere salla ya da dibe vur...

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Sting'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
barış, coşkun, değildir, murat, müslüman, vardır, yada, yobazlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.