Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.03.2014, 21:50   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çal Kanunum Çal - Necef Uğurlu





Kayda Geçsin


Sizlere bu satırları yazarken bestesi Rahmetli Yıldırım Gürses, sözleri Cengizhan Mutlu'ya ait Türk Müziğinin ölümsüz eseri 'Çal Kanunum Çal' şarkısını dinliyorum, tavsiye ederim.
İçinde 'kanun' , 'çalma' olup sanatsal değeri olan tek şey bu şarkı kaldı elimizde.
Ruh halimiz malum;
Türk izleyicisinin Şehzade Mustafa'nın katlini öğrenmesi iyi olmadı.

Mezarı başına gidenler , babasına sövenler , beddua edenlerin içinde oldukları ruhsal bunalım dinecek gibi değil.

Acaba diyorum olayın cereyan ettiği tarihte halk bu kadar galeyana gelmiş miydi ? Sanmam o dönemde Padişah korkusu vardı !

Ama yüzyıllar sonra bir dizi , bir filim halk üzerinde bu kadar derin bir etki bırakabiliyorsa , demek ki sanalın, illüzyonun gerçeklerden daha etkili olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz.

İllüzyonun etkisi üstelik gerçek reaksiyonlara dönüşebiliyor .
Halkımız anlaşılan Şehzade Mustafa'nın babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından verilen emirle katledildiğini öğrenmeye henüz hazır değildi , infial büyük oldu !
Bu tuhaf durumu zamanın gerçeği olarak kayda geçirelim.
Ekranlarda bir tarihçimiz halkı ' inanmayın bunlar filim, yalan ' diye teskin etmeye çalışırken işi kendi açısından daha beter hale getirdi .

Öyle ya , eğer yalansa filim ; Şehzade Mustafa öldürülmedi de tahta mı geçti sorusunu sormaya başlayabilir halk, ve bu sefer tarihçi yalancı duruma düşer.

İki ucu 'aptal' bu değneği kayda geçirelim.

Hadise 1553 de olduğuna göre aradan 461 yıl geçmiş , halk Şehzade Mustafa'nın babasının emriyle katlini öğrenmeye ne zaman hazır olur diye soracak olursanız bu kafa ve bu medyayla bir beş yüz yıl daha geçse de hazır olacak, tarihleriyle yüzleşecek noktaya gelemeyecekler.

Sanalla gerçek arasındaki farkı anlayamayanlara çok gülüp geçtik, Çakır öldü gıyabi cenaze namazı kılındı , Dallas'da Dusty öldü mevlüt okutanlar oldu , algıları yönetilenleri alay konusu yaptık, işi hafife aldık.

Algı yönetimi ile ilgili Sayın Nurullah Aydın'ın sayısız makalelerini okumanızı öneririm ben kendi durduğum yerden kayda geçirmeye devam edeyim.

Şu artık muhakkak ki, kim başbakan olursa olsun bu medya ile bu ülkeyi idare etmesi neredeyse imkansızdır.

Peki memleketi medya mı idare ediyor ? , Hayır medya kendini idare edemiyor.

Peki kim idare ediyor ?

Artık dünyayı illüzyonlar idare ediyor .

Ve en büyük gerçek artık illüzyonlarla baş edebilme gücünün bir ülke için var olup olmadığı gerçeği .
Sanala karşı gerçeğin zafer kazanabilmesi için bireylerin , yönetimlerin açık, şeffaf, dürüst olması kaçınılmaz.
Çünkü sanal ortam gerçek insanları algılarını yöneterek öldürme gücüne sahipken gerçek insanların sanala karşı savaş açıp galip gelmeleri hayaletleri öldürmek kadar imkansız.

İzleyici çaresizdir.

Hayaletlerle hayalet avcıları baş edebilir.

Bu yüzden senaryo yazmak öyle Sayın Başbakan'ın söylediği gibi kolay değildir.

İyi senaryolarla , illüzyon yakalayacak veya kamu yararına olmayan illüzyonları bozacaksın bunu Sayın Başbakan'ın 'zor değil' olarak görmesi beni şaşırttı, çevresindeki iltifatlarına mazhar olan kötü senaryoları görüp fikrini değiştirmesi için artık çok geç.

İnsanları birbiriyle çatıştırmayan , tam aksi birbirlerine geçmişteki çatışmalarına rağmen razı , hayatı yaşanası kılacak senaryolar yerine 'o kötü, bu kötü sadece bu iyi ' senaryoları yazanlara teşekkür ederek toplum sadece yeni çatışma, ayrışmalara hazırlanırken birlikte gelecek kurma hayalleri harap olur , bireyler, etnisiteler birbirlerine kin ve nefretten bitap düşerken , biçare bir toplum kimin yararına olur ki ... bu toplumun fütürist projeleri kimin umuru olur ?
Devleti kim yönetirse yönetsin ülkeyi eften püften , kısa ömürlü senaryolara mahkum etmemelidir , ne var ki bu hal süreklilik arz edecek endişesini taşıyorum.

Kötü senaristler yeni partilerinin rozetlerini takarak sahne alıyorlar.

Kayda Geçiriyoruz.

Biz bu ekranlarda izlediklerimizle trajedi duygumuzu kaybettik, iyi insanların başına gelen kötü şeyleri artık algılıyamıyoruz, şaşkınız .

Hayvanlara işkence ediliyor , kedilerin patileri kesiliyor, kadınlar dövülüyor, öldürülüyor , yolsuzluğun, arsızlığın , hırsızlığın sadece pay kavgasını izliyoruz .
Şimdi hayatın aynasında gördüklerimiz , yüzlerimiz bize ait değil .

Kayda geçsin.

Susuzluk gibi ciddi bir sorun kapımızdayken suları kalabalıklara , geleceğin ta kendisi genç nesillere sıkıyorlar , orayı burayı olağanüst yetkilerle donatmakla meşgul hükümet şimdi merak ediyorum tomaları doldurmak için 'Yağmur Yağdırma' yetkisini kime verecek ama biliyoruz ki her kim olacak ise o yetkili yağmur yağdırma gücüne asla sahip olamıyacak. Allahın işine karışılmaz , hikmetinden sual olmaz, o sular masumların üzerine sıkıldıkça yağmur yağdırmaz oldu.

İmanım kayda geçsin.

Bu ülkede ki tüm tartışmalar yolsuzluk, hırsızlık üzerine mi olacaktı ? Tesev hırsızlık yolsuzlukla mücadele için kurulmamış mıydı , hiç ses yok !

Çok acı çekiyoruz .

Kayda Geçsin.

Bir partinin seçimlerde kullanacağı şarkı bile şaibeli olur mu ?

Nogay'ların şarkısını tornistan edip dombra'nın yerine başbakanın ismini koymak hangi sanatkarın aklına gelir yahu ! Yaratıcılığın tövbe Yarabbim dibe vurduğu an.
Kanunuyla dertleşen şarkının sonuna geldim ;
İkimizin derdini anlat kanunum artık

Çileli başım gibi
Gönül sırdaşım gibi
Akan gözyaşım gibi
Çağla kanunum artık
....Acılar gönlümüzde
Sitemler dilimizde
Ne kaldı elimizde
Söyle kanunum artık
Çağla kanunum artık

Gerçek Gündem
  Alıntı ile Cevapla
Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
artık, kanunum, kayda, necef, uğurlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.