Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.09.2014, 15:09   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kobane - Hüseyin Aygün



Bin dokuz yüz sekiz’i, bin dokuz yüz on altı’yı, bin dokuz yirmi üç’ü “devrim” olarak yaşamış bir bölgede doğmuşum. İlkinde, Osmanlı Redif Taburları, numara numara kanlı alaylar, başlarında iki karış tiftikten şapka ile etrafına korku salan Hamidiye müfrezeleri haziranda başlayarak, soğan başını ezer gibi sürgit eziyormuş ki bizimkilerin kafalarını, birdenbire İstanbul’dan “devrim” yetişmiş “imdat”larına. Erzincan-Ovacık- Pülümür hattındaki askere, İstanbul Hükümeti “geri çekilin” demiş, ordu “işi yarım bırakmayız” diye yapıştırmış cevabı. Yirmi Sekiz Temmuz 1908 günü ilan edilen “Meşrutiyet Devrimi” tam iki ay gecikmeyle bizim ellere ulaşmış. Kurşunla öldürülen, adırla yakılan, süngüye asılan çoğalsın, “çıban” patlasın diye. Gecikmeli de olsa ve yine de bizimkiler sevinmiş devrime.

İkincisi ise Cibranlı Halit’ten Osmanlı ordularına tüm İslam orduları Ermeni kovalarken oluvermiş. Hilafet ve “vurun gâvura” eşliğinde kökü getirilirken Ermenilerin dağlarda, bizimkiler dehşet içinde kalakalmış. O güne dek böyle bir zulmü ne görmüşler, ne duymuşlar. Dardakilerin otuz binini Rus Ordusuna verip “bextiye” göstermelerinin bile duyamadan gururunu, İmparatorluk batan güneş gibiyken ufukta, ta Erzincan’a gelen Ruslarla bu defa “yeni bir başlangıç” aramış umutla. Erzincan’daki askerlere “Bolşevik virüsü” bulaşıkmış, bizimkiler bakmışlar ruh değil sadece, “dil” de aynı dönüyor, Erzincan Şura Hükümeti kuruluvermiş. Ömrü vefa etmemiş, tez yıkılmış, yerini sınır ötesindeki Petrograd merkezli Sovyetler’e bırakmış. (Bu minicik “devrim”i Serhat Halis’ten okuyun ne olur: “Kürt Seyit ve Şura Oda TV’nin yeni sezon dizisi”, radikal blog)

Üçüncüsünün hikâyesini biliyorsunuz. Geçen yüzyılın yirmi üçü’nde Sovyetleri akla getiren bir ekim günü, laik, demokratik, çağdaş diye belirivermiş. Bizim dağlılar çok sarılmışlar, yine ve hep hüsran işte. Kader. Neyse yazmayayım. Başlarına neçe felâketler gelmiş. Koçgiri’de asılmış, Munzur’da boğulmuş, Laç’te kesilmişler. Ne atiye, ne gelene ait olamamış fukaralar.


Her halk “bağımsızlık” ve “devrim” ve en sonunda “devlet” rüyası görmüş, görmüş de sonuç hep de hayırlı olmamış. Bizim dört dağ içine sığışan, iki keçi güden, dil bilmez, kervan görmez dağlıların kaderi tarihte çok sık tekerrür etmiş.

Tarih bugünü ise “aşağı”da iki devletin doğumuyla yazarmış. Birincisi pek kıyıcıymış. Adına İslam Devleti derler bir canavar sürüsü, siyah şalvarlar, altında sıra sıra el bombası dizili kuşaklar, bir elde kıleş, ötekinde kılıç ile kasaplık hünerlerini gösterirlermiş. “Allah” adına hareket ediyorlarmış, işleri güçleri kesmek, doğramak, patlatmak, patlamak, cennete kısa yoldan seyahatmiş. Eski çağlarda Tanrı “düzen”i, canavarlar “kaos”u temsil edermiş. Bunlar kaosun tarihini de tepetaklak etmişmiş. Evrenin ilk halinden ibaret kaos, Babil kaos Tanrıçası Tiamat bu canavarları görse önce korkudan titrer, tarihe halel gelmesine diye çaktırmadan sıvışır, Tanrı’nın yanında alırmış bir çırpıda soluğu.

Bu devlet tarihteki bütün teorileri de kolundan fırlatıp çöpe atıvermiş. Ne liberalizm, ne ulus-devlet, ne faşizm, ne de komünizm. Ellerine su döken çıkmazmış. Uyuşturucu ve cennet bağımlısı “mobil cihatçı” sürüsü kendine işte bakın bir toprak parçası buluvermiş. Gerçi biraz sıcak, kum fırtınalı ve bolca çöllü ama olsun, “devlet” işte. On bin, yirmi bin kişiden kurulu bu “devlet”, Ortaçağ’ın “şehir devletleri”nin bile gerisindeymiş. Şehir devletlerinin VII. ila IX. yüzyıllardaki yüzölçümü bir-iki şatoluk ancak otuz hektar, nüfusu bilemedin yirmi bin kişi etmezmiş. En görkemlisine Roma desen, yine cık, yirmi bini zor bulurmuş. Olsun ne gam.


İslam Devleti adlı hayalet devlette kütüphane, müze, okul, fabrika, mimari şaheserler, sanat, tiyatro ve sinema yokmuş ama hiç yoksa en sonunda bir “izci kampı” varmış. Anneler babalardan zorla alınan ve yaşları on beşten küçük çocuklara, Rakka’ya bağlı El Şareal bölgesinde işkence, boğaz ve kafa kesme dersleri verilirmiş. Cennete gitmek kolay iş miymiş.

İslam Devleti’nde canavarlar sürüsü her şeyi cennet uğruna yapmamış elbet. Başlarında Türkiye’den aldıkları tanklarla bekledikleri sayısız petrol kuyuları günde beş milyon dolarlık petrol fışkırtmış. Alıcılar hemen yukarıda el oğuşturan Türkiyeli “yoldaşlar”mış. Yukarıya durmadan kalkan el ve göz, bu defa petrole kalkmış. İslam Devleti’ni yöneten ablak suratlı, salyalı sakallıların, Vikinglilere öldüğünde eşlik eden Draugr adlı cinden hiçbir farkları yokmuş. Bu karanlık cin, baştan çıkarıcı hazinelerle gömülmüş kişilerin mezarlarının etrafında hem de ağzı sulanarak dolanıp dururmuş.

Aşağıdaki “ikinci devlet” biraz da Suriye’yi yıkmak için birinci devleti kuracakların Lazkiye’nin etrafına üşüşmesine borçluymuş “devrim”ini. Birkaç yüz bin kişiden oluşan şehirlerden kurulan devletin adı “Rojava”ymış. Ağrı’dan ve Mahabat’ta bu yana yeni bir deneyiş işte. Kantonlar, yerel özerklikler, kadınların yönetimi derken göz kamaştıran vaatler ile kendini ilân eylemiş. Henüz su yollarını, elektriği, hastaneleri, sanayi komplekslerini inşa edemeden İslam Devleti kurtları saldırıya geçivermiş. Yine “yukarıdakiler”in emriyle.

Aynı gün bir esir takası varmış, Kobane “bedel” olmuş bir masada. İki gecede onbinler açık olan yukarıya doluşuvermiş. Ne dikenli teller, ne polisin gaz bombaları, ne de çölden esen kum fırtınası durduramamış gelenleri.

Dün gittim, ziyaret ettim biçareleri. Elinde bir ekmek parçasıyla ağlayan kız Kürtçe, “Evimi özledim” deyivermiş. Açlıktan şişmiş karınları davula benzeyen erkek çocukları çadırların en köşesine kaçmış. Bir anne IŞİD’e “Dais” deyip aynı anda küfürler yağdırmış. Çorba ve makarnasını alan bir yaşlı teyze Amerika’ya da, Allah’a da duacı: “Köklerini getir ya Xode!”


Aşağıdaki iki devletin savaşı şimdi yüz binlerin göçü, geride kalanların elde kıleş direnişi ile tarihe yazılmaktaymış. İleride yeniden kurulacak bir Kürdistan’ın pırıl pırıl sanayisi, tertemiz yolu, kocaman santrali, gece gündüz çalışan fabrikası yapıldığında, her tepeden, her koyaktan, her yoldan, her gölgelikten insan kemiklerine rastlanacakmış. İslam Devleti çünkü, insanın ne ölüsünde ne dirisinde bir değer bırakmamış, kurutmuş her şeyi.

Eskiler, canavarla dövüşenin adına kahraman demiş. Yunanlıların canavaröldüreni Herakles’in ilk öldürdüğü canavar, annesi Hera’nın babasının kaçamaklarını kıskanması sonucu, intikam almak için gönderdiği bir yılanmış. Herakles’in yanıbaşındaki İason ise insan başlı bir at imış. İason düpedüz bir canavarmış, başka bir korkunç canavar olan Khiron’un çırağıymış. Eski çağ kahramanları canavarları akıl, iman ve genellikle şiddet ile alt etmişmiş. “Canavarı öldürürken canavarlaşma” diyen Nietzsche bir uyarı demişmiş.

Kobane’nin yüzü kumdan tozlar içinde, parmağı tetikte, yırtık pırtık giysiler içindeki gençleri, uzun elbiseleriyle bakır sakallı yaşlıları ve yüzünde yeşil damla ile kadınları, gördüğü her misafire, her yerde, her an “zafer” işareti yapmadaymış. Yorgun ve tozlu, “güvenliksiz” gezilemeyen yapayalnız caddeler, Arapça yazıların hemen altına “Berber Xebat”ı eklemiş kısacık saçlı Xebat, tozlar içindeki bisiklet tamircisi Reş tepeden tırnağa silahlanmış. İslam Devleti’ne karşı kendi “devlet”lerini savunmadalarmış. Ellerindeki doçka, beyinlerindeki kendi ülkelerine imanmış.


Bir devlet neyle kurulurmuş. Bir ulus nasıl olunurmuş. Okul, mimari yapılar, hastaneler, ordu, eğitimciler, sinema ve sanat alanları, neyle tanınırmış. Ortaçağ’ın şehir devletlerinin tam ortasında hükümet konakları varmış. İnsan bugün olduğu gibi Ortaçağ’da da yere çakılıymış. Bu sebepten kanatlı yaratıklardan dehşetli korkmuş. Uçan canavar kuşlar ise her yerdeymiş. Ateş soluyan dev kuşlar varmış. Viking Tanrısı Odin’in kartala, ölümlülere oyun oynamak isteyen Zeus’un uçan canavara dönüştüğü görülmüş.

IŞİD sadece bir devletin adı değilmiş. Uçmasa da yere çakılı olan insanlara korku saçan bir din ejderhasıymış. Kobane Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo biraz da bu yüzden, tozlar içindeki askeri şapkasını çıkarmış, bir soluk almış, inceden gülmüş, kendine ve halkına içten bir güvenle, dün öğlen üstü, “Ne tankı, ne topu, IŞİD’in en büyük silahı korku” demiş. Haklıymış.

Hüseyin Aygün
CHP Tunceli(Dersim) Milletvekili
Birgün

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 20:26   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Ne diyor şimdi bu pkk destekçisi ikiyüzlü? İhtilalden girmiş Kobane denen yerden çıkmış, Nietzsche'den girmiş kürtçeye bağlamış? Eee yani?
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 21:17   #3
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster
Ne diyor şimdi bu pkk destekçisi ikiyüzlü? İhtilalden girmiş Kobane denen yerden çıkmış, Nietzsche'den girmiş kürtçeye bağlamış? Eee yani?
Güzel bir soru...
Dersimli Hüseyin Bey! kendince bir şeyler söylemiş..
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 27.09.2014, 22:05   #4
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Tam tersi pkk değil halk destekçisidir. Halkın insanıdır. görüş olarak ulusolcudur yani ulusalcıların sol kanadından..

Hüseyin Aygün: Dersim PKK'ya boyun eğmeyecek - Milliyet Haber

Hüseyin Aygün PKK tarafından kaçırıldı - CNN TÜRK

Keşke tüm ulusalcılarda böyle olsa..

---

Bu yazısında sadece derin bir analiz mevcut. Malum IŞID'e önceden kan kusup şimdi kobanede yaşananları görünce sevinen andavallar varya heh işte onlara tepki var bunda.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 27.09.2014, 22:09   #5
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Gezgin; o kaçırılma olayına inanmadığımı belirtmek istiyorum. Hem Dersimli olmakla övüneceksin, hemde pkk lılar kaçıracak, ben inanmam açıkçası..

İnsanların ölümlerine hiç sevinmedim açıkçası, kim olursa olsun.. Ama olaya birde şuradan bakmak gerek diye düşünüyorum, bunca zamandır ışid denilen örgüt binlerce insanı öldürürken gıkı çıkmayan abd ve batılı emperyalistler, ölenler kürt kökenli olunca kıyama kalktılar ki?

Kurtlar sofrasından konuşuyoruz...
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
Eski 27.09.2014, 22:20   #6
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Valla Aygün'ün kaçırılması ile ilgili düzenlenen tiyatro mu değil mi bende inanacak değilim @Tanıdık Ama PKK gibilerini az çok bilirim. Kendi bildikleri davalarını başkalarının sahiplenmesine ve bu davayı içerde dahada yumuşatarak daha ılımlı getirilmesine baştan beri karşı olurlar. Hüseyin Aygün'de bu davayı ılımlaştıran isimlerden biri. Dahada yumuşatıyor.

Eğer bu model 1990'ların başında denenseydi emin olun şimdi PKK bu kadar sempati bu kadar güç alanı bulamayacaktı. Böylece bu kansız bir şekilde sona erecekti sadece politika ile olacaktı bu.

..

Tabiki ölüme kimse sevinilmez. Orda kadın çocuklar var keyfine o sınırlara sığınmıyorlar. Büyük bir kaos ve kan var orda. Tanrı ordaki insanların yardımcısı olsun.

Emperyalist ülkelerin aldığı tavıra gelince evet dediğine hak vermek zorundayım. Durum petrollerin tehlikeye girmesiyle atağa geçildi. Ama buda bişeydir. Eğer bu barbarların sonu olacaksa destek verilmelidir. Yeterki ordaki insanlara bişey olmasın.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 22:20   #7
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Tam tersi pkk değil halk destekçisidir. Halkın insanıdır. görüş olarak ulusolcudur yani ulusalcıların sol kanadından..
Halk destekçisi olduğu için Paris'de öldürülen pkklı terörist kadının ailesine ziyarete gitti?
---

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster

Bu yazısında sadece derin bir analiz mevcut. Malum IŞID'e önceden kan kusup şimdi kobanede yaşananları görünce sevinen andavallar varya heh işte onlara tepki var bunda.
Nedir bu derin analiz? Sen kısaca anlatıver, ben pkklıların dilinden anlamıyorum, sen güzel anlıyorsun.
+
Türk milletine kalleşlik yaparken iyi, şimdi ışid enselerinde boza pişirince yaygara. Yok öyle yağma. Yesinler birbirlerini yok olana kadar.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 22:31   #8
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Valla Aygün'ün kaçırılması ile ilgili düzenlenen tiyatro mu değil mi bende inanacak değilim @Tanıdık Ama PKK gibilerini az çok bilirim. Kendi bildikleri davalarını başkalarının sahiplenmesine ve bu davayı içerde dahada yumuşatarak daha ılımlı getirilmesine baştan beri karşı olurlar. Hüseyin Aygün'de bu davayı ılımlaştıran isimlerden biri. Dahada yumuşatıyor.

Eğer bu model 1990'ların başında denenseydi emin olun şimdi PKK bu kadar sempati bu kadar güç alanı bulamayacaktı. Böylece bu kansız bir şekilde sona erecekti sadece politika ile olacaktı bu.

..

Tabiki ölüme kimse sevinilmez. Orda kadın çocuklar var keyfine o sınırlara sığınmıyorlar. Büyük bir kaos ve kan var orda. Tanrı ordaki insanların yardımcısı olsun.

Emperyalist ülkelerin aldığı tavıra gelince evet dediğine hak vermek zorundayım. Durum petrollerin tehlikeye girmesiyle atağa geçildi. Ama buda bişeydir. Eğer bu barbarların sonu olacaksa destek verilmelidir. Yeterki ordaki insanlara bişey olmasın.

@Sevda arkadaşımıza tamamen katılıyorum görüşlerinde
Bana diyecek söz bırakmamış resmen kendisi

Yanlız konu dışı ama şu kırmızıyla yazılan kelimelere aklım takıldı
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 22:47   #9
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

@Sevda

Sakine Cansız olayında taziyeye gitmiş olması onun sadece kişisel vicdanıyla alakalıdır. Bu Sakine Cansız olayında bir sürü şey söyleyebilirim. Görünen kısmı başka..

Hadi öyle olmasa bile bu da bir adımdır. Daha önceden de yazdım yukarıda. Bir terör örgütünün ordaki halka verdiği sempatiyi alıp kendine yontar ve öyle sunarsan orda sen kazanırsın eh bu durumda Pkk'nın işine gelmez.

--

Analize gelince..

Birinci kısımda dersimde yaşanan insanlık dramına dem vurmuş, devlet içinde yaşanan anlaşmazlığın silsilerden ibaret aslında.. (Bu ara kişisel olarak dersim katliamının halen üstülü örtülü olduğunu düşünenlerdenim. gerçek dosyalar açılmadı. Mustafa Kemal'in bu olaydan bile haberi olmadı hatta)

Aynı olayın bir benzeride ermenilere yapılıyor ikinci kısımda anlatılan bu. Tehcir olayına kendince açıklama getiriyor. (Koçgiri ve Munzur isyanlarında yaşanan alevilere yapılan olaylarda var tabi)

Şimdiki zamanda olan ise belli. IŞID'e karşı durulan müthiş sessizlik. Türkmenlere, Yezidilere, Kürtlerin ölümüne karşı korkutucu bir sessizlik var. Medyanın taraflı haberleri yüzünden o bölgelerde ne oluyor ne bitiyor tam bile bilinmiyor. Sonraki analizinde bundan bahsediliyor özeti bu..

Bu konuda dibine not - Hiçbir ülke kurulurken kansız kurulmamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu içinde geçerlidir bu. Eğer geçmişimizde bizden saklanan katliamlar varsa arşivleri açılıp tarih profesorleri önünde bunlar açıklığa kavuşturulup yola devam edilmelidir.

---

Valla @Sevda yesinler birbirlerini diyorsunda sana burdan iki kafa kesme videosu bir allahu ekber eşliğinde tecavuz videoları atsam izleyemezsin. Orda yaşanan drama sessiz kalmak demek ertesi gün orda herşey bitince bu IŞID denilen barbarlar kapıya dayanınca ne olacak o zamanda yesinler birbirlerini diyebilecekmisin sıra bizede gelecek. Bizde bu katliamların içinde belki kurban belki seyirci olacağız.. Belki bunların hiçbiri olmayacak bilinmez.

Ama böyle düşünmek ne olursa olsun çok kötüdür. Sessiz kalmak insanlık suçudur. Dilsiz şeytanı oynamaktır.

Dibimizde bir cehennem yaşanıyor bunu unutma.

@MooN

Kırmızı yazılanlar derken.. İmla sorunum var o kesin onamı dikkat çekmek istedin anlamadım:/
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 27.09.2014, 23:01   #10
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kobane - Hüseyin Aygün

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
@Sevda

Sakine Cansız olayında taziyeye gitmiş olması onun sadece kişisel vicdanıyla alakalıdır. Bu Sakine Cansız olayında bir sürü şey söyleyebilirim. Görünen kısmı başka..

Hadi öyle olmasa bile bu da bir adımdır. Daha önceden de yazdım yukarıda. Bir terör örgütünün ordaki halka verdiği sempatiyi alıp kendine yontar ve öyle sunarsan orda sen kazanırsın eh bu durumda Pkk'nın işine gelmez.

--

Analize gelince..

Birinci kısımda dersimde yaşanan insanlık dramına dem vurmuş, devlet içinde yaşanan anlaşmazlığın silsilerden ibaret aslında.. (Bu ara kişisel olarak dersim katliamının halen üstülü örtülü olduğunu düşünenlerdenim. gerçek dosyalar açılmadı. Mustafa Kemal'in bu olaydan bile haberi olmadı hatta)

Aynı olayın bir benzeride ermenilere yapılıyor ikinci kısımda anlatılan bu. Tehcir olayına kendince açıklama getiriyor. (Koçgiri ve Munzur isyanlarında yaşanan alevilere yapılan olaylarda var tabi)

Şimdiki zamanda olan ise belli. IŞID'e karşı durulan müthiş sessizlik. Türkmenlere, Yezidilere, Kürtlerin ölümüne karşı korkutucu bir sessizlik var. Medyanın taraflı haberleri yüzünden o bölgelerde ne oluyor ne bitiyor tam bile bilinmiyor. Sonraki analizinde bundan bahsediliyor özeti bu..

Bu konuda dibine not - Hiçbir ülke kurulurken kansız kurulmamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu içinde geçerlidir bu. Eğer geçmişimizde bizden saklanan katliamlar varsa arşivleri açılıp tarih profesorleri önünde bunlar açıklığa kavuşturulup yola devam edilmelidir.

---

Valla @Sevda yesinler birbirlerini diyorsunda sana burdan iki kafa kesme videosu bir allahu ekber eşliğinde tecavuz videoları atsam izleyemezsin. Orda yaşanan drama sessiz kalmak demek ertesi gün orda herşey bitince bu IŞID denilen barbarlar kapıya dayanınca ne olacak o zamanda yesinler birbirlerini diyebilecekmisin sıra bizede gelecek. Bizde bu katliamların içinde belki kurban belki seyirci olacağız.. Belki bunların hiçbiri olmayacak bilinmez.

Ama böyle düşünmek ne olursa olsun çok kötüdür. Sessiz kalmak insanlık suçudur. Dilsiz şeytanı oynamaktır.

Dibimizde bir cehennem yaşanıyor bunu unutma.

@MooN

Kırmızı yazılanlar derken.. İmla sorunum var o kesin onamı dikkat çekmek istedin anlamadım:/
Hayır " Tanrı " ve " Valla " kelimelerinin bir arada bulunmasına şaşırdım biraz
Biri evrensel bir kavram diğeri ise yanlızca arap kültürü etkisindeki toplumların
Kullandıkları bir kavram
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aygün, hüseyin, islam, kobane, yirmi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.