Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.04.2015, 17:41   #1
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart AKP'nin Tek Umudu...

Erdoğan ve AKP, geleceğini provokasyonlara bağlamış görünüyor. Seçimi kazanmak için yapamayacakları hiçbir şey yok!

29 Mart günü yapılan ön seçimin ardından, hemen sahaya indim ve genel seçime ilişkin çalışmalara başladım. Bu çerçevede önce CHP örgütlerine giderek teşekkür ettim. Fırsat buldukça mahalle temsilciliklerine de gittim. Ancak asıl ağırlığı, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli derneklere vermeye çalışıyorum. Partinin çalışma programı da birkaç gün içinde netleşecek. Çalışmalarımızı, cuma gününden itibaren, CHP İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin ortaya koyduğu program çerçevesinde yürüteceğiz.
AKP'nin Türkiye'yi nasıl bir felakete sürüklediğini yaptığımız ziyaretler esnasında daha yakından görme fırsatımız oluyor. Toplumun değişik kesimlerini dinledikçe, Türkiye'nin aslında bir dert yumağına döndüğü gerçeği kendisini yakıcı bir biçimde gösteriyor. AKP'nin Türkiye'yi mutsuz ettiği net bir biçimde görülüyor.

Sanırım bu gerçeğin farkında olanların başında Recep Tayyip Erdoğan ile AKP yöneticileri geliyor... Zira; bu gerçeği bildikleri için, toplumu kutuplaştırmaya ve gerilimi yükseltmeye çalışıyorlar. Çünkü; gerilimin arttığı, siyasi tansiyonun yükseldiği bir ortamda, kendi kitlelerini konsolide edebileceklerini ve yanlarında tutabileceklerini düşünüyorlar.

AKP'nin yarattığı kaos ve kargaşa ortamının seçimlere dek artarak süreceği artık her yerde konuşuluyor.

AKP'nin Ağrı'da düğmeye bastığı ve ''toplumsal çatışma yaratacak'' değişik eylemlere imza atacağı açık bir biçimde görülüyor. AKP, adeta kaos, gerilim ve çatışmadan medet umuyor. Şimdilik ''kontrollü'' bir biçimde yükseltilen gerilim, seçimi erteletmeye dönük girişimlerin öncüsü bile olabilir.

Türk medyası, AKP'nin iktidardan düşme korkusunun nelere yol açabileceğini yazmaktan çekinse bile; dünya medyası kirli planları ayrıntılarıyla aktarıyor.

Dünyanın sayılı gazetelerinde yer alan haberlere göre, AKP genel seçim öncesi Suriye'ye saldırmayı ve ''kontrollü bir savaş çıkarmayı'' dahi planlıyor.

Bilirsiniz; savaş ortamları belirsizlikliklere sahne olur ve geniş kitleler, propaganda yöntemleriyle iktidarların yanında tutulur. AKP'nin bu kartı oynamak ve seçmene ''sahte bir zafer'' hediye etmek istediği görülüyor.

Keza; bu sırada gözlerden kaçan ve üzerinde fazla durulmayan bir gelişme ise ''iç siyaset''e dönük... 17 - 25 Aralık Yolsuzluk ve Hırsızlık Operasyonu olana dek Fethullahçıların sözcüsü konumundaki Hüseyin Gülerce, Sabah Gazetesi'ne ilginç şeyler anlatıyor.

Gülerce, eski ortaklarının "siyasi cinayet işleyebileceği''ni söylüyor.

Belli ki; Ankara'nın karanlık dehlizlerinde yeni ve kirli planlar devreye sokulmuş... Gülerce, AKP'ye hizmet edeceği belli olan bu siyasi cinayetleri eski ortaklarının üstüne yıkma ve kamuoyunu hazırlama görevini başarıyla yürütüyor. Zira; AKP'ye sadece ''dış'' değil, ''iç düşman'' da gerekiyor... İşlenmesi muhtemel bir siyasi cinayeti Fethullahçıların üstüne yıkacak olan AKP, böylece geniş bir seçmen kitlesini yanında tutmayı planlıyor. Bu planın birkaç amacı var kuşkusuz: Toplumun ''güvenlik kaygısı''nı derinleştirmek ve "AKP zayıfladıkça kaos yaşanıyor, AKP'ye destek vermek gerekiyor'' duygusunu güçlendirmek... Böylece, AKP'den kopma eğilimindeki seçmeni yeniden AKP'ye bağlamak...

Yapılan tüm araştırmalar, AKP'nin artık tek başına iktidar olamayacağını gösterdikçe, iktidar partisinin devletin tüm aygıtlarını kullanarak her türlü kirli tezgaha başvurabileceği ortaya çıktı. AKP, iktidarda kalabilmesinin tek yolunun "gerilim ve kaos''tan geçtiğini düşünüyor. Bu yüzden önümüzdeki günlerde, çeşitli provokasyonlara imza atacaklardır. Toplumun, AKP'nin bu kirli oyununu görmesi ve buna göre pozisyon alması gerekiyor. Tabii bu bağlamda görev, en başta siyasetçilere ve aydınlara düşüyor. AKP'nin iktidarda kalabilmek için neleri yaptığı ve yapabileceğini bıkmadan usanmadan anlatmak gerekiyor.

AKP, kaos ve gerilim yaratarak, başta CHP olmak üzere, muhalefet partilerinin seçim bildirgelerinin kamuoyuna ulaşmasını da engellemek ve ''Yaşanacak bir Türkiye'' özleminin gerçeğe dönüşmesinin önüne geçmek istiyor.

Bu oyunu bozmak ve halkımıza ''Yaşanacak Bir Türkiye''nin hayal olmadığını anlatmak zorundayız...

Barış Yarkadaş
KAYNAK


__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.04.2015, 20:16   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP'nin tek umudu...

Bunların iktidara nasıl geldiklerini ve koltuk sevdası, para mal mülk için yapamayacakları bir şey olmadığını biliyoruz.

Tüm bunları bilip de menfeatleri için görmemezlikten gelenler olduğu sürece bu ülke belini doğrultulamaz ve dip yapacaktır.

Develüasyon kapıda.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2015, 00:06   #3
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP'nin tek umudu...

''...İşlenmesi muhtemel bir siyasi cinayeti Fethullahçıların üstüne yıkacak olan AKP, böylece geniş bir seçmen kitlesini yanında tutmayı planlıyor...'' Diyor Barış Yarkadaş...
Şu anda bu iki şer odağı açısından cemaatin varlığı ile yokluğu arasında bir fark yok, ortak amaç zaten işliyor, herşey rayına oturtulmuş durumda... ''Muhtemel siyasi cinayetler'''in cemaatin üzerine yıkılması da amacı zadelemez bilâkis hizmet eder, yakıt ünitesinin füzeye ivme kazandırdıktan sonra gövdeden ayrılmasının hedefi etkilemeyeceği gibi...
Bir tür şeytanca propaganda malzemesidir Cemaat-AKP kavgasının ardındaki...
Danışıklı dövüştür kısacası.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2015, 11:35   #4
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP'nin tek umudu...

Hep o soruyu soruyorum: Kimin işine yaradı ve neye hizmet ediyor!..
Ben spontane bir kavganın hükümet tarafından propaganda faaliyetine dönüştürülerek nüfuz elde edilmeye çalışıldığı fikrine sıcak bakamıyorum bu kavganın sonuçlarını gördüğümde.
Tesadüflere inanmam hele de bu tesadüf, bütün amacı, hedefi ve geleceği elde edeceği nüfuza ölümcül derecede bağlı olan bir yapıya bu derece hizmet ediyorsa... Eğer bir olay, birilerine amaçları doğrultusunda yadsınamaz büyüklükte menfaat sağlıyor adeta bir can simidi gibi yetişiyorsa altında bir kurgu arıyorum tıpkı Amerika'da ikiz kulelerin yıkılmasının dünyada yarattığı sonuçlarında aradığım gibi.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akpnin, umudu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.