Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.09.2015, 07:35   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Ekonominin Seyir Defteri | Murat Muratoğlu



Dünkü yazımda İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın; “Kısa vadeli döviz borcu olan iş adamına devlet 2.70’den döviz satışı gerçekleştirsin” önerisini eleştirmiştim. Olacak şey değil… Var mı öyle halkın vergileri ile keyfe keder şirket kurtarmak. Önlemini almayan batacak… İşin doğasında bu var.
Tabii eğer İbrahim Bey, bunda daha üç ay önce ekonomi için yaptığı güzellemeler nedeniyle şirketleri daha da borçlandırıp vicdan azabı duyuyorsa, onun muhasebesini kendi yapsın.



YÜZEN BATIKLAR

Lakin tümüyle de haksız sayılmaz. Haklı olduğu tarafı, şirketlerin gerçekten zor dururumda olduğu… Şirketlerin yurtdışından borçlanması 270 milyar dolar… Bunun 170 milyar doları “açık pozisyon” da kaldı. Kur artıkça ağırlığı borcun üzerine çöküyor.
Aslında bu şirketlerin bir kısmı şimdiden battı! Ödemelerinin zamanı gelmediği için henüz yüzüyor. Şirketler genelde açık hesap şeklinde çalışırlar. Dolayısıyla sektörde birkaç şirketin batması diğerlerini de tetikleyebilir.


İŞTEN ÇIKARMALAR

Batak şirketten alacağını tahsil edemeyen diğer bir şirket zora düşebilir. Aynı zamanda kredilerin geri ödenememesi bankalar için yıpratıcı olabilir. Nitekim yabancı raporlar hep bu sorun üzerinde duruyorlar.
Kuvvetle muhtemeldir ki yakında özellikle enerji, metal, gıda, finans, ilaç, maden, tekstil, perakende ve inşaat şirketleri arasında işten çıkartmalar baş gösterip, ekonomiye bir mum da onlar dikecekler.



Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.

Sözcü
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.09.2015, 09:29   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ekonominin Seyir Defteri | Murat Muratoğlu

Seyir defteri; varılacak limana ulaşmaya çalışırken izlenen güzergahların kodları ve koordinatları ile bir düzen içinde kaydedilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin varacağı liman belli değildir, şiddetli dalgalar sosyal ve ekonomik açıdan istikrarsız bir şekilde seyir defteri tutulmasına imkan verilmeyecek şekilde sürüklemektedir. Nerede? Hangi noktada olduğu dahi bilinmeden açık denizde bir o tarafa bir bu tarafa savrulmaktadır.

Fırtınalar dindiğinde her şey dingin hale geldiğinde, bulunulan nokta sabitlenecek, ondan sonra güzergah belirlenecek ve seyir defteri yeniden yazılmaya başlanacaktır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
defteri, ekonominin, murat, muratoğlu, seyir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.