Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.09.2015, 07:01   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post İki Zaza Bir Bayrak | Soner Yalçın




İki Dersimli…
İki Zaza…
Biri, Elazığlı Selahattin Demirtaş…
Diğeri, (Tunceli) Tarnoti/Ovacık Karaballı aşiretinden Çermu’nun torunu İsmail.
Geçen hafta…
Selahattin Demirtaş’ın, Ankara’da organize edilen “Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne ilişkin, “halkı tahrik edecek işlerden herkes kaçınmalıdır” sözleri tepkiyle karşılandı.
“Türk Bayraklı kardeşlik mitingi halkı niye tahrik etsin; asıl mesele Türk Bayrağı’na tahammülsüzlük” yorumları yapıldı.
Şimdi… Buraya bir virgül koyalım; bu konuya döneceğim.
Gelelim Dersimli İsmail’e…

Yıl, 1919…
İzmir’in Yunanlılar tarafından işgali ABD’de bulunan Rumlar tarafından gösterilerle kutlandı. Bu arada kimi Rumlar taşkınlık yaparak Türk Bayrağı’na hakaret etmeye ve yakıp-yırtmaya başladı.
Dersimli Çermu’nun torunu İsmail belindeki silahına davranıp, Türk Bayrağı’nı ayakları altına alan yedi Rum’u öldürdü, ikisini yaraladı.
Amerikan polisinin elinden kurtulup Meksika’ya kaçmayı da başardı.
Bir yıl sonra….


Tarih: 18 Eylül 1920.
Büyük Millet Meclisi Birinci Dönem Dersim Milletvekili Hayri Bey, vatanseverlik duygularıyla Türk Bayrağı’nı korumak amacıyla hareket eden İsmail’i Meclis gündemine getirdi. Dersim’de bulunan ailesinin zor durumda olduğuna dikkat çekerek, İsmail’in vatanseverlik hissinin ödülü olarak ailesine bir miktar para yardımı yapılmasını ve uğrunda hayatını feda edecek derecede sevdiği bir Türk Bayrağı’nın Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine verilmesini teklif etti.

Teklif, Meclis İkinci Başkanı tarafından 22 Eylül 1920’de Başvekâlete havale edildi.
Bakanlar Kurulu, talebi uygun buldu. Ayrıca böyle vatansever bir evlat yetiştirdikleri için İsmail’in ailesine teşekkür edilmesi kararı aldı. Bu karar, gereğinin yapılması için 31 Ekim 1920’de Dâhiliye Vekâletine bildirildi…

Yandaşın teklifi

Selahattin Demirtaş Türk Bayrağı’na karşı mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Demirtaş’a ağır sözlerle yüklendi.
İki yıl önce ne kadar farklı konuştuklarını; Anayasa’yı değiştirip “Türk” adını çıkarmak istediklerini unuttuk mu sanıyorlar?
Tarih: 24 Mart 2013.
Adını bilmezsiniz; Hilal Kaplan.
AKP yandaşı köşe yazarı.

PKK ile barışık oldukları o günlerde bir televizyonda; Nevruz’un hiçbir zaman Milli Bayram olarak kutlanmadığını belirterek, Diyarbakır’daki mitingde Türk Bayrağı açılmaması tartışmalarına değinerek, “Türk Bayrağı isminin değişmesi de gündeme gelmeli. Mesela adı, Sayın Selahattin Demirtaş’ın dediği gibi Devlet Bayrağı olabilir” dedi.

Çok tepkiler alınca, “Türk Bayrağı’nın adı değişsin’’ demediğini söyleyerek, “Anayasadaki vatandaşlığın Türklük ekseninde tanımlanmamasının tartışıldığı bir zamanda, Türk Bayrağı yerine, Türkiye Bayrağı demeyi daha uygun bulduğumu belirttim’’ dedi.
Yandaşların neler dediğine başka örnekler vermeye gerek var mı? (İşgal döneminde Osmaniye’de Ferda gazetesini çıkaran Mesut Fâni vardı. Fransızlar tarafından Osmaniye’de mutasarrıf da yapılmıştı. Gazetesinde şöyle yazıyordu: “Dört yüz senedir altında yaşadığımız bayrak denilen o kırmızı paçavradan ne fayda gördünüz? Bugün muazzam bir devletin şanlı bayrağı üzerimizde dalgalanıyor. Budalalık yapmayınız. Bari bundan istifade ederek mesut yaşayalım. Millet demek; bir bez parçasına nail olmak demek değildir.” Bu hainler yazmakla bitmez…)

İki yıl önce AKP’lilerin Türkiye’de yaşattıkları siyasi atmosfer başkaydı.
Dönem değişti; ellerinde Türk Bayrağı’yla bugün Demirtaş’a yüklenip ne nutuklar atıyor; neler yazıyorlar.
Ne yazık ki bu ülkenin yarısına, bu ikiyüzlü siyaseti her seferinde yutturuyorlar.



Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.

Sözcü
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bayrak, soner, yalçın, zaza


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.