Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.10.2015, 09:37   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Geçiş Süreci, Erdoğan’lı mı Olacak Erdoğan’sız mı? / Arslan Bulut

Putin, Esad’ı Moskova’ya davet etti. Esad, Yunanistan ve Bulgaristan hava sahası üzerinden Moskova’ya uçtu. Görüşmeden sonra aynı yolla geri döndü. Esad, ülkesine sağ salim ulaştıktan sonra Kremlin’deki görüşme basına açıklandı. Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili olarak “Ne diyeyim, keşke Moskova’da daha uzun süre kalsa da Suriye halkı biraz rahat etse. Hatta daimi olarak kalsa da geçiş süreci böyle başlasa” diyebildi. Oysa Esad, çoktan Şam’a dönmüştü. Putin de daha önce Esad’lı geçiş dönemi için ikna ettiği Tayyip Erdoğan’ı arayıp bilgi vermişti! ***
Washington Post gazetesinin başyazısında, 1 Kasım seçimleri için;
“En iyi sonuç Türkiye’de merkezci bir koalisyon kurulması, Erdoğan’ın otokratik hedeflerinden çekilmesidir” ifadesi kullanıldı!
Cumhuriyet’ten Ergin Yıldızoğlu’nun nakline göre ABD’de George Bush döneminde Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nde görev alan Norman Bailey, 13 Ekim’de World Tribune’de;
“Türkiye çökmüş devlet olur mu? Ordu izin vermez. Bu da o kadar kötü olmaz” başlıklı bir yazı yazdı.
Yine Küresel Avrupa Beklentiler Bülteni GEAP’ın 16 Ekim sayısında, “Dört yıldır Erdoğan’ın politikaları, anlaşılamaz hale geldi, tutarsızlaştı. Türkiye kendini ekonomik, sosyal, siyasi jeopolitik bir uçurumun kenarında buldu… Her an çökebilir… Kimse Türkiye’nin, Libya ya da Irak’ın yolundan gitmesini istemediğine göre, Kasım seçimleri ülkenin yolunu bulmasına imkân verecek bir koalisyonu yine üretemezse, ordu ülkeye düzen getirmekte tereddüt etmeyecektir” değerlendirmesi yapıldı.
***
Devlet Bahçeli, 1 Kasım sonrası için beş partili bir parlamento ile siyasi krizin aşılacağını, yani AKP’nin bölüneceğini söyledi.

Bahçeli, bir öngörüde bulunmaktan çok sanki olacakları haber veriyor… Hani seçim tarihlerini bizzat ilân ettiği gibi. Veya PKK ile AKP’nin, Oslo’da, İmralı’da ve Kandil’de masaya oturduğunu açıkladığı gibi…
Bahçeli;
“Türkiye’nin geleceği ile ilgili AKP’liler ne malum belki de Erdoğan’dan vazgeçebilir. Türk siyasetinde vazgeçilmez insan yoktur. Kimler geldi kimler geçti” dedi.


Bu durumda geçiş süreci, kimin için söz konusu?
Veya geçiş süreci Tayyip Erdoğan’lı mı olacak, Tayyip Erdoğan’sız mı?


Yasa yapan şirkete Danıştay yine “dur” dedi
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Mısır işleme fabrikası Cargill’in kurulu olduğu alanın, tarım arazisinden sanayi arazisine dönüştürülmesi ile ilgili davayı reddeden mahkemenin kararını Danıştay bozdu.


Fruktozlu şeker üretimini Türkiye’ye ABD dayattı. ABD Başkanı George W. Bush, hem Bülent Ecevit’ten hem de Tayyip Erdoğan’dan Cargill firması için ayrıcalıklar istedi
.
Cargill, Türkiye’nin, Orhangazi Tesisi’nin kurulu bulunduğu tarım arazisinin “Özel Endüstri Bölgesi” olması için başvuru yaptı. Zaten Endüstri Bölgeleri Yasa Tasarısı’nı da gerçekte Cargill firması hazırlamıştı!
Söz konusu arazi, Bakanlar Kurulu kararıyla 5 Temmuz 2005 tarihinde Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmişti. Kararın iptali için Bursa Barosu öncülüğünde Bursa Meslek Odaları tarafından Danıştay 10. Daire’de dava açılmıştı. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen Toprak Kanunu’nda değişiklik yapılarak arazi tahsisi yeniden sağlanmıştı. Kanun teklifini AKP Bursa milletvekili Altan Karapaşaoğlu vermişti.
Erdoğan, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararlarına karşı yasa üzerine yasa çıkararak Cargill’e arazi tahsis ettirmişti.

ABD, fruktoz üretimini yüzde 2’ye düşürürken,
Türkiye, önce yüzde 10’a sonra yüzde 15’e yükseltti.
Avrupa ülkelerinde ise şeker ve kanser hastalığına yol açtığı için fruktoz üretimi yasak!




YENİÇAĞ
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.10.2015, 23:47   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Geçiş Süreci, Erdoğan’lı mı Olacak Erdoğan’sız mı? / Arslan Bulut

Elin oğlu, Türkiye için analizler yaparak bazen o kadar çok ve haklı noktalara parmak basıyor ki okuyup göresin. Ama serde okuma özürlü olmak var.. Bir de ön yargı ile birilerini kutsamış eteğinde namaz kılınacak adam mertebesine çıkaranların okusa anlasa bile ön yargısından dolayı vız gelip tırıs gidiyor.

Eğer Avrupa Früktoz denilen maddenin insan sağlığına zararını görmüş yasak etmişse, yargımız ve idaremiz hala bunda dayatıyor kanun üstüne kanunlar çıkarıyorsa bunun altında ne ararsınız ya çıkar, rüşvet, komisyon her şey geliyor insan aklına..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arslan, bulut, erdoğan’lı, erdoğan’sız, geçiş, olacak, süreci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.