Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.01.2016, 16:11   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Başkanlık Sisteminde Ekonomi Nasıl Olacak? | Murat Muratoğlu


Dikkat ederseniz Türkiye’nin gündemi, başkanlık sistemine doğru kayıyor. Sancıların artması doğumun yaklaştığını gösteriyor.

Peki, başkanlık sistemi geldiğinde Türkiye nasıl yönetilecek? Ekonomi nasıl idare edilecek? Bilen var mı? Yok! O zaman neyi tartışıyoruz? Taslaklar havada uçuşuyor. Herkes bir şeyler sallıyor. Türkiye için “başkanlık sitemi gereklidir” diyene sorun bakalım “bu başkanlık sisteminde ne olacak?” diye, anlatamaz! Yok ki ortada bir şey… Bilen yok!

TİPSİZ BAŞKAN

Amerika’yı örnek göstersek, o değil… Fransa’ya bakın desek, o hiç değil… Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sordular, “Hitler” i örnek gösterdi!

Başkanlık sistemlerinde başkan kanun yapamaz. Bir ara “Türk Tipi Başkanlık Sistemi” diye öne sürülen taslaktaki başkan yapabiliyor. Başkan aynı zamanda kanun koyucu! Dünyada ona başkan değil kral ya da diktatör deniliyor.
Başkanlık sistemlerinde kuvvetler kesin bir biçimde ayrılıyor ve bu demokrasinin teminatı oluyor. Bizde kuvvetler ayrılığı yürütmeye engel diyerek itiraz ediliyor, başkanlık sistemi isteniyor!

UFAK BİR TEST


AKP’nin önerisinin “üniter” yapı içinde başkanlık modeli olduğu dile getiriliyor. Sokaktan geçen ilk 10 kişiye ya da tanıdıklarınıza sorsanıza bakalım “üniter” yapı ne demekmiş? Hadi ben söyleyeyim, “kendi bünyesinde farklı kanunların geçerli olduğu farklı yönetim bölgeleri yok” demek… Aslında iyi bir şey… Önce bunları anlat, öğret…
Bunu dahi bilmeyen halka “başkanlık sistemi” referandumu yaptırmak özetle “Erdoğan ülkeyi tek başına yönetsin mi, yönetmesin mi?” diye sormaktan başka bir şey değil… Ya sonrası? Erdoğan’dan sonrası yok mu?


Yazının devamını okumak için tıklayınız.


--- Sözcü ---

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başkanlık, ekonomi, murat, muratoğlu, nasıl, olacak, sisteminde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.