Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.11.2016, 12:45   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart “Çocuk Gelin” Rezilliği Hükümet Eliyle Yasallaşıyor | Kerem Yıldırım


“Çocuk Gelin” Rezilliği Hükümet Eliyle Yasallaşıyor


Hukuk; toplumsal ilişkileri, birey-toplum-devlet ilişkilerini düzene sokan bir üst yapı kurumudur.

Devlet aygıtını yöneten hakim sınıfların politik temsilcileri, diğer ismiyle hükümet, bağlı oldukları sınıfların ideolojisine göre hukuk kurallarını yeniden biçimlendirmeye çabalar.

***

Türkiye halkı 20.yy.’nin başında Ortaçağ kalıntısı İslam Hukuku’na göre belirlenen toplumsal ilişkileri ve kuralları Atatürk Devrimi’yle alaşağı etti. Medeni Kanun, Çağdaş Türkiye’nin toplumsal ilişkilerini ve hukuk kurallarını yeniden belirledi. Hem yasalar önünde hem de toplumsal ilişkilerde kadınla erkek eşitlendi.

Ancak Türkiye, 1945’te başlayan ve hala süren bir karşı devrim süreci yaşıyor. Devlet katında ve toplumsal ilişkiler açısından ağır darbeler yiyen Atatürk’ün Çağdaş Türkiyesi’nden kalma laik yasalar, güncel olarak devleti İslamcı telakkiyle yönetenler için ciddi bir engel doğuruyor. Zaten AKP’nin “yeni anayasa” mücadelesinin ana sebeplerinden biri de halka fiilen dayattıkları dini kuralların yasal boyut kazanmasıyla karşı devrimin tamamlanmasıdır.

***

Özgecan’ın katledilmesi, Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırı girişimi ve “çocuk gelin” tradejileri aslında AKP’nin “yeni Türkiye” diye özetleyebileceğimiz ideolojik/ahlaksal özleminin toplumsal hayata yansıyan sakatlıklarının temsili örnekleridir.

***

“Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’na geçici madde eklenmesi amacıyla AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve bazı milletvekilleri tarafından önerge verildi. AKP milletvekillerince kabul edilen önergeyle; cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016'ya kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda CMK'deki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmişse cezanın infazının ertelenmesine karar verilecek.”

Yukarıdaki “meşhur” haber yarım asrı aşkındır süregelen malum karşı devrimci sürecin ürünüdür. Adalet Bakanı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yapılan düzenlemenin geçici olduğunu söylüyor ve bir “mağduriyet” yaşandığından söz ediyor.

Dünya’ya Ortaçağ’dan baktığınız zaman 13-14 yaşında bir kız çocuğunun 50 yaşında bir adamla evlenmesi gayet doğaldır. AKP’nin telakkisi dünyaya 6.-7. y.y’den bakmayı öngördüğü için Adalet Bakanı iğrenç bir olayı normal bir şeymiş gibi “tecavüzle ilgisi yok” diyerek, “yüreklere su serptiğini” sanıyor.

AKP’nin eğitim sisteminde yaptığı “4+4+4” düzenlemesiyle birlikte önünü açtığı “çocuk gelinlik” bugün hükümet eliyle yasallaşıyor. Olan budur.

Yaşanan, Ortaçağ gericiliğinin Çağdaş Türkiye’yi nefessiz bırakma eylemlerinden yalnızca biridir.

Kerem Yıldırım

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.2016, 14:12   #2
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: “Çocuk Gelin” Rezilliği Hükümet Eliyle Yasallaşıyor | Kerem Yıldırı

TÜİK verilerine göre Türkiye’deki çocuk gelin sayısı 181 bini çoktan geçmişti. Şimdi daha fazla hız kazanır. Bu kafayla para yok diye çocuk gelin ticaretine başlar ithal/ihraç ederiz...
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
“ã‡ocuk, eliyle, gelinâ€, gelin”, hã¼kã¼met, hükümet, kerem, rezilliäŸi, rezilliği, yasallaåŸä±yor, yasallaşıyor, yä±ldä±rä±m, yıldırım, “Çocuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.