Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diðer Köþe Yazýlarý

Diðer Köþe Yazýlarý Ülkemiz Yazarlarýnýn Ulusal Basýnda Yazdýklarý Köþe Yazýlarý ve Bizlerin Yorumlarý


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.12.2016, 16:44   #1
Çevrimdýþý
birbilen
Üye
Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart IÞÝD’li Cihatçý mý, Özel Harekâtçý mý? / Oya Baydar

Þýrnak’ýn Ýdil ilçesinden görüntüler...

Ýlk bakýþta T.C. Devleti’nin “kâfir teröristlere (!)” cihat açtýðý bölgenin çeþitli yerlerinden gelenlere benziyor ama bu defa aþina olduðumuz baþka görüntüleri anýmsatýyor: IÞÝD’cilerin zaferlerini kutlama törenlerini…
Çoðu siyah maskeli, özel kýyafetli silahlý adamlar “Ya Allah bismillah Allahu ekber” nidalarýyla silahlarýný havaya dikip dakikalarca ateþ ediyorlar.
Aralarýnda rabia iþareti yapanlar var,
Ölürüm Türkiyem sloganlarý atýlmasa, dikkatli bakýp Türk bayraðýný görmeseniz, pekalâ IÞÝD’cilerden bir kesit sanabilirsiniz.
Olayýn video görüntüleri çeþitli kullanýcýlar tarafýndan,
Operasyondan dönen Özel Harekâtçýlarýn Þýrnak Ýdil’de alýnan PKK leþleri sonrasý kutlamasý”,
Hain Kürtlere dersini veren Özel Harekâtýn zafer coþkusu” türünden baþlýklarla internet ortamýna konulmuþ.
Görüntüleri izlerken hatýrlýyorum:
Cizre’ye giderken akreplerin, kobralarýn eþliðinde kimlik kontrolu yapan ürkütücü görünümlü adamlar kesmiþti yolumuzu.
Özel Tim, diye fýsýldamýþtý þoför. Sivildiler; birbirine karýþmýþ saçlarý, uzunca kara sakallarýyla, tekinsiz suskunluklarýyla, abus çehreleri ve tehditkâr beden dilleriyle, bazýlarýnýn kimlik kontrolü sýrasýnda bile koruduklarý maskeleriyle IÞÝD’cilere benziyorlardý.

Bölge halkýnýn Özel Timciler arasýnda IÞÝD’ciler olduðu kuþkusuna o sýrada pek itibar etmemiþ, tevatür saymýþtým.
Þimdi Teþkilat’a IÞÝD veya benzeri bir zihniyetin taþýyýcýlarý sýzmýþ olamaz mý diye düþünüyorum.

Hele de, hendek çatýþmalarýnýn yaþandýðý yerlerde günlerce süren sokaða çýkma yasaklarýndan sonra bombalarla, havan toplarýyla harabeye dönmüþ, kan akýtýlmýþ, insansýzlaþtýrýlmýþ mahallelerin delik deþik duvarlarýna kazýlmýþ yazýlarý gördüðümden beri, burada terörle mücadele falan deðil bambaþka bir þey yapýldýðý izlenimine kapýlýyorum.
O duvar yazýlarýndan utanýyorum, ya siz?

Özel Harekât timlerinin düþmandan kurtarýp fethettikleri (!) sokaklarda, yýkýk dökük duvarlara yazdýklarý yazýlarýn bazýlarý medyaya yansýdý. Gören gözler, kararmamýþ vicdanlar görüyor, kahroluyor. Bazýlarýmýz görüyoruz da görmemiþ gibi yapýyoruz, görüp düþünmekten korkuyoruz. Batý’daki büyük çoðunluk farkýnda bile deðil, umursamýyor. Birileri de “hak ediyorlar”, diyor.

Ýþte basýna, daha çok da internet sitelerine yansýyan yazýlardan geliþigüzel birkaç örnek:
Kanýmýz aksa da zafer Ýslamýn;
Esadullah timleri burada;

Adam olun!
Türksen övün, deðilsen itaat et;
Ne mutlu Türküm diyene;
Bu devletin gücünü gör;
Devlet her yerde;
Kýzlar geldik, ininize girin;
ve harabeye dönmüþ bir binanýn duvarýnda sanki devletle de alay edermiþcesine, Devlet geldi, yazýsý.
Evet, belli ki gelmiþ!

Bunlar en yaygýnlarý. Ortaya yayýlmasýnýn halkýn öfkesini, tepkisini, isyanýný körükleyeceðinden korkulup fazla yansýtýlmayanlar var;
bölgede sevilen, sayýlan Kürtlerin adlarýyla, “Bak ananý…..gel de gör” mealinde olanlar,

Kürt kadýnlarýna göndermeli benzer iðrençlikler.
Ýþin iftira, yalan, provokasyon, vb. denilecek yaný da yok, çünkü yazýlar yazýlýrken çekilmiþ, bizzat yazanlarýn marifetmiþ gibi medyaya servis ettikleri fotoðraflar, videolar bunlar.
Ben bunlarý gördükçe Türk kimliðimden, o mahallelerde deðil batýda yaþýyor olmaktan, nüfus kaðýdýný taþýdýðým devletten utanýyorum, çaresizlikten kahroluyorum.

Bu küfürleri, bu intikamcý þiddeti, bu Türk milliyetçiliðine bulanmýþ IÞÝD’ci zihniyeti kendime de yönelmiþ hissediyorum, korkuyorum.
Devletin güvenlik güçleri mi?

Her devlet, kendini korur. Bu korumayý güvenlik güçleriyle saðlar. Demokratik hukuk devleti de, kendini insan haklarýna dayalý hukuk ilkeleri çerçevesinde korur.
Güvenlik güçleri her yerde sert, tavizsiz, kimi zaman acýmasýz olurlar, ancak kendini bilen devletlerde hukuku aþtýlar mý uyarýlýrlar, gerekiyorsa cezalandýrýlýrlar. En azýndan böyle olmasý beklenir.
T.C. Devleti ceberruttur; ezemediðini yok etme refleksi öteden beri güçlüdür. Kürt halký üzerindeki baský, zulüm, aþaðýlama bugünün iþi deðil. Ama son dört beþ aydýr bölgede yaþananlarýn eþine benzerine kötü ünlü 1990’larda dahi þahit olmadýk. Bölgede yaþayanlarýn bile anlamlandýrmakta güçlük çektikleri bir durumla karþý karþýyayýz.
Devletin güvenlik güçlerinin, özellikle Emniyet Genel Müdürlüðü bünyesinde kurulmuþ Özel Harekât timlerinin uygulamalarý devlet güvenliði için meþru müdahale sýnýrlarýný aþýp etnik milliyetçi, Türkçü, (selefiliðe teðet geçen) Ýslamcý bir ideolojik savaþa, misillemeye, intikamcýlýða dönüþüyor.

Ölmüþ kiþinin cansýz bedenini boðazýndan iple baðlayýp panzerin arkasýnda sürükleme,
Kürt kýzýnýn çýplak bedenini sokaklarda sürüyüp teþhir etme,
öldürülen Kürt gerillalarýn uzuvlarýný kesme,
cesetlerin üstüne postallarla basýp resim çektirme ve burada dile getirmekten hem acý hem de utanç duyduðum benzer þeyler hangi meþru müdafaanýn, hangi güvenlik saðlama operasyonunun, hangi vatan görevinin parçasýdýr?
Biri bize anlatmalý.
Ýktidarlar, emirleri altýndaki güvenlik güçlerinden sorumludurlar. Güvenlik güçleri, mesela Özel Harekât timleri suça bulaþýrlarsa ve bu suçlar takipsiz kalýrsa, tekrarlanýrsa, iktidar meþruiyetini yitirir. Daha da vahimi, bu güçler devletin iþleyiþ mekanizmalarýnýn, baðlý olduklarý yasal kurumlarýn ve iktidarýn denetiminin dýþýna çýkarak “derin”lerdeki merkezlerden yönetilen özel kuvvetlere dönüþürler. Geçmiþ dönemde ordu içindeki benzer yapýlarýn yol açtýðý toplumsal-siyasal tahribatý hatýrlayalým.
Bir süredir Doðu’da Güneydoðu’da þahit olduðumuz gidiþat bu türden kuþkulara haklýlýk kazandýrýyor.
Yurttaþ olarak sorma hakkýmýz doðuyor:
Özel Harekâtý kimler yönetiyor?
Kimdir bu yazýlarý yazanlar?
Kimdir IÞÝD üslubunda zafer törenleri yapanlar?
Kimdir vatandaþý Türk Kürt diye ayýrýp, Kürtleri kadýn, çoluk çocuk öldürmekle kalmayýp aþaðýlayan, onurlarýyla oynayanlar?

Batý’ya sesleniyorum, çaresizce.
Bütün siyasal partilere, barýþtan, demokrasiden söz eden kesimlere, Gezi isyanýnýn çocuklarýna, bu ülkenin bütün vicdanlý insanlarýna...
Belki inanmýyorsunuz, belki bilmiyorsunuz ama Doðu’da, Güneydoðu’da Kürt halký katlediliyor, bölge yakýlýp yýkýlýyor. Sorun siyasî, ideolojik olmanýn çok ötesinde yaþama ve insana sahip çýkma sorunu artýk.
Özellikle, vatanýn bölünmesinden korkanlar!
Vatan göz göre göre bölünüyor.
Haberiniz olsun, sizler Kürt halkýna el uzatmadýkça, o yazýlarý duvarlardan kendi ellerinizle silmedikçe, Silvan’a, Lice’ye, Cizre’ye yardým götürmedikçe vatanýn birliði bütünlüðü elden gitti, gidiyor.



Oya Baydar
T24

__________________
  Alıntı ile Cevapla
birbilen'in Mesajýna Teþekkür Etti
Eski 20.12.2016, 16:49   #2
Çevrimdýþý
birbilen
Üye
Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Cevap: IÞÝD’li cihatçý mý, özel harekâtçý mý? / Oya Baydar

Rusya Büyük Elçisinin (bir cihatcý polis tarafýndan) katledilmesi olayý, Oya Baydar'ýn 1 yýl önce yaptýðý uyarýnýn ne kadar yerinde olduðunu gösterdi.
Bu nedenle Oya Baydar'ýn makalesini hatýrlamakta yarar var.
Oya Baydar'ýn sözünü ettiði Ýdil Operasyonu sonrasý Özel Tim'in gösterisi ve belli bir ideolojinin simgesi haline gelmiþ ''Ya Allah!

Bismillah! Allahuekber!'' sloganlarý...

www.youtube.com/watch?v=Lqw5aNbP5Is
__________________
  Alıntı ile Cevapla
birbilen'in Mesajýna Teþekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
ã¶zel, baydar, cihatã§ä±, cihatçý, harekâtçý, harekã¢tã§ä±, iåžä°d’li, iÞÝd’li, Özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 17:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.