Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.02.2013, 19:59   #1
Çevrimdışı
Conan
Sadece Gül İstiyorum...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart ABD'nin hayalindeki senaryo

Bir önceki yazımızda ayrılıkçı PKK terörünün sona ermesi için şartların oluştuğunu, dış güçlerin Türkiye’yi dizginleyen terörü devam ettirme konusunda seçeneklerinin giderek azaldığını, bu ortamda Sam ABD’nin son bir hamle olarak Anayasa değişikliği ile terörü tırmandırarak ülkeyi bölünmeye götürmeye çalıştığını, amacının “Kuzey Irak’ta bir Kürt devleti kurmak”, “Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak” ve bu süreçte “Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak” olduğunu söylemiştik. Bu oyunun tutması için de anayasa değişikliğinin özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizmiştik.

Bu çerçevede önümüzdeki seçim süreci, Türkiye tarihinin kaderini etkileyecek derecede önemlidir. Bu süreci üniter devlet yapısını bozacak bir anayasa değişikliği yapmadan atlatabilirsek, Türkiye, bundan sonra çok daha güvenli ve huzurlu bir ülke olacaktır.

TÜRKİYE’Yİ İSTİKRARSIZLAŞTIRMA SENARYOSU

Bir önceki yazıda yaptığımız tespitleri bir kenara koyup, ABD’nin sıraladığımız üç hedefine ulaşmak için uygulayacağı senaryoyu ana hatları ile tahmin etmeye çalışalım:

Kuzey Irak’ta kurulacak olası bir Kürt devletinin Türkiye’yi tehdit edeceğini, “stratejik derinliğe” sahip Hükümetimiz uzun süre halktan saklayamaz. Halkın yaratacağı baskı ile Barzani’ye verilen destek kesilirse, Türkiye ve İran’a rağmen bölgede bir Kürt devleti kurmak imkânsız hale gelir. O zaman Sam Amcanın yapması gereken bu iki ülkeyi istikrarsızlaştırarak, etrafında olanlara ses çıkaramaz hale getirmektir.

İran’ı bir kenara bırakıp kendimize bakalım.

Bu plan çerçevesinde, yapılacak anayasa değişikliğinden sonra, PKK terörü azacak, Türkiye’nin Kuzey Irak’a olası müdahalesini engelleyecek şekilde bütün Güneydoğu’da halk ayaklanması başlatılmaya çalışılacak. Buna paralel olarak, BDP’lilerin provakasyon amaçlı ziyaretlerinden sonra Sinop ve Samsun’da yaşananların benzerleri diğer Batı illerinde de yaşanmaya başlayacak.

Ayaklanma ortamının hazırlanmasını sabırla bekleyen Batı, olayların patlak vermesiyle birlikte diplomatik saldırıya geçecek. CNN, BBC, El-Cezire gibi küresel tetikçi medya, sabahtan akşama kadar Türkiye’de olanları kendi penceresinden bütün dünyaya servis etmeye başlayacak.

Bu arada, ABD denetimindeki sıcak para trafiği yön değiştirecek ve sıcak para ile çarkları dönen ekonomi çökecek, böylece yaşanmaya başlayan toplumsal kaosa bir de ekonomik boyut etlenecek, azalan pastadan pay alma kavgası olayları daha da büyütecek ve sonunda kolluk kuvvetlerinin (polis ve jandarma) asayişi sağlamaya gücü yetmez hale gelecek.

Bu senaryo ile ülke istikrarsızlığa ve bölünmeye sürüklenirken iktidarda güçlü bir siyasi lider istenmeyecek. Bu prensip temelinde Erdoğan’ı esir alan dosyalar birer birer basına sızdırılmaya başlanacak. Toplumsal olayların yarattığı baskı, ekonomik kriz ve skandallarla birleşince AKP Hükümeti daha fazla dayanamayarak yıkılacak. Bu seferde yaşanacak yeni seçimler, koalisyonlar, iktidar kavgaları kaosu daha da derinleştirecek.

Bütün bu acı olaylar yaşanırken 6 yıldır darbecilikle yargılanarak onuru ayaklar altına alının TSK, bize darbeci derler diye olaylara müdahale etmek istemeyecek, komutanlar yargılanma korkusuyla medyaya çıkıp halkı sükûnete davet edemeyecek, siyasilerin toplumsal olaylara müdahale taleplerine üstün körü destek verecekler.

Zaten toplumsal olaylara TSK’nın nasıl müdahale edeceğini sivil makamlarla koordine eden EMASYA protokolleri darbe çağrışımı yaptığı gerekçesiyle ortadan kaldırıldığı için TSK birimlerinin sivil makamlara yapacağı katkı yarardan fazla zarar getirecek. Çünkü Cemaatin orduyu ele geçirmek için yaptığı Balyoz, Casusluk gibi operasyonlar, orduyu kendi içinde ikiye bölmüş ve disiplini zayıflatarak savaşma azim ve iradesini büyük ölçüde kırmıştır. Bu vaziyetteki subaylar ilerde yargılanırım diye olaylara müdahale etmek istemeyecek, müdahale edenler de kendi siyasi görüşleri doğrultusunda taraflı davranacağı için yarardan çok zarar doğuracak.

BÖLÜCÜ ANAYASAYI MECLİSTEN GEÇİRMEMEK VATAN VE NAMUS BORCUDUR

Şimdi size soruyorum: Yukarıda yazdığım senaryonun gerçekleşme ihtimali nedir? Cevabınızı vermeden önce, Libya’da ne oldu, Mısır’da olaylar nasıl gelişti, Suriye’de neler oluyor, bir düşünün. Paralelliği fark edecek ve başımıza nasıl bir çorap örülmek istendiğini anlayacaksınız.

Bu senaryonun işlemesi için her derde derman olacağı iddia edilen bölücü bir anayasanın, mümkünse referanduma gitmeden meclisten geçmesi gerekmektedir. Obama, bir daha AKP gibi “stratejik derinliğe” sahip bir hükümet ve mecliste bölücü anayasayı geçirecek bir siyasi tablo bulamayacağını bildiği için anayasa değişikliğini ısrarla dayatıyor.

İktidar sahipleri ise; “ABD, AB, Ankara ve İmralı (Apo/PKK)’da büyük bir uyum olduğunu, bu uyumlu süreçte en azından terör meselesini çözeceklerini”, “küresel güçlerin Türkiye’yi bölgenin jandarması yapmak istediğini” zannediyorlar.

Terörle yaşadığımız 30 yılı düşünün; cephenin bir tarafında Türkiye, karşısında ise PKK, ABD ve AB vardı. Karşı cephedekiler mi bizim tarafımıza geçti, AKP mi karşı cepheye dâhil oldu? PKK’yı besleyip büyütenler bunu Türkiye’yi bölmek için yaptılar. Şimdi bu sevdalarından vaz mı geçtiklerini düşünüyoruz? Bence tam tersi. Türkiye’yi bölünmeye götürecek “Yeni Kürt Açılımının” anayasa değişikliği ile hukuki garanti altına alınması fırsatını yakaladıkları için bizi destekliyorlar. Türkiye istikrarsızlaştırmadan veya bölmeden bir Kürt devleti kurulamayacağını bildikleri için var güçleriyle yeni anayasayı bize dayatıyorlar.

Bir kez daha tekrar ediyorum; Türkiye’nin kaderi bu anayasa değişikliğine bağlıdır. Anayasadan Türk kimliğini çıkararak milleti kimliksizleştirmek, buna karşılık ayrılıkçı Kürt hareketinin büyümesine zemin hazırlamak, yukarıda yazdığımız senaryoya çanak tutmaktır. Yapacağımız hata bir daha geri döndürülemez sonuçlara sebep olur; tekrar bir değişiklik yaparak anayasayı üniter yapıyı koruyan eski haline getiremeyiz.

Hayati öneme sahip bu konuda, anayasa değişikliği ile ilgili senaryoları bir dahaki yazımızda ele alacağız.

Mehmet Bori
ulusalkanal.com.tr
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Conan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.02.2013, 00:47   #2
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ABD'nin hayalindeki senaryo

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Hep lak lak lak lak lakkkkk....

Bu kadar da her şey bilinip, hiç bir şey yapılmıyor olunmaz ki.

Eminmisin bu söylediklerinden?.

Simdi git bakalim bir AKP secmeninin yanina, anlatmaya calis ona.

Ayni Inegin Öküze baktigi gibi gözlerine bakaya calisip, bir sey anlamdigini anlatir.

Cevremde bayagi AKP´li secmen oldugu icin, birde tahsili görüpnasil anlatabilirim diye zorluklar cekiyorum.

Bunlarin Nurculari, Berlinden Hessen´e gelmis, iki Kulhiyayla bir yalan evlerinde sikistirip. böyle beyin yikamasi yapiyor.

Sanki bu durum Türkiyede ayrimi?.

Merdiven boslugunda baslayan beyin yikamalari, artik her tarafa dagilmis, dinle imani karistirip, Keranelerini büyütüyorlar!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
abdnin, anayasa, hayalindeki, için, senaryo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.