Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Diğer Köşe Yazıları

Diğer Köşe Yazıları Ülkemiz Yazarlarının Ulusal Basında Yazdıkları Köşe Yazıları ve Bizlerin Yorumları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.04.2013, 00:00   #1
Çevrimdışı
Sting
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Şimdi de Eyalet: 2023’e kadar bekleyecek miyiz?

Prof. Dr. ÜMİT ÖZDAĞ


Büyükşehir yasasının Türkiye’yi idari federasyona ve parçalanmaya sürükleyen bir adım olduğu, yasanın çıkması aşamasında ve sonrasında bir çok kez gündeme geldi. Yasa çıkar çıkmaz Erdoğan, “aslında valiler de seçimle gelebilir” diyerek, gizli gündemini açıkladı. Valilerin seçimle gelmesi ile büyükşehirlerin Türkiye içinde devletçiklere dönüşeceğini aklı başında herkes biliyor. Başbakan şimdi de Türkiye’nin 2023’te yani on sene sonra eyaletlere ayrılacağını söylüyor. Güçlü ülkeler eyalet olmaktan korkmaz diyor. Eyalet meselesinin Öcalan ile pazarlıklar sürerken gündeme gelmesi tesadüf mü? On sene sonra eyalete geçeceğiz diyerek şimdiden daha yakın bir tarihte “eyalet sistemine geçişin hazırlığı” anlamında psikolojik operasyon mu yapılıyor, zihinlerin hazırlanması için? Benim kanaatim, eyalet meselesi tesadüfen gündeme gelmedi. Öcalan ile pazarlığın bir parçası eyalet meselesi. Öyle 2023’e kadar beklenmeyecek gündeme getirilmesi için. “Artık güçlü ülke olduk, 2023’e kadar beklemeye gerek” yok denilerek, Türkiye eyaletlere bölünecek. Yani federal bir devlet oluşturulacak. Zaten “tek millet” in adı da Türkler, Kürtler, Araplar, Lazlar, Çerkesler vd.. Tarihin en zorlu coğrafyası olan ve devletleri, halkları yutan bir şeytan üçgeni olan Anadolu’da bu devlet parçalanmadan yaşayacak öyle mi? Bir devlet en güçlü zamanı dikkate alınarak değil, en zayıf zamanı dikkate alınarak kurulur ise yaşar.

Öte yandan müzakereci çevreler “bu sefer bu iş bitti” havasında televizyonlarda ve köşe yazılarında yazılar yazar, tiratlar atarken, BDP eş başkanı S. Demirtaş, 27 Mart’ta bir açıklama yaparak, Öcalan “Geri çekilin” çağrısı yapmadı, dedi. Öcalan’ın sadece geri çekilmeye hazır olun dediğini, örgütün de “ateşkes” ilan ettiğinisöyleyen Demirtaş, örgütün geri çekilmesi için yerine gelmesi gereken şartlar olduğunu, PKK terör örgütünün sadece mektupla ikna olmadığını, Öcalan ile doğrudan iletişimin kurulması gerektiğini ileri sürdü. Demirtaş’a göre, bazı orta seviye PKK’lılar ancak böyle ikna edilebilirlermiş.

Bütün bunların amacının Öcalan’ın manevra ve özgürlük alanını yavaş yavaş genişletmek olduğu çok açık. Aynı zamanda PKK’nın meşrulaşması ve hukuki bir kimlik kazanmasına da örgüt, büyük önem veriyor. Çünkü örgüt, kısa değil, uzun vadeli düşünüyor. Bu aşamada barış-uzlaşma, örgütün gündeminde yok. Zaten örgüt, Suriye’nin kuzeyinde şehirleri de içine alan geniş bir bölgeyi kontrol ediyor. 1992’de KDP ve KYB’nin Kuzey Irak’ta durumu ne ise PKK’nın da 2013’te Suriye’nin kuzeyindeki durumu o.Örgütün hiç acele etmeye ihtiyacı yok. Acele eden “Ben gençliğimi İmralı’da geçirdim” diyen Abdullah Öcalan. BDP’liler de Kandil’dekiler gibi, AKP Hükümetine Öcalan’ın taleplerinden daha sert ve keskin talepler yöneltmek gerektiğini düşünüyorlar. O da BDP’lileri; “Sonunda nasıl olsa 2030’da Türkler azınlıkta olacak, Kürtler çoğunluğu oluşturacaklar. Bu meseleyi o zaman hallederiz” diye bu aşamada çok seslerini çıkarmamaya ikna etmeye çalışıyor.

Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Ve çok büyük ihtimal ile önümüzdeki günlerde daha da zor günler geçireceğiz. Allah yardımcımız olsun.



Kaynak
__________________

ya zarı bir kere salla ya da dibe vur...

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Sting'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.04.2013, 10:06   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şimdi de Eyalet: 2023’e kadar bekleyecek miyiz?

Hani usul usul, gıdım gıdım, tabir-i caiz ise kümeste olanları ürkütmeden, öldürücü ve parçalayıcı darbelerin hepsini bir çırpıda vurmadan Türkiye Cumhuriyeti devleti, Atatürk ve ilkeleri Türk milleti hayatından parça parça tu kaka denilerek ve kanıksatılarak kaldırılmaya, yok edilmeye çalışılarak gerçekleştiriliyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.04.2013, 11:21   #3
Çevrimdışı
Ripa
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şimdi de Eyalet: 2023’e kadar bekleyecek miyiz?

Bu haritada yine kurtlerin haklari yeniyor onlarin sehirlerini en sona koymuslar...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2023’e, bekleyecek, eyalet, gündeme, kadar, miyiz, Öcalan, Şimdi, şimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.