Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Spor Dünyası > Diğer Sporlar

Diğer Sporlar Voleybol, yüzme, otomobil ve diğer spor dalları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.08.2012, 01:40   #1
Çevrimdışı
Sude
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Çözüldü En Çılgın 10 Ekstrem Spor

Volkan Sörfü


725 m yükseklikten aşağı yalnızca bir sörf tahtasıyla 80 km/s hızla inmek bazı adrenalin düşkünü sporcular için dünyanın en havalı aktivitesi. Her yıl binlerce ziyaretçi bu spor için Cerro Negro Dağı'na gidiyor.Tulum, dizlik ve kask takan sporcular özel kontrplak sörf tahtaları kullanıyorlar. Volkan sörfü 2005 yılından bu yana 10,000'den fazla katılımcı topladı.






Limbo-Kayak

Limbo-Kayak, arabaların altından geçerek kayma anlamına geliyor. Hindistan'da son zamanların modası olan sporun yapılması neredeyse imkansız gibi görünüyor. Bir jimnastikçiesnekliği, gücü ve dengesi gerektiren sporun dünya rekoru 57 arabanın altından geçen Aniket Chindak'a ait.






Tren Sörfü





Yasa dışı bir spor olan tren sörfü hareket halindeki trenlerin üzerinde "sörf yapmaktır". Güney Afrika'da çok ciddi bir sorun haline gelen bu durum birçok genç insanın ölümüne ya da yaralanmasına yol açmıştır. 1980 yıllarında Almanya'da popüler olan "spor" zamanla unutulmuştu, fakat 2005 yılında Frankfurt'ta bir çete tarafından yeniden yapılmaya başlandı.



Timsah Bungee


Bungee jumping sporunun timsahların bulunduğu bir alan üzerinde yapmaya Timsah Bungee deniyor. Avustralyalılar tarafından geliştirilen sporun videosu muhakkak izlenmeli.






Uçurumdan Atlayarak Dalış Yapma

Dalış sporlarına bir yenisini ekleyen uçurum dalışı, yüksek bir uçurumdan akrobatik bir atlayışla dalış yapmak anlamına geliyor. Sarp kayalıkların yakınından geçerek suya sert bir iniş yapmanın verdiği adrenalini tatmak bir ömür boyu hatırlanacak bir deneyim. Uçurum dalışı çok tehlikeli olduğu için bazı kurallar getirilmiş; erkekler için 23 - 28 metre, kadınlar için 18 - 23 metre yükseklik sınırı, 75 - 100 km/s hız ve 3 saniyelik serbest düşüş zamanı.






Serbest Stilde Cambaz Ayaklıkları İle Akrobasi



Gelecek vaat eden bu ekstrem spor, yaylı ayaklıklar giyerek akrobatik hareketler yapmayı gerektiriyor.






Su Altı Hokeyi


Çok bilinmeyen bu spor kış aylarında hava çok soğuk olduğunda su altında oynanıyor. 1950'lerde Büyük Britanya tarafından icat edilen bu spor, İngilizlerin kış mevsiminde de spor yapmak istemeleri sonucu ortaya çıkmış. Oyuncular yalnızca şnorkel, koruyucu kask ve eldiven takıyorlar, bu da su altında nefeslerini tutmaları gerektiği anlamına geliyor. Dünya çapında gittikçe ünlenen spor epey yorucu.






Airkicking: Havaya Fırlatılma

Bu ilginç ekstrem spor, insan fırlatma makinesi yardımıyla 8 m yükseklikten bir yüzme havuzuna ya da göle fırlatılma anlamına geliyor. Katılımcı fırlatma rampası üzerindeki özel bir oturağa yerleşiyor ve sonrasında istediği anda düğmeye basıp havalanıyor.






Slacklining: Uçurumda Cambazlık


"Slacklining" denilen bu denge sporu, iki kayalık arasındaki uçurumun üzerinde gergin bir lastik ip yardımıyla geçmeyi gerektiriyor. Norveç'te 1000 m yükseklikte bir körfezin üzerinden geçen Christian Schou en yüksek yerde slacklining yapan kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.






Dev bir Topun İçinde Yuvarlanma


"Zorbing" adı verilen bu ekstrem spor, yüksek bir tepeden aşağıya dev bir plastik topun içinde inerek yapılıyor. Yeni Zelanda kökenli olan spor 2000 yılında yapılmaya başlandı.





__________________

”İnsan, kalbi ve aklıyla bir yola baş koyduysa bu dünyada hiçbir şey imkansız değildir.”
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Sude'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2013, 20:02   #2
Çevrimdışı
Fatih324
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Çılgın 10 Ekstrem Spor

Timsah bungee çok güzele benziyor ayrıca topun içinde yuvarlanmayıda yapmak isterdim.
__________________
Sahip oldukların sonunda sana sahip olur.

Tyler Durden(Fight Club)
  Alıntı ile Cevapla
Eski 06.01.2014, 20:26   #3
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Çılgın 10 Ekstrem Spor

Top içinde yuvarlanmak çok hoş olabilir ... Ama diğerlerini yapmak istemem

Teşekkürler
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekstrem, spor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.