Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 28.08.13, 22:06   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8748
Mesajlar: 30,573
Ettiği Teşekkür: 104443
Aldığı Teşekkür: 161172
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Gül Reçeli Yapımı

Gül Reçeli Yapımı




Reçellik güller, pembe ve kokulu Isparta güllerinden seçilir.
Malzemeler:
  • 250 gram pembe gül,
  • 1 kilo toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı limon suyu,
  • su



Gül Reçelinin Yapılışı:

  • Gülün yaprakları temizlenip yıkandıktan sonra üzerine 1 su bardağı şeker konur. İyice ovulur.
  • Kalan şeker bir tencereye konur.
  • 3 bardak su konulduktan sonra “kıvamlı şurup” haline gelinceye kadar kaynatılır.
  • Sonra gül yaprakları ilave edilir. Yine “kıvamı” gelinceye kadar kaynatılır.
  • Ateşten almadan biraz önce limon suyu konur.
  • 1-2 taşım daha kaynatılıp, ateşten alınır.
  • Ilıdıktan sonra kavanoza doldurulur.
  • Kapağı iyice kapatılıp “serin” bir yerde saklanır.
Kaynak
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.13, 22:14   #2
Süper Üye

Hasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 153
Mesajlar: 2,143
Ettiği Teşekkür: 7675
Aldığı Teşekkür: 11773
Rep Derecesi : Hasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Reçel yapılan gülü ayırt etmenin yolu gülü dalından kopardığınızda gülde ağır bir gül yağı kokusu olur ve yaprakları birden avcunuza dökülür.Gül ürünlerinin tamamamı bu gülden yapılır.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
Hasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.13, 22:25   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Gül dalinda güzeldir. Kıyamam ki bu mis kokulu güllerin yapraklarını tek tek ayırıp da ezmeye. Gider gelir koklarım.

Gerçi reçeli de pek sevmem.


Teşekkürler Canan.


Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.13, 22:32   #4
Süper Üye

Hasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 153
Mesajlar: 2,143
Ettiği Teşekkür: 7675
Aldığı Teşekkür: 11773
Rep Derecesi : Hasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Gül dalinda güzeldir. Kıyamam ki bu mis kokulu güllerin yapraklarını tek tek ayırıp da ezmeye. Gider gelir koklarım.

Gerçi reçeli de pek sevmem.


Teşekkürler Canan.


Bu güller sadece mayıs sonunda açıyor oda bahçelerde değil özel tarlalarda yani güllüklerde.Genelde gece 3 ile 5 arası toplanıyor.Sadece üretim için yetiştiriliyor yani gündüz koklayamazsın bile dokunduğun an yaprakları dökülür.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
Hasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.13, 08:48   #5
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17696
Aldığı Teşekkür: 28930
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Çocukluğumdan beri gül reçeli yediğimi hatırlamıyorum.

Tatlıyı sevmeme rağmen reçelle pek aram yoktur değişik reçel olursa tadımlık yerim..

Teşekkürler @Canan
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.13, 11:19   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8748
Mesajlar: 30,573
Ettiği Teşekkür: 104443
Aldığı Teşekkür: 161172
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Evde, gül reçeli hep yapılırdı, bahçemizde güllük gülümüz vardı çünkü.

Hala, severim, kahvaltıda ikinci ekmek dilimim, mutlaka reçellidir. Gül reçeli kavanozu da dibine geldi
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.13, 11:22   #7
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17696
Aldığı Teşekkür: 28930
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Evde, gül reçeli hep yapılırdı, bahçemizde güllük gülümüz vardı çünkü.

Hala, severim, kahvaltıda ikinci ekmek dilimim, mutlaka reçellidir. Gül reçeli kavanozu da dibine geldi
Anlamadım kahvaltı ikinci dilimidemi yiyorsun tek dilim neyine yetmiyor

Gül reçeli bana çocukluğumu anımsatıyor..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.13, 11:26   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8748
Mesajlar: 30,573
Ettiği Teşekkür: 104443
Aldığı Teşekkür: 161172
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Tek dilim ekmek olur mu hiç birincisi, tuzlu, ikincisi de kahve eşliğinde tatlı

Hem bizim ekmek dilimlerimiz ipincecik
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.13, 11:29   #9
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17696
Aldığı Teşekkür: 28930
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Bahaneside hazır ipincecikmiş
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.13, 11:42   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8748
Mesajlar: 30,573
Ettiği Teşekkür: 104443
Aldığı Teşekkür: 161172
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gül Reçeli Yapımı

Cemkan'a sor, İnsanlıkarayan'a sor istersen. Biz Almanyalılar ekmeği, aldığımız yerde kestiriyoruz isteğe göre ince veya kalın .
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
reçeli, sonra, yaprakları, yapımı, Şeker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pekmez Nedir? Pekmez Yapımı - Pekmez Türleri - Pekmezin Faydaları ReaL Alternatif Tıp 47 16.03.18 12:45
Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi Basakca Diğer Yemekler 10 09.02.17 21:09
RMS Titanic | Geminin Yapımı ve Kazası (1912) OkyanusunKalbi Dünya Tarihinde Yer Alanlar 19 05.02.14 17:37
Bahçeler İçin Pergola Yapımı -Resimli Anlatım Kartal Hobilerim | Fobilerim 10 02.06.10 17:53


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.