Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.10.2013, 17:59   #1
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Havuç Reçeli...





Malzemeler:

3 adet orta boy havuç (280 gr kadar)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
2 tane kakule (isteğe göre)
yarım limonun suyu

Yapılışı:

1- 3 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile tencereye alın. Koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin.
2- Havuçları soyup rendenin geniş delikli tarafıyla rendeleyin. Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin.
3- Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak 15 dakika daha pişirin. Yarım limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
4- Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın. Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın. Güneş almayan bir yerde saklayın..


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.10.2013, 19:11   #2
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Kakulenin adını ilkkez duyuyorum.
Taze yapılmış reçeli severim. Yazdan kalmış reçelleri pek sevmiyorum.
Ellerine sağlık.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.10.2013, 19:15   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Geçen gün, karanfil ve tarçın eşliğinde, maracuja, ananas karışımı bir reçel yaptım. Değişik lezzette reçelleri denerim hep.

Bu tarifi de denerim işte.

Teşekkürler Gülbade...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.10.2013, 19:54   #4
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Kakule neki dedim google amcaya sordum ;

Kakule Nedir

Kakule Nedir Kakule Çeşitleri İle Bronşit, Mide Ağrısı, Gibi Rahatsızlıklara Etki Göstermektedir. Uzmanlar Tarafından Balgam Söktürücü Olarak Tavsiye Edilmektedir. Hiç Bir Yan Etkisi Bulunmamaktadır.

Kakule Nedir

Zencefilgillerden olan kakulenin yoğun aromatik kokusu, güçlü ve benzersiz bir tadı var. Baharatın tüm aroması tohumlarında, bu nedenle gördüğünüz dış kabuğu değil sadece içindeki tohumlarını kullanıyoruz. Ama toz olarak almanızı tavsiye etmiyorum çünkü iyi saklanmazsa aromasını kolayca kaybediyor.

Baharatı kullanmak için kabuklarıyla havanda hafifçe dövmeniz kabuklarını ayırdıktan sonra toz haline getirmeniz gerekiyor.

Süzerek içeceğiniz çaylarda baharatın kabuğunu çatlatarak kullanabilirsiniz.

Baharat ve koku verici olarak kullanılır. Bazı doğu ülkelerinde kakule tohumu kahve tohumuyla beraber toz haline getirilerek kakuleli kahve yapılır.

Kakule NedirEn büyük kakule üreticisi Hindistan ‘dır. Özellikle Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabânî şekilde yetişmektedir. Yetiştiği bölgeye göre, Seyhan kakulesi, Malalar kakulesi, Siyam kakulesi gibi isimler alır.Kakule bitkisi ülkemizde yetişmez.

Olgunlaştığında toplanıp güneşte kurutulan yeşilimsi ya da sarımsı gri meyvalarının kapsül kılıfı ayıklanmış tohumları kullanılır. Kakule gebelerde kullanılmamalıdır.

KAKULENİN FAYDALARI

* Dizanteriyi iyi eder.
* Bol idrar söktürür.
* Mideyi çalıştırır, gaz söktürür.
* Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.
* Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.
* Akciğerler için antiseptiktir.
* Bronşite çok faydalıdır.
* Kakule, dövülerek toz haline geitirilip, buruna çekirlirse nezleyi keser.
* Ağız Kokusuna: Kakule Aktarlarda kapsül şeklinde bulunan (çekirdek kakule diye satılıyor olablilr) kakuleden yanınızda bulundurun ve gün içerisinde sakız gibi çiğneyin. Hem ferahlatır hem de ağız kokusunu giderir.
* Mide Bulantısı İçin: Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir.
* İştahsızlık için: İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz.
* Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.
* Zihin açmak için : Zihni güçlendirici etkisi vardır.
*Sindirim sistemi için : Sindirim sistemini uyarıcı etkisi vardır.
*Akut gastrit, mide ve onikiparmak barsağı ülseri olanlar kullanmamalıdır.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.10.2013, 20:17   #5
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Hm havuç reçeli görüntü değişik yapar mıyım hayır yer miyim yine hayır Reçelde böğürtlen,çilek vişne ve portakal denk gelirsem yerim ama illa reçel diye hiç takılmadım.Yinede ilgimi çekti yoğurdun içine konup denenebilir mi acaba.
Teşekkürler Gülbade ve Hasat paylaşım için.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.10.2013, 20:33   #6
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Geçen gün, karanfil ve tarçın eşliğinde, maracuja, ananas karışımı bir reçel yaptım. Değişik lezzette reçelleri denerim hep.

Bu tarifi de denerim işte.

Teşekkürler Gülbade...
Merak ettim yaptığın reçeli Canancım, görmeden öyle anlatmayla olmaz
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.10.2013, 20:34   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Yerim desen şaşardım zaten hem inatçı hem de uyuzum
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 29.10.2013, 20:40   #8
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Bunu dışarda hazır yedim ama nerde yedim hatırlamıyorum. Lezzetliydi. Portakal reçeli gibi.
Denemek lazım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.10.2013, 20:44   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Merak ettim yaptığın reçeli Canancım, görmeden öyle anlatmayla olmaz


Duayenciğim, resimdeki benim yaptığım değil. Benimkiler halen ters çevrilmiş kavanozlarda duruyor Tarifi Chefkoch'dan.

Tarifini yazarım birara.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 29.10.2013, 23:18   #10
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havuç Reçeli...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Yerim desen şaşardım zaten hem inatçı hem de uyuzum
Ya havucu bir tek çiğ severim ne bileyim pişmiş yumuşak yumuşak itici geliyor hani böyle tatlılarda falanda sevmediğim için birde reçelle pek başım hoş değil mesela senin reçelde güzel görünmedi gözüme.
Tamam ya haklısın valla şöyle bir baktım da cidden çok uyuzum ben ne çok şey seçiyorum böyle sağlıksız beslenmede bir numaramıyım mı nedir
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ağzını, bardağı, havuc, havuç, receli, reçel, reçeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.