Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.01.2014, 14:05   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevizli Portakal Reçeli









  • 20-23 adet portakalın kabugu
  • 2-3 adet portakalın
  • İçi 2 kiloya yakın toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • İstenilen kadar ceviz



Portakalları bir güzel yıkayın ve dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla ince bir tabaka halinde rendeleyin. Sonra kalan kabuklarını beyaz kısımlarına denk gelmeyecek şekilde soyun. Soyduğunuz kabukları dilediğiniz büyüklük de dilimleyin ve derin bir tencereye koyarak üstünü geçecek kadar su koyup ocaga koyun.

Su kaynayınca portakallar yumuşayana kadar daha kaynattın sonra suyunu süzüp tekrar üstüne su ekleyin bu Ocaktan indirin. 2 gün boyunca sürekli suyunu değiştirerek acısının çıkmasını sağlayın. İkinci günün sonunda suyunu süzün, üstüne şekerini ve kabuklarını soyarak doğradıgınız portakalları ekleyin. Ve şeker suyunu salana kadar bekletin.Tahta kaşıkla şekerini karıştırın ve bir gece bekletin. Ertesi gün baya bir sulanmış olacak. ( hiç su eklemesi yapmayın) Tekrar ocağa koyun ilk önce yüksek ateşte kaynayınca da kısık ateşte pişmeye bırakın. Yaklaşık 40-50 dakika sonra yani piştikten sonra limon suyunu ve cevizini ekleyin. 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuyunca kavanozlara doldurun.
Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.01.2014, 14:13   #2
Çevrimdışı
SoRGeNTe
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

@Canan bu nasıl birşeydir böyle resmen ağzım sulandı. Yapmak ya da daha doğrusu anneme yaptırmam lazım. Paylaşım için teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz SoRGeNTe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.01.2014, 14:41   #3
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

Reçeldeki son noktayı koymuşsun @Canan

Reçel budur işte bu ne güzel birşey Allahım birisi bana vursun harika gözüküyor..

Ekrandan alıpda tadına bakma şansımız olsa birde
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.01.2014, 14:49   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

Çok güzel görünüyor.. Paylaşım için teşekkürler Canan
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.01.2014, 14:52   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

Portakal reçeli, benim de en sevdiğim reçellerdendir. Cevizlisini denemeliyim bir de
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.01.2014, 15:02   #6
Çevrimdışı
SoRGeNTe
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

@Canan portakal reçeli benim de favorimdir. Fakat eğer denemediysen ceviz reçelini tavsiye ederim.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz SoRGeNTe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2014, 00:49   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

Ceviz reçelinin çok güzel olduğunu daha önce de duymuştum. Lakin hiç yemedim. Burada bulabilr miyim bilmiyorum...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2014, 01:15   #8
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

Ben bunu yaparım, çok da severim.

Finike portakalının kabuğuyla güzel olur çünkü kabuğu kalındır.

Kabuğunu keser rulo yapar, ipe dizer biriktiririm. Tabii ki sarı kısmını rendeleyerek.

Ceviz hiç aklıma gelmemişti. Deneyeceğim.

Bilgiler için teşekkürler Canan. Güzel bir reçel.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2014, 10:24   #9
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

Şimdilik evdeki portakal kabuğu reçelinin üzerine ceviz koyup yiyeyim, kavanozdakiler bittiğinde tarife uygun olarak yaparım.


Teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.01.2014, 10:28   #10
Çevrimdışı
Gülfem
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizli Portakal Reçeli

Portakal reçeli yemiştim ama sadesini cevizliside daha güzeldir denemek lazım anneme demeliyim
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülfem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cevizli, portakal, reçeli, sonra, suyunu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.