02.06.2015, 13:25 | #1 |
Çevrimdışı
|
Çilekli Buz
Malzemeler 600 gram çilek 1/2 su bardağı toz şeker 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1/2 su bardağı su Yapılışı Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız çilekleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Küçük parçalara böldüğünüz çilekleri bir tencereye alın, üzerine toz şeker serpiştirin. Kendi suyunu salması için 20 dakika kadar bekletin. Suyunu salan çilekleri, rendelenmiş limon kabuğu ve su ilavesiyle kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. Çilek karışımını mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Özel dondurma kalıpları ya da kağıt bardaklara doldurduğunuz karışımın ortasına tahta dondurma çubukları saplayın. Derin dondurucuda en az 3-4 saat kadar soğutup kalıplarından çıkardıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun. Kaynak |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
çilekli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |