Gelin Tatlısı
Gelin Tatlısı
Malzemeler
- 5 adet kuru kayısı
- 100 gr havuç rendesi
- 100 gr toz şeker
- Yarım limon
- 60 gram toz fındık
- 60 gram toz ceviz
- 60 gram haşlanmış pirinç
Şerbeti İçin:
Tarifi
- Önceden hazırladığımız havuç reçelini kabımıza alıyoruz.
- Toz cevizi ve fındığı kapın içine döküyoruz.
- Önceden hazırladığımız haşlanmış pirincide kapın içine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Önceden haşladığımız ve suda beklettiğimiz kayısıların ortasını açarak, bir kaşık yardımıyla kayısılarımızın içini hazırladığımız iç karışımıyla dolduruyoruz.
- Bir tavanın içinde bulunan balın içerisine hazırladığımız kayısıları yerleştiriyoruz ve üzerlerini bal ile kaplıyoruz.
- Sonra ocağa koyarak kaynatıyoruz.
- Kaynama işlemi bittikten sonra kayısları, daha önceden hazırladığımız tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
|