Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 30.03.16, 17:31   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,605
Ettiği Teşekkür: 104525
Aldığı Teşekkür: 161284
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri


Armutlu Dondurma




Malzemeler


1 litre süt
1 çorba kaşığı salep
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı, kabuğu ile rendelenmiş kış armutu

Baharatlar

Bir tutam safran
1 adet yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı beyaz biber (havanda dövülmüş)
Üzerine serpmek için bir tutam tel safran

Yapılışı


Sütü bir tencereye aktarın. Kaynadığı zaman, ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin. Onlar da kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Bu sırada armudu da ilave edin. Yine meyvenin kararmaması için, armudumu hızlı bir şekilde kabukları ile rendeden geçirip hemen karışıma ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Karışımı ocaktan aldığınızda, baharatları ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı mikserle, buzluğa girecek bir soğukluk alana dek karıştırın. Soğuduğu zaman, ince doğranmış lokumu da ilave edip, iyice karıştırın. Buzluğu maksimum seviyeye getirin. Dondurmayı derin metal bir kabın içine aktarın ve buzluğa koyun. Saat başı (bu işlemi 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz) dondurmayı buzluktan çıkarın. Kaşıkla donmaya başlayan kenarları toparlayarak, mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Dondurmayı donmaya bırakın. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.



Havuçlu Dondurma



Malzemeler


5 kg havuç
200 gram toz şeker

Yapılışı


Havuçları yıkayıp kuru bir bezle nemini alın. Katı meyve sıkacağından geçirip suyunu çelik bir kaba aktarın. Üzerine toz şekeri ekleyip tahta bir kaşıkla toz şeker eriyene kadar karıştırın kabın üzerini streç filmle örtüp derin dondurucuya yerleştirin. Her 10 dakikada bir derin dondurucudan çıkarıp tahta kafl›kla kenarlar›n› sıyırarak 2-3 dakika karıştırın, işlemi 2 saat süreyle tekrarlayın. En son karıştırdığınızda üzerini düzelterek derin dondurucuya koyun 1 saat bekletip servis yapın.


Konu Canan tarafından (19.05.16 Saat 22:29 ) değiştirilmiştir..
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.16, 22:39   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,605
Ettiği Teşekkür: 104525
Aldığı Teşekkür: 161284
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurmalar


Muzlu Dondurma




Malzemeler

2 kg muz
100 gram toz şeker
Yarım su bardağı su

Yapılışı


Muzları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Toz şekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Blenderin önce yavaş sonra hızlı devri ile toz şeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis yapın.





Çilek Soslu Dondurma



Malzemeler

2 top vanilyalı dondurma
Bir kase çilek
1 çay kaşığı toz şeker
Nane

Yapılışı

Dondurmayı servis tabağına yerleştirin. Temizlediğiniz çilekleri blendere alarak üzerine toz şekeri ekleyin. Çilekler sos kıvamına geldiğinde blenderden alarak dondurmaların üzerine gezdirin. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.16, 22:40   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,605
Ettiği Teşekkür: 104525
Aldığı Teşekkür: 161284
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurmalar

Vanilyalı Dondurma




Malzemeler

2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı toz şeker
300 gram süt kreması
5 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı

Sütü, vanilyayı ve toz şekerin yarısını tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Kremayı çırpma teliyle koyulaşana kadar çırpıp kenara alın. Yumurta sarılarını ve kalan toz şekeri bir kaba alın. Kabı içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun ve çırparak kabartın.

Hafif soğuduktan sonra sütlü karışımı, yumurtalı karışımın içine bir çırpma teliyle çırparak yavaşça ilave edin. Bu karışımı yine çırpma teliyle çırparak yavaşça kremanın içine katın. Hazırladığınız dondurmayı derin bir kaseye boşaltın ve derin dondurucuda en az 7-8 saat bekletin. Daha sonra kuplara alarak servis yapın.



Hindistan Cevizli Dondurma



Malzemeler

1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Yarım kg süzme yoğurt
1 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
1 paket vanilya

Üzeri için: 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

Yapılışı

Derin bir kapta süzme yoğurt ile toz şekeri iyice çırpın. Hindistan cevizi, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Donması için buzlukta 1 gece bekletin. Diğer taraftan benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sıkma torbasına doldurun. Bir kepçenin dışına çikolata ile çizikler yaparak çanak şekli verin ve buzlukta 1-2 saat bekletin. Dondurmayı servis yapacağınız zaman dondurma kaşığı ile servis tabağına toplar çıkarın. Üzerine kepçenin üzerinde dondurup, çıkardığınız çikolata çanaklarını yerleştirin ve bekletmeden servis yapın.



Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.16, 22:49   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,605
Ettiği Teşekkür: 104525
Aldığı Teşekkür: 161284
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri


Çilekli Dondurma





Malzemeler

Yarım kg çilek
4 çorba kaşığı taze
sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı krema

Yapılışı

Çilek ve portakal dilimleri Çilekleri ezip, portakal suyu ile karıştırın. Toz şekeri ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, çilekli püreye ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilek ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.




Çikolatalı Dondurma



Malzemeler


2 litre süt
400 gram toz şeker
14 gram yerli sahlep
Yarım kg damla çikolata
Yarım su bardağı çikolata kreması

Yapılışı

Toz şeker ve sahlebi karıştırıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alıp, ağır ateşte yanan ocağa oturtun. Sahlepli karışımı sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyerek süte yedirin. Boza kıvamına gelince, damla çikolatalardan yarım çay bardağını kenara ayırıp, kalanı karışıma ekleyin. Üzerine çikolata kremasını ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında da her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun.

Uygun bir çelik kaba alın. Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun. Her saat başı karıştırarak, 6 saat süreyle derin dondurucuda bekletin. 6 saatin sonunda dondurmayı derin dondurucudan çıkarıp, ayırdığınız damla çikolataları ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Üzerini düzeltip, yeniden dondurucuya koyun. 24 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Kaynak
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.16, 23:01   #5
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,436
Ettiği Teşekkür: 5857
Aldığı Teşekkür: 6542
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri

Sup, kup, ekler, keklerde üstüne yoktur.

Ama muzlu dondurmayı görünce denemek geçti içimden teşekkürler Canan.
__________________
İlya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.16, 23:49   #6
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 53
Konular: 1473
Mesajlar: 10,034
Ettiği Teşekkür: 31941
Aldığı Teşekkür: 32304
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri

Sade vanilyalı olan hepsinden güzel galba denemekte yarar var.
Tertemiz el yapımı içinde ne olduğunu bilerek yemek mis.
ellerine sağlık @Canan
__________________

NaNaNe Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.16, 00:39   #7
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8457
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri

Canan hanım;
Hangisini gönderirseniz fark etmez..5 dakikada tüketebilirim...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.16, 01:04   #8
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri

Yaz gireli beri damla sakızlı dondurmaya dadandım

Dolap hiç boş kalmıyor .

Ellerine sağlık Canan


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.16, 01:11   #9
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 53
Konular: 1473
Mesajlar: 10,034
Ettiği Teşekkür: 31941
Aldığı Teşekkür: 32304
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Yaz gireli beri damla sakızlı dondurmaya dadandım

Dolap hiç boş kalmıyor .

Ellerine sağlık Canan


Aman dikkat çok fazlası kilo aldırır sonra o kiloları vermek çok zor
__________________

NaNaNe Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.07.16, 01:13   #10
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ev Yapımı Çeşitli Dondurma Tarifleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NaNaNe Mesajı göster
Aman dikkat çok fazlası kilo aldırır sonra o kiloları vermek çok zor

Kendimi bildim bileli diyet yaparım , her şeyden mahrum kaldım .

Artık diyet yok ne bulursam yiyorum diyeceğimde

Çok az yiyorum

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nasıl, peyniri, soya, tofu, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.