Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 10.09.16, 21:46   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5542
Mesajlar: 24,744
Ettiği Teşekkür: 98033
Aldığı Teşekkür: 137018
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi


Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi




Çocuklarımızın, AVM ler de en çok dikkatini çeken ve bazen ısrarla almak istedikleri bu şekerlemeleri neden evde yapmayalım ki...


Malzemeler

6 adet iri portakal kabuğu
3.5 bardak şeker
1 su bardağı portakal suyu
1.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Portakalın kabuklarını dilim dilim soyun.
İnce ince şeritler halinde doğrayın ve derin bir kabın içerisine suya koyun.

Kabukların suyun dibinde kalması için gerekirse üzerine bir
ağırlık koyun.

Her iki saatte toplamda 8 saat olacak şekilde suyunu değiştirin. (4 defa suyunu değiştirmemiz gerekiyor.)
Ardından kabukları tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin.
Tuzunu ekleyin.

Su kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra suyu süzün.
Soğuk suda 10 dakika kadar bekletin. (Bu işlemi de 3 kez tekrarlayın.)
2. tekrarda suya yine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atın ancak son tekrar da tuz atmayın.

Bu aşamada bittiğinde soğuk suya kabukları koyun ve 25-30 dakika kadar bekletin.

Tekrar suyunu süzdükten sonra tencereye alın.
Kabukların üzerine şekeri, portakal suyunu ve su ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın.
Ara ara karıştırarak suyunu tamamen çekene dek pişirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine şekerlemeyi dökün ve her yerine yayın.
1 saat kadar soğumaya bırakın.
Şekerlemeleri fırında 20 dakika kadar bekletin.
Ardından fırından çıkarın, bekledikçe sertleşecektir.
Ardından istediğiniz gibi kırarak cam kavanoz da muhafaza edin, buzdolabında saklayın.

__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.09.16, 22:02   #2
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,401
Ettiği Teşekkür: 85356
Aldığı Teşekkür: 82661
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Offf... amma çok uğraştırıyor. 8 saat suda beklet. Bekletmekle kalsa iyi. Bu 8 satte kere suyunu değiştireceksin.
Çocuğun canı çekerse 100 gr. almak daha kolay.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.09.16, 22:26   #3
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,094
Ettiği Teşekkür: 24012
Aldığı Teşekkür: 21046
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi

[QUOTE=Basakca;867924]
Offf... amma çok uğraştırıyor. 8 saat suda beklet. Bekletmekle kalsa iyi. Bu 8 satte kere suyunu değiştireceksin.
Çocuğun canı çekerse 100 gr. almak daha kolay.
[/QUOTE

Bence de.

Bunu yapmazsak yiyemeyiz, acı olur. Aynen portakal kabuğu reçelindeki gibi.

Ben denerim, tabii ki vakit bulabilirsem.

Teşekkürler @Canan
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.17, 17:27   #4
Ahirim Sensin

1Umut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2017
Konular: 262
Mesajlar: 947
Ettiği Teşekkür: 6028
Aldığı Teşekkür: 2619
Rep Derecesi : 1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi



Her güzel gorünende kolay yapilmiyormus. Uzun zahmetli bir is. Tesekkürler @Canan
__________________
1Umut isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
1Umut'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kabuğu, organik, portakal, şekerlemesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.