Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.10.16, 11:09   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,945
Ettiği Teşekkür: 53692
Aldığı Teşekkür: 37650
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif

Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif





Muharrem ayında en çok tercih edilen aşure ile yapılacak birbirinden güzel tariflerle komşularınızı şaşırtabilirsiniz.

Aşure günü her ne kadar İslam'da büyük önem taşısa da, aslında diğer dinler ve inançlarda da pek çok hikayeye konu edilmiş ve önem arz edilmiş bir gün. Arapça 'aşara' kelimesinden gelen bu tatlı, Ermeniler'de 'anuş-abur', Ortodoks Hristiyanlar'da da 'koliva' ismiyle karşımıza çıkıyor. Birçok dini hikayeyi temsil ediyor ve farklı ritüellerle her sene belli günlerde tekrar tekrar hayat buluyor.

Yeni Hicri yılın başlaması ile beraber Muharrem ayında kutlanan aşure günü de gelmiş oldu.

İşte aşure ile yapılan en lezzetli 9 tarif:




Dövme Dondurmalı Aşure







Malzemeler:


  • 1 Kutu “Sade” Dövme Dondurma
  • ½ Su bardağı buğday ( haşlanmış)
  • ½ Su bardağı nohut ( haşlanmış)
  • ½ Su bardağı kuru fasulye ( haşlanmış)
  • 4 Adet kuru kayısı ( küp küp doğranmış)
  • 4 Adet kuru incir ( küp küp doğranmış)
  • ½ Su bardağı kuru üzüm
  • ½ Su bardağı fındık ( iri çekilmiş)
  • ½ Su bardağı badem(tuzsuz- iri çekilmiş)
  • ½ Su bardağı ceviz( iri çekilmiş)
  • ½ Portakalın suyu
  • Limon ve portakal kabuğu rendesi
  • ½ Adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • ½ Çay kaşığı zencefil
  • ½ Çay kaşığı tarçın
  • Nar taneleri

Nasıl yapılır:

-Nohut, buğday ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp haşlayın.

-Doğradığınız kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzümleri bir kabın içinde sıcak su ile ıslatıp 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp kenara alın.

-Derin bir kâseye dondurma dan hariç kalan tüm malzemeyi koyup karıştırın. Dövme dondurmayı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşatın.

-Dondurmayı ayrı bir kâsede tel bir çırpıcı veya el mikseri ile karıştırın. "Sade " Dövme Dondurmayı Aşure malzemesine karıştırın.

-Hazırladığınız Dövme Dondurmalı Aşureyi servis tabaklarına alıp buzlukta servis etmeden önce en az 30 dakika bekletin.

-Üzerlerini taze nar taneleri ile süsleyip bekletmeden soğuk olarak servis edin.






Tahinli Aşureli Cup





Malzemeler:


  • 1 Bardak süt
  • 1 Bardak soda
  • 3 Yumurta
  • 1 Bardak şeker
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • 2 Bardak buğday
  • 1 Bardak tam buğday unu
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı tahin
  • 2 Yemek kaşığı dut pekmezi
  • 10 Fındık, 10 ceviz, 20 adet kuru kayısı
  • 1 Adet kabuğuyla dilimlenmiş portakal
  • 1 Adet kabuğuyla doğranmış kırmızı elma
  • 2 Tatlı kaşığı tarçın

Nasıl yapılır:

-Meyve, ceviz, fındık dışındaki tüm malzemeleri blenderdan geçiriyoruz.

-Sonra tahta kaşıkla en son meyveleri karıştırıyoruz.

-Yağlanmış kek kalıbında döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.





Aşureli Kek





Malzemeler:


  • 8-10 Tane kuru siyah erik
  • 10 Tane kuru kayısı
  • 5 Tane kuru incir
  • 8-10 Tane kuru hurma
  • 2 Yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 Tane yumurta
  • 125 gr Eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı mısır unu (nişasta değil)
  • Yarım su bardağı fındık (tuzsuz)
  • Yarım su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
  • Yarım su bardağı kabuksuz badem
  • 2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 Su bardağı pudra şeker
  • 2, 5 Su bardağı un (elenmiş)
  • 1 Çay kaşığı vanilya
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Çay kaşığı zencefil
  • 3 Çay kaşığı kabartma tozu


Nasıl yapılır:

-Malzemeleri hazırlama şekline göre sıraladım.

-İlk önce kuru meyveleri küçük küçük doğrayın ve 10 dakika kaynar suda bekletin, sonra suyunu iyice süzün, gerekirse elinizle hafif sıkın.

-Ayrı bir kapta da yumurtayı, tereyağı / sıvı yağı, yoğurdu ve mısır ununu karıştırın 10 dakika dinlensin (mısır ununun biraz yumuşaması için).

-Yumuşamış meyveleri bu karışıma katın.

-Sonra sırayla diğer malzemeleri de ekleyin ve yağlanmış büyük boy borcama aktarın, elinizle yüzünü düzeltin.

-Harcın biraz katı olması gerekiyor (resimde de görünüyor), yoksa içinin malzemeleri tabana çöker, gerekirse biraz daha un katabilirsiniz (yalnız kullandığınız her bardak un için bir çay kaşığı da kabartma tozu eklemeyi unutmayın).

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

-Tepsi içinde hafif soğuduktan sonra dilimleyin.






Kaynak
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.16, 20:58   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,945
Ettiği Teşekkür: 53692
Aldığı Teşekkür: 37650
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif


Sütlü Aşure






Malzemeler:

  • 1 kg. Süt
  • 4 Dolu kaşık nişasta
  • 1 Bardak şeker
  • 1 Avuç kuru üzüm
  • 10 Adet kuru incir
  • 10 Adet kuru kayısı
  • Antep Fıstığı

Nasıl yapılır:

-Tüm kuru meyveleri ve elmaları küp küp doğrayın.

-Sütten bir bardak ayırın ve nişastayı o bir bardakta eritin.

-Kalan süt ve şekeri şeker eriyinceye kadar kaynatın.

-Nişastalı sütü de süte ilave ederek kaynatmaya devam edin.

-Koyulaşmaya yakın doğradığınız kuru meyveleri ve elmayı ilave edin.

-Bir kaç dakikada meyvelerle karıştırmaya devam edin ve kaselere doldurun.

-Soğuyunca fıstık, tarçın veya hindistan cevizi seçim size kalmış süsleyip servis edin.





Aşure Çorbası




Malzemeler:

  • 4-5 Kepçe pişmiş buğday, nohut fasulye karışımı
  • 1 Büyük kase yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 2 Yemek kaşığı tereyağı veya tereyağ zeytinyağı karışımı
  • 1 Tatlı kaşığı nane
  • Tuz, yeterince sıcak su

Nasıl yapılır:

-Aşurenizi pişirirken 4-5 kepçe buğday nohut fasulye karışımından ayırın.

-Ayrı bir tencereye koyup üzerine koyuluğunu açmak için kaynamış su ilave edip karıştırın.

-Bir kaseye yoğurt yumurta ve unu koyup çırpın.

-Çorbanın suyundan azar azar karıştırırken ekleyip yoğurtlu terbiyeyi ılıtın.

- İnce akıtarak çorbaya karışımı yedirin. Bir yandan çırpmayı unutmayın.

-Bir taşım kaynadıktan sonra gerekirse sıcak su ilavesi ile koyuluğunu ayarlayın.

-Bir tavada yağ ile naneyi hafif yakıp üzerine dökün ve servis yapın.







Aşureli Pasta






Malzemeler:
  • 1 Paket aşure
  • 3,5 Su bardağı su
  • 18 Adet petibör bisküvi
  • Tarçın

Nasıl yapılır:

-Öncelikle tencereye aşure paketinin tamamını boşaltalım.

-Sonra üzerine tarifte de yazdığı miktarda yani 3,5 su bardağı suyu ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.

-Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım.

-Borcamı önce sudan şöyle bir geçirip suyu süzelim.

-Bisküvilerin 6 tanesini borcama dizelim.

-Üzerine aşuremizin bir kısmını paylaştıralım.

-Tekrar bisküvi dizip yine üzerine aşureden gezdirelim. Ve son olarak aynı işlemi tekrar uygulayalım.

-Bir kat bisküvi ve kalan aşurenin tamamını üzerine dökelim.

-Üzerini şöyle bir düzeltip ılımaya bırakalım.

-Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.

-Servis aşamasında üzerine bolca tarçın serpiştirelim.






__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.16, 21:03   #3
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,945
Ettiği Teşekkür: 53692
Aldığı Teşekkür: 37650
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif



Aşure Kurabiye









Malzemeler:

Hamuru için

  • 125 gr Margarin
  • 125 gr Tereyağı
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ -1 çay bardağı yoğurt
  • 2 Yumurta (Sarısı içine akı üzerine)
  • 1 Çay bardağı şeker
  • 1, 5 Paket kabartma tozu
  • Yumuşak bir hamur kıvamında olacak kadar un.

İçi için

  • 100 gr Kayısı
  • 100 gr Kuru incir
  • 100 gr Kuru üzüm
  • 3 Elma
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin

  • Yumurta akı
  • 1 Su bardağına yakın çekilmiş, kavrulmuş fındık
  • 1 Su bardağı pekmez

Nasıl yapılır:

-Öncelikle iç malzememizi hazırlarız.

-İnciri, kayısıyı ufak ufak doğrarız.

-Üzümü de katar, bunları suyun içinde bir saat bekletiriz.

-Yumuşamaları için. Bir saat sonra süzgece boşaltırız.

-Diğer tarafta bir tencereye elmaları rendeleriz.

-Süzgeçdekileri de elmalarla karıştırır, suyunu çekene kadar pişiririz.

-Suyunu çekince şekeri ve tarçını ilave eder 5 dakikada bu şekilde karıştırdıktan sonra altını kapatırız.

-Hamuru için olan malzemelerin hepsini un ve kabartma tozu hariç karıştırırız.

-Sonra unu ve kabartma tozunu ilave eder, yumuşak bir hamur yaparız.

-Ceviz büyüklüğünde hamur alarak yuvarlak açar ve içine hazırladığımız malzemeden 1 tatlı kaşığı koyarız. Sonra yuvarlak bir şekilde kapatırız.

-Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştiririz.

-Üzerine fırçayla yumurta akını sürdükten sonra elimize aldığımız fındık parçalarını üzerine koyarak hafifçe bastırırız.

-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiririz.

-Fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine önce orta kısmına 1 çay kaşığı pekmez koyarız.

-Ben keçi boynuzu pekmezi kullandım. Siz hangisini arzu ederseniz onu kullanın.

-Sonra kaşığa pekmez alarak kurabiyenin üzerine yıldız şeklinde akıtırız.

-Ortaya fazla koyarsanız dağınık akıyor. O yüzden biraz itina gerektiriyor.

-İnce uçlu bir şişeye koyarak da akıtabilirsiniz. Hem görsel, hem çok lezzetli bir kurabiye.







Pekmezli Aşure




Malzemeler:

  • 1 Su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • Yarım su bardağı geceden ıslatılmış nohut
  • Yarım su bardağı geceden ıslatılmış fasulye
  • Yarım su bardağı loğlaz (börülce)
  • 2 Su bardağı şeker(isteğe göre değişir)
  • 5 Yemek kasığı şirin pekmez
  • 3 Adet karanfil
  • Yarım çay kasığı tarçın
  • Kuru İzmir üzümü
  • Fıstık içi
  • Badem
  • İncir
  • Ceviz

Nasıl yapılır:

-Bir gün öncesinden dövme bir taşım kaynatılarak ağzı kapalı bir şekilde bekletilir.

-Ertesi gün nohut, fasulye, ve loğlaz ayrı ayrı 20 dakika pişirilir.

-Küp küp doğranmış kayısı, incir, fıstık içi badem ve üzüm suda 15 dakika bekletilir.

-Dövme bir tencerede 30-35 dakika pişirilir. Bütün malzemeler dövmenin bulunduğu tencereye dökerek karıştırılır.

-Şeker ve pekmezde eklenerek 30 dakika kaynatılır.

-Kayısı, üzüm, badem, incir, fıstık içi ilave edilir.

-Servis yaparken üzerine ceviz ilave edilir.


Afiyet olsun...

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.16, 22:52   #4
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66450
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif

Aşureli ne kadar çok çeşit varmışta haberim yokmuş...

Yinede ben bildiğim aşureden şaşmam...

Ellerine sağlık Gülümsüncüğüm...

Teşekkürler...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.16, 22:53   #5
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif

Canım aşure istedi.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.16, 12:19   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8749
Mesajlar: 30,577
Ettiği Teşekkür: 104453
Aldığı Teşekkür: 161177
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif

Aşureyi sevmem. Hele de tahinli ve pekmezlisi

Sevmememe rağmen, bazı görüntüler ye beni diyor

Teşekkürler Gülümsün
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.16, 14:29   #7
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,945
Ettiği Teşekkür: 53692
Aldığı Teşekkür: 37650
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif

Aşureyi seviyorum. Birkaç gün sonra da kısmet olursa yapacağım.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.16, 14:51   #8
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20327
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif



Fena bir konu bu ustaaa..

Hani mutfak konusunda becerikliyim ama aşure yapacak kadar değil..

Bir kaç kelam edip, ufaktan topuklayım bu konudan..
....


Gülümsün; illa dövme dondurma mı olması lazım?

Normal dondurma ya da hani şu reklamlarda hatunun ısırdığı var ya, -kadını hatırlıyorum ısırırken de, dondurmanın markasını hatırlayamadım nedense
- ondan olmaz mı?..

Ya da Maraş dondurması neden olmaz?

Dahası dövme dondurma ne ki?

Neyse..

Bu konularda açıklama bekliyorum efenim.

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.16, 21:59   #9
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,945
Ettiği Teşekkür: 53692
Aldığı Teşekkür: 37650
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilaver Mesajı göster


Fena bir konu bu ustaaa..

Hani mutfak konusunda becerikliyim ama aşure yapacak kadar değil..

Bir kaç kelam edip, ufaktan topuklayım bu konudan..
....


Gülümsün; illa dövme dondurma mı olması lazım?

Normal dondurma ya da hani şu reklamlarda hatunun ısırdığı var ya, -kadını hatırlıyorum ısırırken de, dondurmanın markasını hatırlayamadım nedense
- ondan olmaz mı?..

Ya da Maraş dondurması neden olmaz?

Dahası dövme dondurma ne ki?

Neyse..

Bu konularda açıklama bekliyorum efenim.

Dilaver modum her ikisi de bildiğim kadarıyla ayni.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.16, 22:19   #10
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,436
Ettiği Teşekkür: 5857
Aldığı Teşekkür: 6541
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Aşure İle Yapılan En Lezzetli 9 Tarif

Hiç aşure yememiş birisi olaraktan dün hastanede beklerken birgrup anaokulu örencisi minnacik elleriyle salondaki herkese aşure dağıyordu sevimli cocuklar banada ikram edince mecburen yok diyemedim ve aldım o sirada elimde tutarken birde ne goreyim yanimdaki bayan coktan kendi asuresini neredeyse bitirdi bende o sirada elimdeki asureyide ikram ettim hic tereddutsuz benim asureyide aldi yedi kadin iyide oldu ama benide yicek diye biran korktum oyle asuremi yenir yahuu.


Teşekkürler @Gülümsün.
__________________
İlya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
İlya'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aşure, lezzetli, tarif, yapılan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.