09.11.2016, 19:49
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Eti Cin Pasta Tarifi
Eti Cin Pasta Tarifi
Eti Cin Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta,
- 1 çay bardağı toz şeker,
- 1 çay bardağı süt,
- Yarım çay bardağı sıvı yağı,
- 1 paket kabartma tozu (10 gr),
- 1 paket vanilya (5 gr),
- 2 çay bardağı dolusu un.
Portakallı Jölesi İçin:- 2 su bardağı portakal suyu,
- Yarım su bardağı su,
- 5-6 yemek kaşığı şeker,
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta,
- 1 paket şekerli vanilya (5 gr),
Üzeri İçin: Eti Cin Pasta Yapılışı
-Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile 5 dakika çırpalım.
-Üzerine sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip karıştıralım.
-Yağlanmış tart kalıbına hamuru döküp eşit şekilde yayalım.
-Önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
-Portakallı jölesi için; tencereye portakal suyunu, şekeri, suyu ve nişastayı koyalım.
-Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
-Sonra vanilyayı ilave edip karıştıralım.
-Jöleyi ara ara karıştırarak soğutalım.
-Soğuyan keki tart kalıbından çıkarıp servis tabağına alalım.
-Üzerine hazırladığımız soğuk jöleyi dökelim.
-Eti Cin Pastamızın üzerini pasta süsü ile süsleyip servis yapın.
Kaynak
|
|
|