Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.12.16, 19:16   #1
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66450
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli






Malzemeler
  • 1,5 kilogram portakal
  • 1-1,5 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su
Püf Noktası
Kaynayan sudan sonra buzlu suda bekletme işlemi kabukların acılığını almak için uygulanması gereken bir yöntemdir. Eğer bu yöntemi yapmak istemezseniz 3 gün suda bekletip, gün aşırı su değiştirerek de portakal kabuklarının acılığını alabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Dilerseniz içine çubuk tarçın ilave edip, kaynayınca çıkartabilir ve böylece aromalandırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  • Portakalın kabuğunu dikey olarak 6-8 eş parçaya bölün. Kabuklarını düzgünce soyun.
  • Kabukların içinde kalan beyaz kısımları bıçak yardımıyla iyice temizleyin.
  • Kalın, temiz iğne ve iplik yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.
  • Üç ayrı tencerede kaynayan su hazırlayın.
  • İpe dizilmiş kabukları kaynayan su dolu tencerenin bir tanesine koyun ve 7-8 dakika haşlayın.
  • Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki tenceredeki suyla tekrarlayın.
  • Daha sonra boş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edip, sulanması için 2-3 saat bekletin.
  • Suyu ilave edin ve nazikçe karıştırarak pişirin. Su kaynayınca limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Kavanozlara alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun.
Afiyet Olsun...

__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.16, 19:43   #2
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23094
Aldığı Teşekkür: 21168
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli

Çok sevdiğim reçellerden biri.


Bu reçelin püf noktası, kalın kabuklu portakaldan yapılmasıdır. Yafa portakalı uygundur.

Teşekkürler Redwine.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.16, 19:52   #3
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,945
Ettiği Teşekkür: 53692
Aldığı Teşekkür: 37650
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli

Biraz daha farklı tarifle ben bu reçeli turunçtan yapıyorum. Çok nefis oluyor. Paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık Redwineciğim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.16, 19:53   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8749
Mesajlar: 30,577
Ettiği Teşekkür: 104452
Aldığı Teşekkür: 161177
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli

En çok sevdişğim bir reçelll...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ä°pe, dizersin, kabuäŸu, kabuğu, portakal, reã§eli, reçeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.