21.05.2017, 21:27
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Sosyete Aşuresi
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kasşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 5 kuru incir
- 5 kuru kayısı
- 5 hurma
- 1 muz
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı kırılmış fındık
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Toz antep fıstığı
-Kuru incir, kuru kayısı, hurma, kuru üzüm ve kuş üzümünü sıcak suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp küçük doğrayın.
-Süt, nişasta, un, toz şeker, vanilya ve tereyağını bir tencereye alıp çırpma teliyle katılaşana kadar karıştırın. Kırılmış fındık, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, doğranmış muz ve kuru meyveleri ekleyip karıştırın.
-Su ile ıslattığınız kek kalıbına döküp buzdolabında bekletin. Ters çevirip dilimleyin. Üzerini tarçın ve toz antep fıstığı ile süsleyerek
servis yapın.
Kaynak
|
|
|