Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.10.17, 19:52   #1
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3665
Mesajlar: 17,667
Ettiği Teşekkür: 72121
Aldığı Teşekkür: 66273
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Padişah Sarması Tarifi

Padişah Sarması Tarifi


Malzemeler

Muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanili
Kreması için:
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için:
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Püf Noktası
Padişah sarması için gerekli malzemeleri tencerede pişirdikten sonra, soğuması için tepsiye dökerken dikkat etmeniz gereken en önemli kısım, çok kalın bir şekilde dökmemeniz, aksi takdirde soğuduktan sonra rulo yaparken zorluk yaşayabilirsiniz. Muhallebiyi pişirdikten sonra içerisinde topaklar kalırsa, henüz sıcakken bir el blenderi yardımıyla muhallebiyi pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
  • İlk olarak kremasını hazırlamak için; soğuk sütle krem şantiyi paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayıp, güzelce çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Sonra bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erir erimez içerisine unu ilave edin ve unun kokusu çıkana dek, tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.
  • Unun kokusu çıkıp, rengi hafiften değişmeye başlayınca, azar azar ve sürekli karıştırarak sütü eklemeye başlayın.
  • Tüm sütü ekledikten sonra toz şekeri ve kakaoyu da ilave edip, karıştırmaya devam edin. Ardından yumurta sarısını da ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip, iyice yoğunlaşana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve içerisine toz vanilini ilave edip bir kez daha karıştırın.
  • Muhallebiniz hazır, ara ara karıştırarak kabuk tutmadan ılıklaşmasını sağlayın.
  • Bir tepsiye ya da borcam bir kabın içerisine hindistan cevizlerini dibini tamamen kaplayacak ve kalınca bir tabaka oluşturacak şekilde serpin.
  • Üzerine hazırlayıp ılıklaştırdığınız muhallebiyi dökün ve bir spatula yardımıyla güzelce düzleştirin.
  • Üstüne hazırlayıp dolaba kaldırdığınız kremşantiyi yayın ve güzelce düzleştirin. Ardından üstünü streç filmle kaplayıp, sertleşmesi ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdiğiniz tatlınızı alın ve bir bıçak yardımıyla şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin bir ucundan başlayarak bir spatula yardımıyla yuvarlayın ve rulo haline getirin.
  • Servis tabağına alın, tepsinin dibinde kalan hindistan cevizlerin de tatlının üstüne serperek, soğuk olarak servis edin.
Afiyet Olsun...

__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.17, 20:41   #2
Ahirim Sensin

1Umut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2017
Konular: 147
Mesajlar: 618
Ettiği Teşekkür: 4015
Aldığı Teşekkür: 1766
Rep Derecesi : 1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır1Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Yalniz
Standart Cevap: Padişah Sarması Tarifi

Gercekten görünüs güzel bir denemek lazim. Tesekkürler @Redwine
__________________
1Umut isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz 1Umut'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.17, 21:00   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1058
Mesajlar: 6,292
Ettiği Teşekkür: 20032
Aldığı Teşekkür: 18145
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Padişah Sarması Tarifi

Malzemelere bakınca hafif bir tatlıya benziyor görüntüsüde güzel.
Eline sağlık canım teşekkürler.@Redwine
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.17, 21:17   #4
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1174
Mesajlar: 7,407
Ettiği Teşekkür: 45865
Aldığı Teşekkür: 27890
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Padişah Sarması Tarifi

Lezztli bir tarife benziyor. Tatlıya hayır diyemem.
Teşekkürler Redwineciğim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.17, 00:35   #5
Moderator

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 413
Mesajlar: 3,675
Ettiği Teşekkür: 18737
Aldığı Teşekkür: 20017
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Padişah Sarması Tarifi




Padişah Sarması Tarifi..

Breh brehhh..

Konu başlığını okuyunca, Allaaahhh dedim...

Ahanda cevizler, kaymaklar, kadayıflar yaşadık leynn diye iç geçirmediysem n'olayım.. ...

Abicim böyle bir konu başlığına, bu malzemeler..

Heveslendirmeyin bari..

Padişahı çıkarın oradan..

Bilmem ne sarması deyin, ismine bakıp geçelim.

Hışımla konuya dalmayalım, de mi ama..
...

Oysa ne hayallerim vardı konuya zıplarken..


Eh be Redwine, eh be Redwine..

Bunun acısını çıkartırım senden..


Olmaz ki..

Böyle de başlık atılmaz ki..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
padişah, sarması, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.