Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.11.2017, 22:37   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karyoka (Çikolatalı Kestane Püresi) Tarifi







Kestane püresinin üzerine çikolata kaplayında ortaya gerçekten mükemmel bir lezzet çıkıyor. Bu tatlılın adına Karyoka da deniliyor.

Sonbahar ve kış aylarında, özellikle Yılbaşı döneminde, Karyoka pastanelerde çok sık gördüğümüz bir tatlıdır.

Bu kestane şekerlemelerinin tarifi, onları üreten firmalar tarafından iyi korunan bir sır niteliğindedir. Aşağıdaki tarif, pastane sürümlerine benzemek için çok fazla deneme yanılma sonucunda geliştirilmiştir.


  • 600 gram kestane
  • 1/2 fincan toz şeker
  • 2-4 yemek kaşığı yoğun krema
  • 80 gram acı (koyu) çikolata
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı (ince öğtülümüş)



*Başlamadan önce kestanelerinizi kaynatmanız gerekir. Bunu yapmak için, sağlam, keskin bir bıçak kullanarak, dış gövdeye bir çizik atın. Çizik kestanenin iç gövdesine nüfuz edecek kadar derin olmalıdır.

*Kestaneyi büyük bir tencereye koyun ve üzerine gelecek su ilave etin ve kaynatmaya başlayın. Kestaneleri iyice pişinceye kadar kaynatın.

*Kestane pişince onlarına sıcak sudan çıkarın ve soğuk suyun içine koyun. Böylece kestaneleri ayıklamanız daha kolay olacaktır.

*Önce iki bardak haşlanmış kestane, şeker ve 2 çorba kaşığı ağır kremayı bir işlemciye koyun ve iyice karıştırın.

*Elinize yapışmayan bir hamur benzeri püre oluncaya kadar her seferinde krema eklemeye devam edin. Püreyi karıştırıcıdan çıkarın, top haline getirin ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin.

*Acı çikolata, çiftli kazan veya bir mikrodalga fırında eritilir. Kestane püresi parçalarını parçalayıp kestane büyüklüğünde toplara dönüştürün.

*Bir çatal yardımı ile tüm tarafları kaplayacak şekilde eritilmiş çikolata içine koyun.

*Her topu yağlı kağıt ile kaplanmış bir tablaya koyun.

*Çikolatanın sertleşmeden önce üstünü antep fıstığı ile süsleyin.

*Ardından çikolatanın sertleşmesi izin 20 dakika buzdolabında bekletin.

*Erimiş çikolata ile çalışmayı sevmiyorsanız, bunun yerine toz kakao da kullanabilirsiniz.

*Hazırladığınız karyokalarınızı arkadaşlarınıza hediye de edebilirsiniz.





Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çikolatalı, karyoka, kestane, püresi, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.