Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.12.17, 20:24   #11
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1419
Mesajlar: 8,187
Ettiği Teşekkür: 49732
Aldığı Teşekkür: 30659
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yılbaşına Özel Eğlenceli Tarifler

Yılbaşı Yıldız Kurabiyeler






Malzemeler:

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üst Kısım İçin Malzemeler
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  • 1/2 su bardağı file badem
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:


  • İlk olarak büyük bir kap içerisinde tereyağı, şeker, süt, tuz ve limon rendesini bir çırpıcı yardımı ile 2 dakika kadar karıştırın.
  • Daha sonra un ve kabartma tozunu da içerisine ekleyerek bir streç filme hamuru döküp güzelce sarın. Hamurunuzun buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat kadar soğuması gerekmektedir.
  • 1 saat sonunda hamurunuzu unladığınız mermer üzerinde bir merdane yardımı ile iyice açın. Ara ara un ilave etmeyi unutmayın.
  • Sıra şekil verme işlemine geldiğinde yıldız şeklinde bir aparat ile hamur parçalar kesin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine kurabiye hamurlarını dizin ve üzerine fırça yardımıyla yumurta sürüp, file badem ve toz şekeri serpiştirin.
  • Artık önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırınınıza kurabiyelerinizi sürebilirsiniz.
  • 15-20 dakika sonunda kurabiyeleriniz pişmiş olacaktır.







__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 29.12.17, 20:59   #12
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1419
Mesajlar: 8,187
Ettiği Teşekkür: 49732
Aldığı Teşekkür: 30659
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yılbaşına Özel Eğlenceli Tarifler

Kar Tanesi Kurabiye






Kar tanesi kurabiye malzemeleri:

  • 2 buçuk bardak un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • Bir paket vanilin
  • Yarım su bardağı ayran

Royal Icing için malzemeler:


  • 2 adet yumurta akı
  • Vanilin ya da vanilya ekstresi
  • Alabildiği kadar pudra şekeri

Kar tanesi kurabiye yapılışı:

Hamurun hazırlanışı:


*Büyük bir kapta, yumurtaları çatal yardımıyla çırpın; şekeri, tereyağını ve vanilyayı ekleyin.

*Azar azar unu ve ayranı ekleyin. En son iyice karıştırdığınızdan emin olun.

*Hazırladığınız karışımı bir gece buzdolabında bekletin.


Kurabiyeleri pişirmek:

*Kurabiyeleri yapmak için fırın tepsinize yağlı pişirme kağıdından koyun, ardından kar tanesi şeklinde hazırladığınız hamurları sıra sıra tepsiye dizin.


*Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin.

*Ardından kurabiyeleri kontrol edip eğer alt kısımları hafif kahveleşmemişse bir süre daha pişirmeye devam edin.


Royal Icing yapımı:

*Yumurta aklarını bir kaba boşaltın; üzerine azar azar pudra şekerini ve vanilyayı ekleyerek kıvama gelene kadar karıştırın.

*Eğer kıvam çok ince gelirse, kalınlaştırmak için bir miktar daha pudra şekeri ekleyin.

*Ancak burada dikkat edilmesi gereken, bu karışımın kendiliğinden bir müddet sonra katılaşacağı o yüzden çok hafif sulu bir karışım olması mühim.

*Dilerseniz hazırladığınız bu beyaz karışımı ayrı kaplara bölüştürüp gıda boyası kullanarak renklendirebilirsiniz.

Kar tanelerinize şekil vermeye hazır mısınız?

Hazırladığınız Royal Icing’i buzdolabı poşeti gibi herhangi bir şeffaf poşete koyup, karışımı poşetin bir kenarında toplayın, ardından poşetin o ucunu çok ufakça kesin. Ve kar tanelerini çizmeye başlayabilirsiniz.


__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 30.12.17, 19:32   #13
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1419
Mesajlar: 8,187
Ettiği Teşekkür: 49732
Aldığı Teşekkür: 30659
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yılbaşına Özel Eğlenceli Tarifler

Red Velvet Cakepop



Red velvet cakepop tarifi için malzemeler:
  • 50 gr. tereyağı
  • 80 gr. toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 80 gr. un
  • 1.5 cay kaşığı kabartma tozu
  • 70 gr. süt
  • 1/4 çay kaşığı vanilya aroması
  • 20 gr. kakao
  • Kırmızı gıda boyası
Ganaj için
  • 100 gr. krema
  • 100 gr. bitter çikolata
Süslemek için
  • 150 gr. bitter çikolata
Royal icing için
  • 400 gr. pudra şekeri
  • 4 yumurta akı
  • Yarım limon suyu
  • Değişik renklerde gıda boyası

Red velvet cakepop hazırlanışı:

*Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın.

*Mikserin orta hızında krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

*Yumurtayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.

*Karışım homojen bir kıvam aldığında sırasıyla tuz, un ve kabartma tozunu ilave edin ve mikserin hızını düşürerek çırpmaya devam edin.

*Süt ve vanilya aromasını ilave edip mikserin hızını tekrar yükseltin ve çırpmaya devam edin.

*Kakao ve gıda boyasını ilave edip karıştırın.

*Karışımı kek kalıbına alın.

*Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

*Ganaj için, çikolatayı benmari usulü eritin.

*Kremayı ilave edip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

*Kek ve ganaj oda sıcaklığına geldiğinde keki ufalayıp ganaj ile birlikte geniş bir kaba alıp yoğurun.

*Harçtan elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve ortalarına çubuk saplayın.

*Cakepop’larınızı buzdolabında 1 saat dinlendirin.

*Soğuyan cakepop’ları buzdolabından çıkartın.

*Süslemek için bitter çikolatayı benmari usulü eritin.

*Cakepop’ları erittiğiniz çikolataya batırın ve tekrar buzdolabına alın.

*Yarım saat kadar dinlendirin.

*Royal icing için; Pudra şekeri ve yumurta akını geniş kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın.

*Limon suyunu ilave edip mikserin yüksek hızında çırpın, daha sonra mikserin hızını düşürün ve 20-25 dakika boyunca çırpmaya devam edin.

*İçini farklı kaplara paylaştırın ve farklı renklerdeki gıda boyaları ile renklendirin.

*Cakepoplarınızı royal icing ile süsleyerek servis yapın.






__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.12.17, 19:46   #14
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1419
Mesajlar: 8,187
Ettiği Teşekkür: 49732
Aldığı Teşekkür: 30659
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yılbaşına Özel Eğlenceli Tarifler

Çikolatalı Yılbaşı Ağacı




Çikolatalı yılbaşı ağacı tarifi için malzemeler:
  • 1 paket milföy hamuru
  • 5 yemek kaşığı sürülebilir fındıklı çikolata
  • 1 yumurtanın sarısı
Üzeri için
  • Pudra şekeri
Çikolatalı yılbaşı ağacı hazırlanışı.

*Milföy hamurunu unladığınız tezgaha alın ve ikiye bölün. Her iki parçayı da merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.

*İlk hamura bir bıçak yardımıyla büyük üçgen şeklinde kesik atın. Üçgenin tamamına sürülebilir çikolatayı sürün. İkinci parça hamuru üzerine kapatın.

*Çikolatanın bittiği yere denk gelmesine dikkat edecek şekilde hamuru işaretli yerlerden üçgen şeklinde kesin.

*Tabanında ağacın gövdesini oluşturacak uzun bir dikdörtgen şerit kesin.

*Gövdenin yanında dallarını oluşturmak için her iki taraftan da üçgenin karşılıklı kenarlarını 1’er santim aralıklarla şeritler halinde kesikler atın.

*Elde ettiğiniz şeritleri aynı yönde 2-3 defa kıvırın. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.

* Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin.

*Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 30.12.17, 20:14   #15
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1419
Mesajlar: 8,187
Ettiği Teşekkür: 49732
Aldığı Teşekkür: 30659
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yılbaşına Özel Eğlenceli Tarifler

Fıstıklı Kek






Fıstıklı Kek İçin Malzemeler
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 250 gr toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 25 gr toz badem
  • 200 gr toz fıstık
  • 300 gr un
  • 15 gr kabartma tozu
  • 100 ml likit şanti
  • 75 gr nar
  • 50 gr bütün fıstık
Çikolatalı Sos İçin Malzemeler
  • 200 gr bitter çikolata
  • 180 ml likit şanti





Fıstıklı Kekin Hazırlanışı

*Tereyağı ve şekeri bir kabın içerisinde tel ile çırpın.

*Ardından yumurtaları yavaş yavaş ekleyerek ve çırpmaya devam edin.

*Geniş bir kabın içerisinde toz badem, toz fıstık ve un, kabartma tozunu bir araya getirin ve çok az karıştırın.

*Ardından karışıma likti şantiyi ilave edin ve karıştırın.

*Yumurtalı karışımı bademli, fıstıklı karışımın üzerine ekleyin ve bir spatula yardımı ile ya da eliniz ile kek hamuru kıvamını alıncaya kadar karıştırın.

*20 cm çapında, 6 cm derinliğinde bir kek kalıbını hazırlamış olduğunuz hamur ile doldurun ve 160 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edin, kürdana yaptışmıyorsa kekiniz pişmiştir.

*Bir tencere içerisinde likit şantiyi kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz bitter çikolatayı da ilave edin ve çikolata eriyene kadar karıştırıp, tencereyi ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutun.

*Kekin üzerini çikolata sosu ile kaplayın.

*Nar ve bütün fıstıkları kekin üzerine bolca serpin.

*Kekinizi dilimleyip, önceden hazırlamış olduğunuz Crème Anglaise’i de üzerine dökerek, Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle ile servis edebilirsiniz.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 30.12.17, 20:40   #16
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1419
Mesajlar: 8,187
Ettiği Teşekkür: 49732
Aldığı Teşekkür: 30659
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yılbaşına Özel Eğlenceli Tarifler

Pavlova




Pavlova, ismini Rus bir balerinden almış mereng (beze) ile yapılan bir tatlı. Yılbaşında kapı süsüne benzer bir formda yapmayı planladığımız, üzerinde kırmızı meyveler olan pavlovayı, kapıya asmak istemediğimize karar verdik. Merengin buluta benzeyen puf puf görüntüsü ile meyvelerin kırmızısı öyle albenili ki masamızda dursa daha iyi olacak.



Merengi benmari usulü pişirerek yapıyoruz, bu yüzden ufak bir uyarım olacak, içinde yumurta olan karışımı şeker eriyene kadar sürekli karıştırmaya dikkat edin ki yumurtalar pişmesin.




Pavlova (4-6 Kişilik)


Pastacı Kreması İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 150 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr un
  • 25 gr nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı

Pastacı Kremasının Hazırlanışı


*500 ml sütü çift tabanlı bir tencerede kaynatın.

*Toz şeker ve yumurtayı bir başka tencerenin içerisinde karıştırın.

*Üzerine un, vanilya ve nişastayı da ekleyip yeniden karıştırın.

*Bu karışıma kaynattığınız sütü ilave edin ve ocakta karışıtırarak balon balon oluncaya kadar pişirin.

*Pişirdiğiniz kremayı bir tepsinin üzerine boşaltın ve yayarak soğumaya bırakın. Bu aşamada kabuk tutmaması için tereyağını kremanın üzerine sürerek karıştırın.

*Krema ılıklaşınca tepsiden bir mikser kabına alın ve orta hızla karıştırarak soğutun.



Pavlova İçin Malzemeler:
  • 500 gram yumurta beyazı
  • 1 kg toz şeker
  • 3 gram vanilya
  • 125 gram taze yaban mersini
  • 125 gram taze böğürtlen
  • 125 gram taze frambuaz
  • 125 gram taze frenk üzümü
  • 150 gram pasta kreması

Pavlovanın Hazırlanışı:

*Fırınınızı 90 dereceye ayarlayın ve ısıtın.

*Yumurta beyazı, toz şeker ve vanilyayı bir tencere içerisinde karıştırın ve benmari yöntemi ile alttan ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

*Şeker eridikten sonra çırpma teli yardımıyla mikserde kabartıp, karışım beyazlaşıncaya kadar çırpınız.

*Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra karışımı bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıdın üzerinde, toplam çapı 19 cm olacak şekilde, topçuklar halinde daire şekilde dökün. Bizim yaptığımız gibi iki sıra şeklinde de yapabilirsiniz.

*Daha önceden ısıttığınız fırınınızda 90 dakika pişiriniz. Fırından çıktıktan sonra soğuyana kadar bekleyiniz.

*Sonra üzerine pastacı kreması sıkın ve böğürtlen, frambuaz, frenk üzümü ile süsleyin. Pavlovanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
eğlenceli, Özel, tarifler, yılbaşına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.