Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.10.2009, 14:21   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Kestane Şekeri Yapımı

Kestane Şekeri Yapımı


Kestane şekerini evde yapmak zahmetli bir iş ama, saatlerce uğraşmaya kesinlikle değiyor.

Fazla uzatmadan hemen uyarılar:
  • Yalnız başınıza bu işe girişmeyin. Aksi takdirde bir kilo kestane için en az 2 saat hazırlama süresini göze almalısınız. Eğer iki hatta üç kişi olursanız çok daha kolay ve çabuk oluyor.
  • Revakın ölçüsüyle oynamayın. Tecrübe ile ispatlanmıştır; eğer şerbet ince olursa kestane şekeri olmuyor. Elimizdeki tarifte şerbet yerine ‘revak’ terimi kullanılmıştı. Yöresel mi yoksa kestane şekerinin şerbetine has bir isim mi bilemedik.
  • Bulabildiğiniz en iri kestaneleri kullanın.
  • Keseleri tamamen soğumadan açmayın; kestaneler dağılıyor. Hatta bir gece revakın içinde bekletin. Kestanelerin renkleri koyulaşıyor ve özleniyorlar.
  • Eğer bulabilirseniz çok taze kestane kullanın. Hatta yakınınızda kestane ağaçları varsa, sabah erken toplayıp, aynı gün içinde kaynatın.



Malzemeler:

  • 1 kg. iri kestane
  • 1,5 kg. şeker (arzu edilirse vanilya) ve 4 bardak su
  • Minik karelere kesilerek kullanılmak üzere bir tülbent bağlamak için ip
1-Kestaneleri yıkayıp bir tencereye koyun. 15 dakika ılık suda bekletin. Ateşin üzerine alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra bir kestaneyi açıp, zarlarının kolay soyulup soyulmadığını kontrol edin.Kestaneler henüz yumuşamamışken ama iç zarları soyulabilecek hale geldiğinde ateşten alın (kaynama süresi yaklaşık 5 dakika). Kestaneleri süzün ve ılık suyun içine koyun. Dış kabuklarını ve iç zarlarını iyice temizleyin. Soyarken kestanelein dağılmamasına dikkat edin.
2- Tülbenti küçük karelere bölün. Her parçanın içine 3 kestane koyun ve sıkıca bağlayın. Keselerin içinde çok boş yer kalmasın, yoksa kestaneler dağılıyorlar.
3-
Derin ve yayvan bir tencerede 1,5 kg. şekeri 4 bardak suda ısıtın. Kaynamaya yakın keseleri tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp, ateşi çok hafife alarak 2 saat pişirin. Tencere iyice soğuduktan sonra keseleri çıkarıp açın. Kestaneleri bir tepsiye alın ve tenceredeki revakı kestanelerin üzerine gezdirin.

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2009, 15:50   #2
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Off off Lale ne yaptın yaa ben bayılırım buna bi koşu Bursaya gidip geleyim yakın nasılsa

yoksa tarifinden mi yapsam

yok yok bursa daha kolay
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2009, 16:00   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Bu kadar uğraşmaktansa Bursa'ya gitmek daha mı kolay diyorsun yani Emel

Ama insanın kendi emek verdiği kadar güzel olabilirmi ya


Üşenme otur yap
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2009, 16:19   #4
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Yani konunu baltalamak gibi olmasında buraya bi bak istersen

10 kestane = 5 dilim ekmek

üstelik bu sadece közlenmişi ...
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2009, 16:38   #5
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Teşekkürler canım bayılırım kestane şekerine...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2014, 20:41   #6
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Çok severim de, mutfakla bu kadar samimi değilim. İyisi mi hazır yemek.
...Tarif için teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2014, 21:09   #7
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Hiç sevemedim gitti şu şekeri. Uğraşmama değmez.

Teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2014, 21:17   #8
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Resmi eklerken gözüme kestane şekeri kaç kaloridir diye yazı ilişti... Merak ettim baktım...

100 gr kestane şekeri 225 klori imiş... Sevenlere duyrulur...

Teşekkürler Lale...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2014, 21:19   #9
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kestane Şekeri

Sevmeyenler kazançta. Teşekkürler Redwine
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.10.2015, 02:01   #10
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kestane Şekerlemesi


Genelde Bursa ve civarındaki bölgeye has bir tat.Eskiden işlerim icabı çok sık Bursa'ya gider ve çeşit çeşit alırdım.Son yıllarda üzeri çikolata kaplı olanları da çıktı.Kestane Türkiye'de her bölgede yetişmez ve genelde pahalıdır ama şekerlemesi müthiş lezzsetli olur.Kışları burada caddede Kestane'yi közlerler,hiç kaçırmam.



__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kestane, Şekeri, şekerlemesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.