17.10.2009, 14:21 | #1 |
Çevrimdışı
|
Kestane Şekeri Yapımı
Kestane Şekeri Yapımı
1-Kestaneleri yıkayıp bir tencereye koyun. 15 dakika ılık suda bekletin. Ateşin üzerine alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra bir kestaneyi açıp, zarlarının kolay soyulup soyulmadığını kontrol edin.Kestaneler henüz yumuşamamışken ama iç zarları soyulabilecek hale geldiğinde ateşten alın (kaynama süresi yaklaşık 5 dakika). Kestaneleri süzün ve ılık suyun içine koyun. Dış kabuklarını ve iç zarlarını iyice temizleyin. Soyarken kestanelein dağılmamasına dikkat edin. 2- Tülbenti küçük karelere bölün. Her parçanın içine 3 kestane koyun ve sıkıca bağlayın. Keselerin içinde çok boş yer kalmasın, yoksa kestaneler dağılıyorlar. |
17.10.2009, 15:50 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kestane Şekeri
Off off Lale ne yaptın yaa ben bayılırım buna bi koşu Bursaya gidip geleyim yakın nasılsa
yoksa tarifinden mi yapsam yok yok bursa daha kolay
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay İnsan ise sadece 1 şeker Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın Oysaki; Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın.. |
17.10.2009, 16:00 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kestane Şekeri
Bu kadar uğraşmaktansa Bursa'ya gitmek daha mı kolay diyorsun yani Emel
Ama insanın kendi emek verdiği kadar güzel olabilirmi ya Üşenme otur yap |
17.10.2009, 16:19 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kestane Şekeri
Yani konunu baltalamak gibi olmasında buraya bi bak istersen
10 kestane = 5 dilim ekmek üstelik bu sadece közlenmişi ...
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay İnsan ise sadece 1 şeker Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın Oysaki; Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın.. |
13.08.2014, 21:17 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kestane Şekeri
Resmi eklerken gözüme kestane şekeri kaç kaloridir diye yazı ilişti... Merak ettim baktım...
100 gr kestane şekeri 225 klori imiş... Sevenlere duyrulur... Teşekkürler Lale... |
27.10.2015, 02:01 | #10 |
Çevrimdışı
|
Kestane Şekerlemesi
__________________
|
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
kestane, Şekeri, şekerlemesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |