PHP User Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..../includes/functions_post_thanks.php on line 222

PHP User Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..../includes/functions_post_thanks.php on line 222
Narlı Donmuş Yoğurt - Forum Gerçek

Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.11.10, 16:01   #1
Sibel
Ziyaretçi
Sibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Narlı Donmuş Yoğurt


Narlı Donmuş Yoğurt


Malzemeler
  • 2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2/3 su bardağı nar aromalı şurup
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
  1. Nar suyu ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Limon suyunu ekleyip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  3. Bir kapta yoğurdu, nar aromalı şurubu ve nar suyu karışımını iyice karıştırın.
  4. Hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzlukta en az 3-4 saat (veya buzdolabında ertesi güne kadar) bekletin.
  5. Karışım iyice soğuduğunda dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin.


EĞER DONDURMA MAKİNENİZ YOKSA:

Dondurma makinesinin haznesinin tabanı ve çevresi eşit oranda donduğu için içine aktarılan malzemeyi karıştırırken eşit oranda donma sağlar, yapılış esnasındaki küçük buz kristallerinin oluşmasını engeller ve karıştırırken küçük hava kabarcıkları katarak dondurmaya daha hafif bir kıvam verir.

Dondurma, sorbet veya donmuş yoğurdu dondurma makinesi olmadan da yapmanız mümkündür. İşin en önemli kısmı kabı doğru seçmek. Çok çabuk ve eşit şekilde soğuyabilecek, aynı zamanda da mümkün olduğunca geniş ve yayvan bir kap seçmeniz gerekir. Daha geniş bir alana yayılan dondurma daha hızlı donacaktır. Kap olarak benim tavsiyem paslanmaz çelik veya cam. Eğer mümkünse de buzluğunuzu en soğuk ayarına getirin.

Tarifi uygulayıp bu geniş kaba aktarın ve tepesini alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Eğer sabah veya öğlen hazırladıysanız akşama kadar, akşamdan yaptıysanız da ertesi sabaha kadar bekleyin. Ardından kabı buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma kıvamına gelene kadar her 30 dakikada bir buzluktan çıkartıp 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpıp buzluğa geri koyun. Birkaç sefer bu işlemi tekrarladığınızda karışımın kenarlarında buz parçaçıkları görmeye başlayacaksınız. Bu çırpma işleminin sebebi de onları kırıp karışıma yedirmek. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha bekletin.




Afiyet Olsun.

Bu da yoğurt sevmeyenlere nar ikramımızdır.


  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.10, 16:54   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Narlı Donmuş Yoğurt

Yazın yaparız artık
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.10, 17:48   #3
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,411
Ettiği Teşekkür: 11307
Aldığı Teşekkür: 10609
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Narlı Donmuş Yoğurt

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Yazın yaparız artık
Bencede yazın yeriz artık kışın bademler şişer.
Gerçi bende badem yok emme olsun.
Teşekkürler sibel.
Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 24.11.10, 18:01   #4
« Gamlı Baykuş »

Esmeralda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 33
Mesajlar: 1,434
Ettiği Teşekkür: 5368
Aldığı Teşekkür: 4974
Rep Derecesi : Esmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Kaygili
Standart Cevap: Narlı Donmuş Yoğurt

Bayılırım meyvalı yoğurda
__________________
Tanrım, Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,

İkisi arasındaki farkı bilmek için AKIL ver…....
Esmeralda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Esmeralda'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
donmuş, narlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boğazda Verilen Bir Yoğurt Molası: Kanlıca - (Beykoz -İstanbul) Banemin Marmara 27 22.07.15 16:59
Balık Yanında Yoğurt Yenmeli mi? ReaL Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 22 05.01.14 00:26


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.