24.03.2011, 16:28
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Tarçınlı Elma Dilimleri
Tarçınlı Elma Dilimleri
Malzemeler,
2 adet çok ince dilimlenmiş elma
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı,
1. İlk olarak fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın.
2. Fırın tepsinini yağlı kağıtla kaplayıp, elma dilimlerini dizin.
3. Ayrı bir kapta tarçın ve esmer şekeri karıştırıp, elmaların üzerine serpin.
4. Yaklaşık yarım saat kadar (elmalar kuruyana kadar) pişirin.
5. Fırından çıkarıp, servis yapın.
Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler,
1 litre süt
16 yemek kaşığı şeker
16 yemek kaşığı irmik
Hazırlanışı,
1. Bütün malzemeleri derin bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
2. Suyla ıslatılmış kek kalıbı ya da borcama muhallebiyi dökün.
3. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Bardakta Vişneli Tatlı
Malzemeler,
3-4 dilim kakaolu kek
3-4 dilim sade kek
1 kase vişne
Peltesi için,
600 ml vişne suyu
200 ml su
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
Hazırlanışı,
1. Kakaolu ve sade kekleri ufalayın.
2. Vişneli kupları servis edeceğiniz bardakların en altına kakaolu kek koyup iyice sıkıştırın.
3. Üzerine bir kaç tane vişne serpiştirin.
4. Sade keki ekleyin ve yine iyice bardağa sıkıştırın.
5. Üzerine bir iki tane daha vişne koyun.
6. Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirin.
7. Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edin. Bıçak yardımıyla kekleri delip pelteyi emmesini sağlayın.
8. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun!
|
|
|