Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.03.11, 16:28   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Tarçınlı Elma Dilimleri

Tarçınlı Elma Dilimleri



Malzemeler,

2 adet çok ince dilimlenmiş elma
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı,

1. İlk olarak fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın.

2. Fırın tepsinini yağlı kağıtla kaplayıp, elma dilimlerini dizin.

3. Ayrı bir kapta tarçın ve esmer şekeri karıştırıp, elmaların üzerine serpin.

4. Yaklaşık yarım saat kadar (elmalar kuruyana kadar) pişirin.

5. Fırından çıkarıp, servis yapın.


Sütlü İrmik Tatlısı



Malzemeler,

1 litre süt
16 yemek kaşığı şeker
16 yemek kaşığı irmik

Hazırlanışı,
1. Bütün malzemeleri derin bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.

2. Suyla ıslatılmış kek kalıbı ya da borcama muhallebiyi dökün.

3. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.



Bardakta Vişneli Tatlı





Malzemeler,

3-4 dilim kakaolu kek
3-4 dilim sade kek
1 kase vişne

Peltesi için,

600 ml vişne suyu
200 ml su
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker

Hazırlanışı,

1. Kakaolu ve sade kekleri ufalayın.

2. Vişneli kupları servis edeceğiniz bardakların en altına kakaolu kek koyup iyice sıkıştırın.


3. Üzerine bir kaç tane vişne serpiştirin.

4. Sade keki ekleyin ve yine iyice bardağa sıkıştırın.

5. Üzerine bir iki tane daha vişne koyun.

6. Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirin.

7. Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edin. Bıçak yardımıyla kekleri delip pelteyi emmesini sağlayın.

8. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Afiyet Olsun!

__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dilimleri, tarçinli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.