Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 27.05.12, 00:54   #21
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,383
Ettiği Teşekkür: 85348
Aldığı Teşekkür: 82939
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Anjelika Reçeli




Malzemeler:

  • 1 kilo anjelika
  • 1 kg toz şeker
  • 1/2 litre su
  • 1/2 çay kaşığı limon tuzu


Hazırlanışı:


Bamya görünümünde, uzun ince bir meyve olan anjelikaların kabuğunu soyup yıkayın ve iri iri parçalara kesin. Şeker ve suyu geniş bir tencerede ocağa koyun.

Su kaynamaya başlayınca, şerbete anjelikayı ekleyip kıvama gelene dek kaynatmaya devam edin.

Reçelin kıvama geldiğini anlamak için düz bir tabağa bir çorba kaşığı reçel koyup yayın.

Kaşığın ucuyla, kaşık tabağa değecek şekilde reçelin ortasını açın. Eğer reçel kaşıkla çizdiğiniz alanı hemen kapatıyorsa, yeterince koyulaşmamıştır. Boşluk yavaş yavaş kapanıyorsa reçeliniz pişmiştir.


Reçeli ocaktan indirmeden önce limon tuzunu ekleyin. Soğuyunca kuru kavanozlara koyup saklayın.

Afiyet olsun.






__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.12, 01:02   #22
Üye

Nemika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2012
Konular: 34
Mesajlar: 164
Ettiği Teşekkür: 305
Aldığı Teşekkür: 836
Rep Derecesi : Nemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmedeNemika muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri



Böğürtlen reçeline bayılırım
__________________
Ben Sevmem Kendimi! Sevmem Öyle Herkesin Sevdiği Şeyleri..


Nemika isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Nemika'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.12, 01:26   #23
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128236
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Anjelika Recelide neymis diye arastirdim.

Meger Melek Otunun sapindan yapiliyormus ve Bursa'ya özgüymüs.


Tesekkürler Basakca.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.14, 09:49   #24
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 7,735
Ettiği Teşekkür: 20106
Aldığı Teşekkür: 34621
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Baharatlı Domates Reçeli



Malzemeler:

  • 500 gram cherry domates
  • 500 gram toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 adet orta boy limon
  • 1 adet (0,5 gram) damla sakızı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 100 gram tuzsuz badem

Hazırlanması:

1. Reçelin köpürüp, dışarıya taşmaması için; su ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.

2. Damla sakızını ilave edin ve şekeri erimesi için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekledikten sonra şerbet malzemesini koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte kaynatın.

3. Sıcak suda beklettiğiniz tuzsuz bademlerin kabuklarını ayıklayın. Cherry domatesleri bütün olarak bol suda yıkayın.

4. Domatesler ve kabuklarını soyduğunuz tuzsuz bademleri, şerbet karışımına aktarın. Domatesler patlayıp, yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika, kısık ateşte reçeli kaynatın.

5. Reçeli çok fazla karıştırmamaya ve renginin daha berrak olması için yüzeye çıkan beyaz köpükleri alıp, ayrı bir kenarda biriktirmeye özen gösterin.

6. Limonların kabuklarını beyaz kısımlarını almadan rendeleyin, ortadan ikiye kestikten sonra sularını sıkın.

7. Kıvam alan reçele rendelenmiş limon kabukları ve suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.

8. Reçeli, soğuttuktan sonra kavanozlara boşaltıp, ağzını sıkaca kapattıktan sonra buzdolabında ya da güneş görmeyen bir yerde, oda ısısında muhafaza edin. Sevdiklerinizle yaz- kış demeden paylaşın.


Not: Resim düzenlemesi için @Çağla'ya teşekkürler

kaynak

__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.14, 09:52   #25
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 7,735
Ettiği Teşekkür: 20106
Aldığı Teşekkür: 34621
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Anjelika reçelinide yeni duydum teşekkürler tarif için @Basakca
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.14, 23:47   #26
KirLiBeYaZkeDi ... =)

Çağla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2014
Konular: 55
Mesajlar: 996
Ettiği Teşekkür: 2937
Aldığı Teşekkür: 4301
Rep Derecesi : Çağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri


Sana az yardımımız dokunmuş işte Cansuyu.
Senin de ellerine sağlık bu güzel konu için.


__________________


"İnsanlar arkanızdan
konuşuyorsa


Onlardan öndesiniz
demektir."


Çağla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çağla'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.09.14, 13:49   #27
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,098
Ettiği Teşekkür: 42280
Aldığı Teşekkür: 22033
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri


Cennet Hurması Reçeli


Malzemeler

  • 3 Adet cennet hurması
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • 2 Su bardağı toz şeker

Yapılışı
Cennet hurması (bazı bölgelerde cennet elması olarak da bilinir) reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken nokta; cennet hurmalarının sert yani tam olgunlaşmamış olanlarından seçmemiz gerektiğidir. Cennet hurmalarını iyice yıkıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız hurmaları tencereye alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirerek döküyoruz.

Tencerenin kapağını kapatarak 1 gece bu şekilde bekletiyoruz. Ertesi gün tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip, pişmeye bırakıyoruz. Reçel kaynayıp, kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Reçelin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Reçeller tam soğumadan kavanozların kapaklarını kapatmıyoruz. Reçelleri güneş görmeyen, serin bir ortamda saklıyoruz.


Kaynak
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.04.15, 01:47   #28
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2645
Mesajlar: 31,052
Ettiği Teşekkür: 168376
Aldığı Teşekkür: 182799
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Tadını bile bilmediğim nice reçel çeşitleri varmış.

Bu sene Germiyan festivalinde Baharatlı Domates Reçeli'ni gördüm, tattım. Çok da güzeldi.

Konuda emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 03.10.15, 14:59   #29
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3704
Mesajlar: 18,055
Ettiği Teşekkür: 73558
Aldığı Teşekkür: 67803
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Vişne reçeli ve portakal kabuğu reçeli en sevdiğim reçellerdir...

Bir arkadaşımda ceviz reçeli yemiştim o da çok hoşuma gitmişti...

Lale ve emeği geçen herkese teşekkürler...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 03.10.15, 16:53   #30
Moderator

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1181
Mesajlar: 9,106
Ettiği Teşekkür: 31060
Aldığı Teşekkür: 41026
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Sebze reçelleri nasıl oluyor acaba ? Hiç tatmadım.

__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çeşitleri, reçel, reçeller, tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.