Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.12.12, 21:56   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8753
Mesajlar: 30,586
Ettiği Teşekkür: 104459
Aldığı Teşekkür: 161204
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Red face Elmalı Tatlılar


Tavada Elmalı Tatlı




Elmalı tatlıları seviyorsanız, tavada yapılan bu pratik tarif çok hoşunuza gidecek.


Malzemeler:

  • 2 elma
  • 1 armut
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr un
  • 150 gr esmer şeker
  • 1 çay bardağı müsli
  • 1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı:

Elma ve armudun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Üzerine limon suyunu gezdirin.
Tavaya meyveleri ekleyin.
Üzerine esmer şekerin yarısını ve tarçını ilave edip meyveler yumuşayana kadar pişirip ayrı bir tabağa alın.
Derin bir kasenin içine kalan şekeri, müsliyi ve unu ekleyip karıştırın.
Üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla parça parça olacak şekilde karıştırın.
Aynı tavaya hamurunuzu alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavurup tabağa alın.
Aynı tavaya pişirdiğiniz meyveleri alın.
Üzerine hazırladığınız crumble hamurunu da ilave edip yayın.
Orta ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra servise alın.

Haydi yiyelim

Yüksek topuklar
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.12, 14:01   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8753
Mesajlar: 30,586
Ettiği Teşekkür: 104459
Aldığı Teşekkür: 161204
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Elmalı Tatlılar


Elmalı tatlı




Malzemeler:

  • 9 adet elma
  • Toz şeker, su
  • 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı kuru üzüm

Kreması:
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı margarin / tereyağı
Hazırlanması:

  • Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın.
  • Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın.Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun.
  • Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın.
Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın.

Portakalağacı.




Elma tatlısı


Malzemeler

  • 1 kg. elma,
  • 1 bardak su,
  • 1 kepçe toz şeker


Muhallebi için
  • Yarım kilo süt,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 kaşık un,
  • 6 kaşık şeker,
  • Hindistan cevizi fehdesi
Yapılışı :

  • Elmaları soyun. Bütün veya yarım olarak çekirdeklerini çıkartarak bir tencereye alın. Üzerine, şeker (bir kepçe) ve su ilave ederek, kısık ateşte pişirin.
  • Başka bir kapta, sütü 6 kaşık şeker ile kaynatın. Un ile yumurta sarısını az bir su ile ezip, kaynayan sütün üzerine dökün. 15 dakika karıştırarak pişirin.
  • Pişmiş elmaları kaselere yerleştirin. Yapmış olduğunuz muhallebiyi, elmaların üzerini örtecek şekilde pay edin. Soğuyunca üzerini hindistan cevizi ile süsleyiniz. Seris yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Ne pişirsem.

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
tavada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Bohça Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:16


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.