Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.01.2013, 22:53   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Dolangel Tatlısı


Dolangel Tatlısı




Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı karışımı

Üzeri içi:

1 çay bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı

şerbet için:


  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı

Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Sonra iki adet yufkayı üst üste yerleştirip, 3 parmak genişliğinde ortadan ikiye katlayın.
Ceviz ve tozşekeri harmanlayıp, katladığınız yufkanın üzerine 3-4 tutam serpiştirin.
Yufkanın iki tarafını yelpaze şeklinde katlayıp, tereyağı-zeytinyağı karışımı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzeri için, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımını yufkaların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ayarını 175 dereceye düşürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip, 10 dakika dinlendirin.
Dilimleyip servis yapın.

Yüksek topuklar


__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.2013, 23:14   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Dolanmadan direk gelsem olmaz mı?

Yapımı kolaymış. Üstelik hazır yufkadan.

Sevdaaaa koş bak tam senlik.

Ama dolanarak koş. Mizanseni bozma.





  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.2013, 23:31   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Dilaver'i çağır, onun da eli yatkın
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.2013, 00:39   #4
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Başakça, forumun etrafını dolandım öyle geldim


Hem hazır yufkadan, hem yapımı kolay. Ben bunu yaparım, ama şekli şemali nasıl olur bilemem


Teşekkürler Canancım.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.2013, 00:43   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Tatlının ismine bak, ben de dolanmış hamurdan tatlı sandım.

Yahu bu bildiğin baklavanın kıytırık hali
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.2013, 03:48   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Tatlının ismine bak, ben de dolanmış hamurdan tatlı sandım.

Yahu bu bildiğin baklavanın kıytırık hali
He valla ya... Tanım çok uymuş, kıytırık baklava bu..

* * *

Baklavadan daha hafif gibi görünüyor..

Teşekkürler Canan...

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.2013, 04:06   #7
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Karar aldım, artık bu tip konulara bakmayacağım.
Tamam, ev yemekleriyle meşhur mekanlar var ama herşey de bulunmuyor.
Tatlı da bir güzel göründü ki...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.2013, 09:14   #8
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Dolanmadan direk gelin bana,hazır baklavalık yufkalar çıktığından beri sık sık yapıyorum bunu. Şekilleri biraz tuhaf oluyor ama idare edersiniz artık.


Teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2013, 02:58   #9
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Türkü Mesajı göster
Şekilleri biraz tuhaf oluyor ama idare edersiniz artık.
Dolanmanın şekli şemali yok nasıl olsa Türkü.

Kördüğüm olmasında gerisi kolay yutulur. Sen yap geliyoruz.




  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, dolangel, karışımı, tatlısı, tereyağı, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.