Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 11.01.13, 21:53   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8753
Mesajlar: 30,586
Ettiği Teşekkür: 104459
Aldığı Teşekkür: 161204
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Red face Dolangel Tatlısı


Dolangel Tatlısı




Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı karışımı

Üzeri içi:

1 çay bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı

şerbet için:


  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı

Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Sonra iki adet yufkayı üst üste yerleştirip, 3 parmak genişliğinde ortadan ikiye katlayın.
Ceviz ve tozşekeri harmanlayıp, katladığınız yufkanın üzerine 3-4 tutam serpiştirin.
Yufkanın iki tarafını yelpaze şeklinde katlayıp, tereyağı-zeytinyağı karışımı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzeri için, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımını yufkaların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ayarını 175 dereceye düşürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip, 10 dakika dinlendirin.
Dilimleyip servis yapın.

Yüksek topuklar


__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.13, 22:14   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Dolanmadan direk gelsem olmaz mı?

Yapımı kolaymış. Üstelik hazır yufkadan.

Sevdaaaa koş bak tam senlik.

Ama dolanarak koş. Mizanseni bozma.





Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.13, 22:31   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8753
Mesajlar: 30,586
Ettiği Teşekkür: 104459
Aldığı Teşekkür: 161204
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Dilaver'i çağır, onun da eli yatkın
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.13, 23:39   #4
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 841
Mesajlar: 7,403
Ettiği Teşekkür: 32986
Aldığı Teşekkür: 38333
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Başakça, forumun etrafını dolandım öyle geldim


Hem hazır yufkadan, hem yapımı kolay. Ben bunu yaparım, ama şekli şemali nasıl olur bilemem


Teşekkürler Canancım.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.13, 23:43   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Tatlının ismine bak, ben de dolanmış hamurdan tatlı sandım.

Yahu bu bildiğin baklavanın kıytırık hali
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.13, 02:48   #6
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,897
Ettiği Teşekkür: 165499
Aldığı Teşekkür: 185407
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Tatlının ismine bak, ben de dolanmış hamurdan tatlı sandım.

Yahu bu bildiğin baklavanın kıytırık hali
He valla ya... Tanım çok uymuş, kıytırık baklava bu..

* * *

Baklavadan daha hafif gibi görünüyor..

Teşekkürler Canan...

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.13, 03:06   #7
...Az İnsan Çok Huzur...

Lion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2012
Konular: 670
Mesajlar: 5,292
Ettiği Teşekkür: 11418
Aldığı Teşekkür: 22500
Rep Derecesi : Lion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Karar aldım, artık bu tip konulara bakmayacağım.
Tamam, ev yemekleriyle meşhur mekanlar var ama herşey de bulunmuyor.
Tatlı da bir güzel göründü ki...
Lion isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.13, 08:14   #8
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Dolanmadan direk gelin bana,hazır baklavalık yufkalar çıktığından beri sık sık yapıyorum bunu. Şekilleri biraz tuhaf oluyor ama idare edersiniz artık.


Teşekkürler Canan.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.13, 01:58   #9
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Dolangel Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Türkü Mesajı göster
Şekilleri biraz tuhaf oluyor ama idare edersiniz artık.
Dolanmanın şekli şemali yok nasıl olsa Türkü.

Kördüğüm olmasında gerisi kolay yutulur. Sen yap geliyoruz.




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, dolangel, karışımı, tatlısı, tereyağı, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47
Sakızlı Ayva Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:48
Vişneli İrmik Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:45
Çikolatalı Armut Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:33
Sakızlı İrmik Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.