Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 08.08.13, 02:45   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107222
Aldığı Teşekkür: 155166
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Bayram Menüsü | Kuru Erikli Dana Yahnisi | Kabune Pilavı | Damat Kaymaklısı






    • 20 adet kuru erik
    • 400 gram dana eti (iri doğranmış )
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 10 adet arpacık soğan
    • 1 çay kaşığı toz beyazbiber
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 2 adet defneyaprağı l Tuz




Erikleri hafifçe yumuşayana kadar sıcak suda bekletip çekirdeklerini çıkarın. Tereyağını bir tencerede eritip üzerine etleri ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekinceye kavurun. Üzerine arpacık soğan, kuru erik, defne yaprağı, tuz ve toz beyazbiber ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra suyu ekleyip ağır ateşte etler yumuşayana kadar (gerekirse su ekleyerek) pişirip servis yapın.















    • 2 su bardağı pirinç
    • Yarım kg kemiksiz kuzu eti
    • 3 adet soğan, tuz, karabiber
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • Yeteri kadar et suyu



Pirinci tuzlu suda 15 dakika bekletin ve süzün. İyice yıkadıktan sonra bir kenara alın. Eti kısık ateşte, kendi suyunu salıp çekene dek kavurun. Ilındıktan sonra elinizle tel tel ayırın. Soğanı halka şeklinde doğrayın. Tuz ile karabiberle ovup, yıkayın. Geniş bir tencereye sırasıyla soğan, pirinç ve eti üst üste yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip, porselen bir tabağı üzerine kapatın. Tabağın hizasına kadar kaynamış et suyu ve tereyağını ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın ve sıcak servis yapın.













    • 200 gram kaymak
    • 250 gram toz antepfıstığı
    • 2 adet baklavalık yufka
    • 2 çorba kaşığı tereyağı

    Şerbeti için


    • 2’şer su bardağı tozşeker ve su
    • 1-2 damla limon suyu




Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. 1-2 damla limon suyu ilave edip, 2 taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. İkinci yufkayı üzerine serin. Kaymağı yufkanın her tarafına eşit şekilde yaydıktan sonra üzerine antepfıstığı serpin. Karşılıklı kenarlarını uçları ortada birleşecek şekilde kapatın ve kare bir yufka elde edin. Daha sonra yufkayı rulo yapın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkarın ve 2 parmak genişliğinde kesip, kuruyemişli tarafları üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Kaynak
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.08.13, 02:50   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83926
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Ramazan Menüsü | Erikli Dana Yahnisi | Kabune Pilavı | Damat Kaymakl

Ramazan gitti, bayram geldi.

Bu menü kalabalık aileler için şölen niteliğinde olur.

Etin içinde erik, mayhoş bir tad verir.

Ersan, kolları sıvar mutfağa girer bizlere bir bayram sofrası kurar artık.


Kurarsın dimi?



Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.08.13, 19:48   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107222
Aldığı Teşekkür: 155166
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bayram Menüsü | Kuru Erikli Dana Yahnisi | Kabune Pilavı | Damat Kay

Hangimizin bayram yemeği güzel Aşçı yamağı bi bak


Nedense şu an Gülben'in ''kandıramazsın beni'' şarkısı geldi aklıma
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.08.13, 20:02   #4
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,713
Ettiği Teşekkür: 18776
Aldığı Teşekkür: 20507
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bayram Menüsü | Kuru Erikli Dana Yahnisi | Kabune Pilavı | Damat Kay



İyi de sayın yöneticim, bu yemekler size ait değil ki ..

Yemek tarifi ile övüneni de ilk defa görüyorum
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.08.13, 20:08   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107222
Aldığı Teşekkür: 155166
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bayram Menüsü | Kuru Erikli Dana Yahnisi | Kabune Pilavı | Damat Kay

Senin yaptığın nedir Sayın Moderatör ?

Hiç değilse ben, bunları ben yaptım demedim
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.08.13, 20:40   #6
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,280
Ettiği Teşekkür: 7941
Aldığı Teşekkür: 12306
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Bayram Menüsü | Kuru Erikli Dana Yahnisi | Kabune Pilavı | Damat Kay

O ne etin içinde erik mi olur Yemem ben onu tide ekşitmiştir şimdi
Pilav güzele benziyor ama bak tatlı kısmı olmasa da olur onu siz yiyin. Yinede kaymak ila şartsa ekmek kadayıfı dururken o yufkların içinde işi ne bilemedim ki
Amaaaaaaaaa yinede yamağın yemeklerine göre görüntüleri bile on basar on Paylaşımlar için teşekkürler.
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
antep fıstığı, çorba kaşığı, dana eti, fırın, kabune, karabiber, kaymaklısı, kuru, kuzu eti, limon, menüsü, porselen, rulo, tozşeker, yufka, şerbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar Rukia Makarna | Pilav 48 04.11.16 20:34
Bu sınavları geçmeyen damat evlenemiyor nur@n Geyiğin Hası 31 01.10.11 00:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.