Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.09.2013, 22:41   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi


Yemek pişirirken, besinlerin değerlerini korumak gerekiyor. Detaylar mı? Buyrun, okuyun ve uygulayın.











Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin. Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır.

Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız.

Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur. Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır.

Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir.

Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır.













Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın.

Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz.

Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir.












Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin.

Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir. Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın.

Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın. Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin.












Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır. Haşlamaya elverişlidirler.

Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin.











Mangalda et ve sebzelerin yağ eklenmeden pişirilmesi kalori açısından fayda sağlar.

Fakat mangal kömürüne yakın olarak pişirilen besinler kömürün yanması ile açığa çıkan kanserojenlerin besine yapışmasına sebep olur.












Küçük ve ince parçalanmış besinlerin çabucak pişirilmesi için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Yapışma yapmayan tava kullanıyorsanız yağ ilave etmenize kesinlikle gerek yoktur.

Ancak böyle bir tavanız yoksa bir tatlı kaşığı yağ ilave ederek sote işlemini yapmanız mümkün olabilir.

Sürekli karıştırılarak pişen besinlerde besinin özsuyunun dışarı çıkması engellenmiş ve besin öğelerinin muhafazası sağlanmış olur.











Besinlerin az yağ eklenerek fırında pişirilmesi hem sağlık açısından hem de kalori alımı açısından çok daha sağlıklıdır.
Kaynak





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.09.2013, 23:34   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Hepsi iyi de, ben tavuğu da ahşapda kesiyoruuum.. Ama tahtam öyle tahriş olanlardan falan değil, bakteri açısından ise.

Diğerlerine az çok dikkat ederim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.09.2013, 21:07   #3
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Herşeyi az tavuğu çok pişir
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.2013, 13:58   #4
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Sebzenin ve etin, kaba göre pişmesi değişiyor.

Su oranı bazen rayından çıkabilir.



Etin salça, baharat ve yoğurt(mayonez) ile bir gün önce marine oluşu daha da lezzet verici. Pamuk gibi dağılıyor sonra.

Tavukları hep kesme tahtasında yaparım. Tahtalar tabi bir süre sonra aşındığından malzemenin üzerinede geçebilir.

Bunun için sürekli yenileriz.


(Derilerinden ayırmak zor zanaat olsa gerek.)


---


Emeğine sağlık, teşekkürler Başakça.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.2014, 21:47   #5
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Faydalı bilgiler için teşekkürler.
Ben de tavuğu tahta da kesiyordum.Bundan sonra tahta da kesmem.
Teşekkürler
.
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
besinleri, beyaz et, fırında pişirme, haşlama, kanserojen, kesme tahtası, mevsim, pişirmenin, sindirim, sote, tava, yapışmayan, ızgara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.