Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 28.09.13, 22:41   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83926
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi


Yemek pişirirken, besinlerin değerlerini korumak gerekiyor. Detaylar mı? Buyrun, okuyun ve uygulayın.











Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin. Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır.

Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız.

Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur. Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır.

Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir.

Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır.













Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın.

Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz.

Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir.












Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin.

Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir. Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın.

Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın. Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin.












Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır. Haşlamaya elverişlidirler.

Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin.











Mangalda et ve sebzelerin yağ eklenmeden pişirilmesi kalori açısından fayda sağlar.

Fakat mangal kömürüne yakın olarak pişirilen besinler kömürün yanması ile açığa çıkan kanserojenlerin besine yapışmasına sebep olur.












Küçük ve ince parçalanmış besinlerin çabucak pişirilmesi için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Yapışma yapmayan tava kullanıyorsanız yağ ilave etmenize kesinlikle gerek yoktur.

Ancak böyle bir tavanız yoksa bir tatlı kaşığı yağ ilave ederek sote işlemini yapmanız mümkün olabilir.

Sürekli karıştırılarak pişen besinlerde besinin özsuyunun dışarı çıkması engellenmiş ve besin öğelerinin muhafazası sağlanmış olur.











Besinlerin az yağ eklenerek fırında pişirilmesi hem sağlık açısından hem de kalori alımı açısından çok daha sağlıklıdır.
Kaynak





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.09.13, 23:34   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107222
Aldığı Teşekkür: 155166
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Hepsi iyi de, ben tavuğu da ahşapda kesiyoruuum.. Ama tahtam öyle tahriş olanlardan falan değil, bakteri açısından ise.

Diğerlerine az çok dikkat ederim
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.09.13, 21:07   #3
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 36
Konular: 1
Mesajlar: 1,050
Ettiği Teşekkür: 657
Aldığı Teşekkür: 4294
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Herşeyi az tavuğu çok pişir
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.13, 12:58   #4
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Sebzenin ve etin, kaba göre pişmesi değişiyor.

Su oranı bazen rayından çıkabilir.



Etin salça, baharat ve yoğurt(mayonez) ile bir gün önce marine oluşu daha da lezzet verici. Pamuk gibi dağılıyor sonra.

Tavukları hep kesme tahtasında yaparım. Tahtalar tabi bir süre sonra aşındığından malzemenin üzerinede geçebilir.

Bunun için sürekli yenileriz.


(Derilerinden ayırmak zor zanaat olsa gerek.)


---


Emeğine sağlık, teşekkürler Başakça.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 20:47   #5
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 9,219
Ettiği Teşekkür: 32639
Aldığı Teşekkür: 31429
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Besinleri Pişirmenin Doğru Yöntemi

Faydalı bilgiler için teşekkürler.
Ben de tavuğu tahta da kesiyordum.Bundan sonra tahta da kesmem.
Teşekkürler
.
__________________






Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
besinleri, beyaz et, fırında pişirme, haşlama, kanserojen, kesme tahtası, mevsim, pişirmenin, sindirim, sote, tava, yapışmayan, ızgara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz Sağlığında Doğru Bilinen 15 Yanlış! LaLe Sağlığımız İçin Püf Noktaları 10 27.08.13 14:06
Beceri Öğretiminde Kullanılan Yöntemler AFiLi Zihinsel Engelliler 1 22.07.13 23:29
Doğru bildiğimiz yanlışlar... Seyyah Sosyal Bilimler 16 13.02.11 02:38
Motosiklet Bilgileri- Sürüş Teknikleri | Dönüş Teknikleri Kartal Motor Sporları | Motosiklet Dünyası 0 31.01.09 03:18


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.